Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Podlewało ,świeciło słonko, pogrzmiało i tak minął niedzielny dzionek raz w domu raz na ogródku .Slimaczarni dzisiaj nie było zbyt wiele, ale najważniejsze ,ze im daliowe łodygi i liście smakowały :evil: No cóż może nie będę musiała wytoczyć armat na nie ,ale jak zbytnio bedą sie szarogęsić to oczywiście zastosuję bez nikakich.Oczywiscie trzeba było podwiązać pomidorki i dalie bo jakoś dziwnie sie nie trzymały pionu :wink: Chyba jakiś % był ten deszcz, albo z wrażenia że wreszcie dostały więcej picia niż zwykle tak się przewracały :;230 Kropelkowych fotek nie bardzo dzisiaj dało sie zrobić nie było nic ładnego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU ta ciemna dalia to Happy day's Lemon uwielbiam jej liście i mogłaby nawet nie kwitnąć chociaż kwiat też ma ładny .Mam jeszcze dwie z takimi liśćmi jedna to Black Jack, a druga NN Z pewnością jesienią będą do podziału, bo mam je w donicach bo nie są wysokie

Obrazek

Obrazek

TERENIU mnie zostały tylko górne pędy ale muszę mieć do nich drabinę, a tak na nizinach wszystko ścięte .Kwitnie w najlepsze Hansestadt Rostock i Cherry girl teraz zaczyna powtórkę Karolek Austinkowy czyli Charles Austin. Deszczyk zbawienny dla róż będą miały z czego czerpać wodę . Przydałby sie jeszcze nocny deszczyk, bo u mnie ile spadnie, gleba wszystko przyjmie .
Obrazek

Obrazek

KASIU dmuchnę w Twoja stronę możliwe ,że doleci ,ale na 100% nie mogę zagwarantować :) szkoda ,ze Pink już kończy swoje kwitnienie jest cudna i jeśli ktoś lubi pieguski to bardzo ją polecam Wylewałam hektolitry wody ,zeby róże i inne byliny nie odczuły braku wody coś za coś

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU wiem ,ze uważnie czytasz, a lilak stał się floksem cóż na to poradzę w dodatku twistowym :;230 no to dla Ciebie następny floks tym razem Adessa orangecudny w kolorze bedzie do podziału bo zbytnio mi zaszalał a takich nie dostaniesz od sąsiadki twistowego też możesz dostać

Obrazek
Podlewało ,świeciło słonko, pogrzmiało i tak minął niedzielny dzionek raz w domu raz na ogródku .Slimaczarni dzisiaj nie było zbyt wiele, ale najważniejsze ,ze im daliowe łodygi i liście smakowały :evil: No cóż może nie będę musiała wytoczyć armat na nie ,ale jak zbytnio bedą sie szarogęsić to oczywiście zastosuję bez nikakich.Oczywiscie trzeba było podwiązać pomidorki i dalie bo jakoś dziwnie sie nie trzymały pionu :wink: Chyba jakiś % był ten deszcz, albo z wrażenia że wreszcie dostały więcej picia niż zwykle tak się przewracały :;230 Kropelkowych fotek nie bardzo dzisiaj dało sie zrobić nie było nic ładnego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU ta ciemna dalia to Happy day's Lemon uwielbiam jej liście i mogłaby nawet nie kwitnąć chociaż kwiat też ma ładny .Mam jeszcze dwie z takimi liśćmi jedna to Black Jack, a druga NN Z pewnością jesienią będą do podziału, bo mam je w donicach bo nie są wysokie

Obrazek

Obrazek

TERENIU mnie zostały tylko górne pędy ale muszę mieć do nich drabinę, a tak na nizinach wszystko ścięte .Kwitnie w najlepsze Hansestadt Rostock i Cherry girl teraz zaczyna powtórkę Karolek Austinkowy czyli Charles Austin. Deszczyk zbawienny dla róż będą miały z czego czerpać wodę . Przydałby sie jeszcze nocny deszczyk, bo u mnie ile spadnie, gleba wszystko przyjmie .
Obrazek

Obrazek

JOASIU dmuchnę w Twoja stronę możliwe ,że doleci ,ale na 100% nie mogę zagwarantować :) szkoda ,ze Pink już kończy swoje kwitnienie jest cudna i jeśli ktoś lubi pieguski to bardzo ją polecam Wylewałam hektolitry wody ,zeby róże i inne byliny nie odczuły braku wody coś za coś

