Wiejskie podwórko - aguskac cz.1
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Liliowce miałam tylko raz takie zwykłe pomarańczowe, bardzo szybko przekwitały i okrutnie się rozrastały, no i jakoś się do nich zniechęciłam. ale teraz jak widzę w Waszych ogrodach taką różnorodność to mnie nachodzi

A może komuś rozrosły się za mocno i będzie się pozbywał..... to ja bym była chętna

Aguś ,czyżby pierwsze symptomy choroby???aguskac pisze:tymczasem chyba mnie wzięło na liliowce i hosty
Nie w jakimś wielkim zakresie hihi ale stwierdziłam, że warto by mieć, ze względu na liście. Mam tylko 1 gatunek hosty, taki najpopularniejszy z białozielonymi liśćmi. U mnie pod krzewami liściastymi jakoś pusto a one chyba by ładne wypełniły miejsce.

Pod tymi drzewami posadziłabym jakieś cebulowe (oprócz funkii , oczywiście i innych cieniolubnych)
Jakie śliczne .wiejskie obrazki....Taczkę też masz zawodową!
Pozdrawiam,Małgorzata
- aguskac
Wszystko przez Was !! Zarazę przenosicie w swoich postach !!basow@ pisze:Aguś ,czyżby pierwsze symptomy choroby???![]()
![]()
Pod tymi drzewami posadziłabym jakieś cebulowe (oprócz funkii , oczywiście i innych cieniolubnych)
Jakie śliczne .wiejskie obrazki....Taczkę też masz zawodową!
Ja myślałam na razie o sadzeniu ich na wysepkach między krzewami. Żeby wypełnić luki i chwaściorom nie dać pola do popisu.
Taczka jest wiekowa !!

- aguskac
Dzięki Izka 
Moje chyba nie wymarzły, tylko w kolejnym roku strasznie zabiedzone były. W tym roku już chyba wcale nie wybiją. Dosadzać nie będę, wolę coś na stałe w ich miejsce. Bo tam mam dużo cebul i boje się, że pokaleczę przy sadzeniu nowych.
Zaraz zajrzę do Ani, już jutro jadę do Poznania, ale może zdąży coś napisać.
Jak przyjemnie jest czytać Twoje komplementy
dzięki !!

Moje chyba nie wymarzły, tylko w kolejnym roku strasznie zabiedzone były. W tym roku już chyba wcale nie wybiją. Dosadzać nie będę, wolę coś na stałe w ich miejsce. Bo tam mam dużo cebul i boje się, że pokaleczę przy sadzeniu nowych.
Zaraz zajrzę do Ani, już jutro jadę do Poznania, ale może zdąży coś napisać.
Jak przyjemnie jest czytać Twoje komplementy