Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Siema ;) Madzik mnie też przeraża. Z tego powodu właśnie robimy wszystko z tyłu ogrodu (tak do połowy) Mamy dłuuuuuuuuuuuugą działkę i jak coś będą rozwalać to najwyżej do połowy ogrodu a tam nie sadzę :) Ewentualnie jednoroczne :) Będzie dobrze :) A jak mi coś uszkodzą (w sumie nie ma co) ale jakby to ;:14 A warzywnik właśnie mamy "w domu " :lol: :lol:
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uwierz mi moja droga, że jak zacznie się budowa to będziesz się godzić na wszystko - sam wjazd spycha czy innej koparki będzie Cie tak fascynował że będziesz gotowa własnoręcznie wszystko zrównać z ziemią żeby tylko jak najszybciej skończyli budować... :D
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehe no na pewno. Najlepiej jakby od razu przyjechali i postawili dom ;) Spokojna głowa jak kiedyś wpadniesz zobaczysz ile tam jest miejsca do rycia ;) I jeszcze 1700 m2 współwłaściciela-kolegi, który nic nie robi i robić na razie nie będzie jak coś to u niego rozryjemy :lol: :lol: :lol: :lol: Jakoś to będzie mam nadzieję. Zresztą nie mogłabym teraz siedzieć i nic nie robić ;) :roll:
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hehe no właśnie - ja też nie mogę siedzieć i nic nie robić ;) Dziś będę znów miała cały dzień z głowy bo muszę to wszystko posadzić od Marioli. Rola mojego Pawła ogranicza się do skoszenia trawy - jak nawrzeszczę i podlania a także odpoczywania na leżaku z kotką na kolanach :) no ale dzielnie robi za mojego szofera tzn. przywozi mnie z ogrodu do domu. Już się przyzwyczaiłam, że muszę zasuwać sama - ale przynajmniej wszystko jest po mojemu tzn. porządnie zrobione :)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: nio ja też ale całe popołudnie i jutro do południa spędzę na doniczkowaniu i wsadzaniu ;:26 ale już nie mogę się doczekać.
A ja tam mojego zatrudniam do wszystkiego co się da. :) zdarzają mu się wpadki ale bez niego nic bym nie zrobiła no może coś tam tak ale pewnie 10000 razy dłużej by mi to czasu zajęło. Przydaje się niech kopie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dobrze, że kota nie mamy jeszcze. Jak siądzie na leżaczku to z pifkiem albo ze mną na kolanach jak na razie :;230 :;230

A zapomniałam cie zapytać? czy ty masz jeszcze inne odmiany koktailówek? I czy mogłabyś zebrać nasionka tak troszeczkę. :oops: Mogę odstąpić koralika :)
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heh my mamy w domu dwa kocurki w tym jeden 4-miesięczny od tej kotki z ogródka właśnie - a kotka jest po babci Pawła i ma już więcej jak 15 lat. A pifko to swoją drogą - to pierwsza rzecz po powrocie z pracy (jeśli nie trzeba nigdzie już jechać), która jest spożywana jako aperitif :;230 jeszcze przed obiadem... :D
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A wczoraj mówiłaś jak twój M kosi ci nie tylko trawnik ale i roślinki :;230
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D no hehe... upodobał sobie zwłaszcza piwonie :) przecież one tak naprawdę niczym się od trawy nie różnią prawda? Nawet kolor liści ten sam ;:1
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol: Moje piwonie ocalały :) Ale pewnie tylko dlatego, że są zaznaczone patykami po bokach ;) i już są na tyle duże, że wystają ponad trawę :;230 :;230 I jak kosi przy nich to stoję nad nimi i je trzymam "za włoski" :;230 :;230 :;230

Ale strach go zostawić samego z kosiarką lub kosą bez nadzoru. :roll: Chociaż już jest coraz lepiej ;)
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No moje piwonie też już wystawały i nawet miały spore pąki :;230
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Wiolu, dzięki za wczorajszy transport ;)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D :D

Grzesiu nie ma sprawy przyjemność po Naszej stronie. Przynajmniej zobaczyliśmy również i Twój ogródek. I te Twoje zagajniki są super. Teraz wiem gdzie mieszkasz PAMIETAJ !!! :twisted: :twisted: :;230 :;230 :;230

Cieszę również, że do nas zawitałeś bo teraz masz pojęcie o naszym... może już nie ściernisku ale ... TRAWOWISKU.. lub GOLFOWISKU
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wiola!!
Ja również chciałem Wam bardzo podziękować za odwiezienie. Gdyby nie to, pewnie na tym moim rowerku wylądował bym w ciemnym rowie i wegetował do rana. Raz jeszcze dziękuje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hhehe nie ma sprawy sąsiedzie ;)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mag- tak wygląda Twój miskancik teraz Trochę wyszło trawek z tego kłącza ;)
Obrazek

Niektórzy widzieli a niektórzy nie więc....
Rozplenica japońska i jej śliczne kitecki ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
i zaczątki rozbudowy skalniaka

Obrazek

bo stary się rozrasta ;)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”