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU wiem ,ze uważnie czytasz, a lilak stał się floksem cóż na to poradzę w dodatku twistowym :;230 no to dla Ciebie następny floks tym razem Adessa orangecudny w kolorze bedzie do podziału bo zbytnio mi zaszalał a takich nie dostaniesz od sąsiadki twistowego też możesz dostać.Moja budleja też zbiera sie do kwitnienia oby tylko słonko zaświeciło to przyfruną amatorzy tej roślinki

Obrazek

Obrazek

BEATKO ;:196 nie widziałam jeszcze w realu Mystery tylko na fotkach i bardzo mi isę podobała a 2 lata temu wcale nie przezimowała wiec powtórzyłam zakup. To ja dziękuję za tyle pyszności i gościnę ;:196

Obrazek

Obrazek

JOASIU ;:196 dziękuję zaraz go podpiszę ,bo lubię wiedzieć co mam .Zresztą w tym roku nie wszystkie liliowce podpisywałam nawet te nazwane . Z deszczu wszyscy sie cieszymy, a szczególnie rośliny, bo już było wymęczone tymi upałami

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim którzy pragną deszczu ,żeby wreszcie do nich zawitał i udanego tygodnia

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Jadziu :wit

Pospacerowałam po Twoim kolorowym gąszczu, podziwiałam pięknie ukwiecone róże w objęciach ostróżek, teraz pora na liliowce, floksy i lilie ;:167 Masz tego dobra całe mnóstwo, chyba rosną piętrowo jak te ogórki i pomidory w różach ;:306

Dobrze, że troszkę deszczyku skropiło rabatki, szalona pogoda jest w tym roku ;:185
U mnie też ślimory wyszły po deszczu, a myślałam, że już się nie zobaczymy. Tylko czekać, kiedy znów chmary komarów zaatakują. Nie wiadomo, co gorsze: susza, czy skutki wiosennych deszczy... Na razie cieszę się, bo rośliny odżyją. Podlanie z węża to nie to samo, co z nieba.

Ja już rachunek za wodę dostałam, pan był wymienić licznik, spisał stan i po dwóch dniach otrzymałam rachunek. Niecałe dwa miesiące (bo pan, który spisuje liczniki przychodzi ok. 15-tego) i jak na razie rekord, z leksza mi gałki z orbit wypadły ;:202 No ale tak jak Ty, nie dam roślinkom zginąć, na szczęście rabatek niewiele w stosunkowo małym ogródeczku.
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękniusie masz floksy i to niemal wszystkie nazwane ;:oj
Nowy bodziszek cudny, a ta czerwona hortensja jak żarówa! I róże coraz bardziej się rozkręcają.Pachnideł teraz mnóstwo w ogrodzie! Lilie odurzają, a do tego floksy!
Niebo wreszcie podlało i jeszcze mogłaś poszaleć z kropelkami ;:215
Sweet surrend kwitnie już bardzo długo, Pink giant też, a Mystery dream zapowiada się pięknie!
Niech jeszcze trochę popodlewa deszczyk, bo znowu zapowiadają upały!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Fajnie ,że u ciebie deszcz popadal.
U mnie wczoraj też troszkę i dzisiaj. .. podlewanie z głowy.
A deszcz to deszcz wszędzie podleje .
Podziwiam różne floksy.
Kiedyś jakiś Orange kupowałam ale ....różowy się okazał. :evil:
Lilie ślicznosci .
Siedzę teraz na tarasie i czuję ich unoszący się cudny zapach. ;:167
Może na wiosnę trafię i ja takie ciemne dalie.
No właśnie z samych liści już ładnie, dekoracyjne wyglądają. ;:173
DzonaK

Post »

Witaj Jadziu
U Ciebie zawsze kolorowo i piękne zdjęcia kwiatów utkanych w perełkach deszczu . Tamten rok był bardziej łaskawy dla nas ten daję się we znaki najpierw upały i susza teraz gwałtowne spadki temperatur do 5 stopni a deszczu jak na lekarstwo niestety .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znów śliczna ;:3 pogoda a przydałoby się jeszcze trochę deszczu niestety trzeba sie zadowolić tym co spadło u innych dalej susza wiec nie będę narzekać na ilość. Dobrze ,ze chociaż trochę podlało moje rabatki. Chłodne noce i poranne słonko więc pokazuje się rosa na kwiatkach i liściach. Coraz więcej jest też widocznych pajęczych siatek między roślinami .Próbowałam zrobić parę fotek wyszły jednak trochę nieudolne. Za to w bluszczu rosnącym na ścianie słychać brzęczenie niczym w ulu cudna ta ich muzyka jednak nie udało mi sie zrobić jakiejś konkretnej fotki ilości pszczół i innych brzęczków gustujących w tych kwiatach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JOASIU masz rację ten rok jest całkiem inny pod względem pogody .Nie ma takiego samego sezonu przyroda wciąż nas uczy pokory i może niedługo będziemy hodować kaktusy zamiast róż czy innych kwiatków :wink: U mnie też chłodne nocki ale rośliny odpoczną trochę od tych 40* upałów

