Gosieńko tylko nie bij proszę z jednej strony to jest lenistwo, że tak rzadko zaglądam na forum a z drugiej to pogoda, ostatnio było bardzo cieplutko i więcej czasu spędzałam w ogródku Boguniu jedyne kwiaty jakie mi przybyły to pelargonie na balkon Halinko róże moje rosną jak szalone, wyglądają na zdrowe, ta wysoka ma już trzy pączki ale dość długo trzymałam ją w domu, było jej cieplutko i może dlatego już wypuściła.
A teraz wiosny ciąg dalszy
Gosieńko puzzle układam ale trochę inne, robię obrzeża na rabatkach żeby trawa nie wchodziła.
Bogunia zapomniałam, że mam nową fuksję różowo- fioletowa (drobna)
Gazania ma już pąki, z pięciu udało mi się przechować trzy ale tylko jedna ma pąki
Bogunia po wycieczce zostały tylko wspomnienia trochę fotek no i kwiatki
Wczoraj byłam z Bogunią i naszymi M na wystawie kwiatów w Książu. Było bardzo dużo kwiatów i krzewów ogrodowych oczywiście wystawionych na sprzedaż, także co stoisko to portfelik był coraz to chudszy ale dało się trochę zaoszczędzić bo z Bogunią kupowałyśmy jedną doniczkę z dwiema sadzonkami i po powrocie do domu dzieliłyśmy na pół
Co to jest na ostatnim zdjęciu? Jakiś pełnik?
Mi niestety gazani nie udało się przechować, nie wykiełkowały mi też nasiona (jedne moje, drugie od Joli - fatum ), ale trudno w przyszłym roku na pewno sobie odbiję ten brak gazani.
Tak to jest pełnik chiński. Gazanie chyba udało mi się przechować bo jedna ma trzy pączki, a z resztą nie wiem czy zakwitną są trochę mizerne, mają mało liści, ale wychodzą nowe. Jak na pierwszy raz to i tak nieźle .
_oleander_ w dziale rośliny jednoroczne jest wątek o gazanii.
Wpisz tam proszę swoje obserwacje no i najważniejsze-jak udało ci się ją przezimować .
Bo wielu sie nie udało .
Dla innych będzie jak znalazł
_oleander_ kochanie witaj. Ja dzisiaj byłam na giełdzie i kupiłam kilka odmian pomidorków pod folię i posadziłam już. Kupiłam sobie jeszcze coś na grzbiet bo ostatnio to tylko na kwiaty i inne zielone wydaję pieniążki
Bogunia a ja chciałam jechać na giełdę tylko mój szanowny M powiedział, że jest święto i giełdy nie będzie a chciałam kupić sobie powojnik, bo już niedługo będę miała gotową pergolę, ale ja to sobie odbiję i wyciągnę swojego M do NOMI :lol Agnieszko o gazaniach już wpisałam.
A teraz troszkę fotek tulipanów.
I jeszcze nowość w tym roku przynajmniej dla mnie, bo jeszcze miniaturek pelargonii nie widziałam.
I już koniec fotek czekam na słoneczko, bo od poniedziałku jest bardzo zimno brrr brrr.
Bardzo mi się podoba ten koszyczek z kwiatami ;:106 a na giełdę to ja już nie pojadę,bo nie mogę się napatrzeć na te wszystkie kwiaty jestem po prostu nieszczęśliwa,bo wszystko bym chciała mieć u siebie ale nie mam już miejsca