Obrazek

Obrazek

ANIU Adessa orange mam już trzeci sezon u siebie i kępka fajnie sie rozrosła co mnie nie bardzo cieszy, bo będę ją musiała przenosić w inne miejsce którego brak .Jednak coś muszę wymyślić jesienią

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU no mam nazwane, ale nie wszystkie, mam sporo tych babcinych starych białych i lila ,a także sporo siewek w różnych miejscach .Pink giant ma jeszcze jeden kwiatek a Sweet surrender jeszcze 2, ale ta wyjątkowo długo trzymała kwiaty .Muszę ja na bardziej eksponowane miejsce przesadzić ,bo wśród lilowców jest mało widoczna, a zasługuje na bliższe poznanie a przy tym nie jest zbyt wysoka bo PINK GIANT ma przeszło 1m wysokości, a ta może z 40 cm .O deszczyku mogę zapomnieć chyba to co spadło to wszystko jak na razie .

Obrazek

Obrazek

ANIU jak na razie piętrowo nie muszę sadzić w wielu miejscach widać glebę to nie jest jeszcze tak źle Pomidory miałam już w ubiegłym roku między różami i wcale z tego powodu nie narzekały wiec i w tym roku też je tak posadziłam .Mam tylko parę krzewów a ogórki rosną przy ścianie gdzie trzymam doniczkowce zapatyczkowane .Ilość sie zmniejszyła, wiec jest miejsce dla donic z ogórkami :) Komary już dzisiaj atakowały z rana , ale nie takie ilości jak przedtem . No cóż sama jestem ciekawa odczytu nie wiem kiedy przyjdą odczytać ale juz powinni być .No cóż coś za coś

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim udanego tygodnia i pogody wedle potrzeb ;:196
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, i Amelka się załapała na zdjęciu. Pozdrówka i całuski przesyłam. ;:196
W tym tygodniu już jedziemy bo syn wyjeżdza.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amelka rośnie na ogrodniczke, buszuje po ogrodzie ;:108
A ogród wyjątkowo piękny, bogaty, śliczny ;:180
Lilie , róże cudne, Jadziu ;:63 ;:63
W tym roku wszyscy będziemy mieli wyże r6achunki za wodę. Masz racje, cos za cos, Ale szkoda było roślinek. Ja tez podlewałam w rabatach.
Ale trawę już nie tak bardzo.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, ależ oczywiście, że zachwyciłam się Amelkowym pączkiem ;:196 , ale jak zrobiłam "wyślij", to zbiesił się internet, a że pisałam z telefonu, to nie umiałam tej wiadomości zachować. A potem, jak już odzyskałam neta, to pisałam w pośpiechu bojąc się, że i tego nie poślę. Cieszę się, że pąk Amelki poczekał z kwitnieniem na Ciebie :heja
Nawet taka ilość wody pomoże roślinom, na pewno cieszą się z takiego prezentu ;:215
Floksy zaczynają już cudnie kwitnąć ;:oj Jakiegoś "Orange" też mam, ale on bardziej różowy w kolorze. Swoje najbardziej smakowite dla ślimaków dalie, w końcu podsypałam niebieskimi granulkami, bo już mnie nerw trafił. Na szczęście tylko kilka tak im zasmakowało, pozostałych nie ruszyły.
Słoneczka, ciepłego deszczyku, tego wszystkiego Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jesteś mistrzynią w robieniu deszczowych czy też kropelkowych zdjęć. ;:63 ;:63 ;:63
Bardzo ładne ciekawe zdjęcia. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu kochana no ta fotka to mistrzostwo, portal do innych wymiarów chyba https://www.fotosik.pl/zdjecie/c5c6c5a29a024420 ;:215 ;:215 ;:215 , a deszcz, no cóż, u nas tylko czarne chmury przeleciały, a padało gdzie indziej, nawet w samym Szczecinie ulewa była, ale nie u nas ;:185 , Amelka dzielna pomocnica babci też piekny kwiatuszek ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słoneczny chociaż chłodnawy był dzisiejszy dzień jednak w ogródku wcale nie widać ,że przed paroma dniami ostro popadało .Oczywiście znów trzeba było podlewać ,chociaż nie tak ostro jak w ubiegłym tygodniu .Lilie pachną jednak jeszcze nie wszystkie rozkwitły na sporo ich jeszcze czekam szczególnie na Muscadet uwielbiam te lilię ,chociaż tylko czasem jeden a czasem 2 sezony jest u mnie wiec znów dokupuję następną :) to samo z Lady Alice .Na Sweet surrender jest jeszcze jeden kwiat cóż to za lilia ;:167 szkoda ,że posadziłam ją wśród liliowców tam jest tylko widoczna dla moich oczu no i na fotkach .Wreszcie rozwinął się kwiat Amelie Nothomb różyczki ukorzenionej dla mnie przez Iwonkę 1 ;:196 ,a także rozkwitła cudna jeżówka Double scoop rasbery od Krysi [Krychna] ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IWONKO 0042 Amelka no tak pomocnica powoli rośnie oby jeszcze chciała pomagać ,jednak ostatnio coraz mniej podoba je się w ogródku .Ta fotka jak dla akuratnie nieudolna nie osiągnęłam tego co chciałam ,ale dziękuję ,że Ci się podoba . ;:196

Obrazek

Obrazek

ANIU ta fotka robiona z poranną rosą mnie bardzo się spodobała ładniejsza niż w aparacie.Staram się jednak nie zawsze osiągam zamierzony efekt ;:196 Cóż o rachunkach za wodę nawet nie myśle zamiast na jakies roslinki kasę dam na wodę ,ale i tak juz niczego nie kupię więc jakoś dam radę :)

Obrazek

Obrazek

IWONKO 1 dzisiaj juz obejrzałam kwiatek Amelki śliczniusi ;:196 jednak go nie zerwałam poczekam do jutra może bardziej się rozwinie a potem króciutko ją zetnę niech się wzmacnia.Widziałam u Ciebie podlewanie z nieba no właśnie nie ma to jak deszczyk, ale dobre i to co u mnie spadło gdzie indziej dalej proszą o deszcz ,więc nie narzekam

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO Amelka wciąż pozuje do fotek, jednak ta fotka znienacka była zrobiona Czasem wrecz staje przed obiektywem ,żebym ją sfociłam albo wprost przeszkadza mi w robieniu fotek .No cóż takie są dzieci ale to kochany łobuz ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Teraz jakoś częściej zaglądam na forum w telefonie, a tam fotki niewielkie i nie zawsze wszystko dojrzę. Dopiero dzisiaj zauważyłam, że swoje drzewka przystroiłaś w diamentowe kolie https://images92.fotosik.pl/218/c5c6c5a29a024420.jpg
Jeżówka od Krysi przecudna, znowu sobie zanotowałam ją w kajeciku, chyba naprawdę muszę sobie kupić kolejną działkę ;:306 Tylko jak to pogodzić z brakiem czasu? Przecież bywa, że nie ma nie na działce i po dwa tygodnie, nie dam rady ;:185
W ubiegłym roku, tak ja Ty Amelkę, to ja oszczędzałam Desdemonę i niestety nic to dało ;:145 Ale to była bardzo marna sadzonka, z uszkodzonym korzeniem i nie wiem, czy nie przyjdzie nam się pożegnać. Ciągle taka biedna, że aż żal patrzeć.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, podziwiam bogactwo Twoich roślinek ;:180 i z podziwu wyjść nie mogę ;:oj Gdzie Ty to wszystko upychasz? :D
Amelie Nothomb i Grace, wspaniałe modelki ;:167
U mnie nadal ogromna susza. Popadało odrobinę, ale to kropla w morzu potrzeb. Hortensjom zaczynają żółknąć liście. Nie daję już rady z podlewaniem, a system kroplujący jest niewystarczający. Idą upały, a róże powoli szykują się do powtórki. Oby nie trafiły znów na tropiki, bo chyba wtedy mnie coś trafi :evil: U Ciebie chyba sytuacja jest trochę lepsza, bo po roślinkach nie widać suszy.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, rosa na pajęczynie skrzy się przecudnie ;:oj , a róża o poranku niesamowita!
Floksy piękne i lilie, Mystery dream śliczna, czy ona pachnie, czy tylko wygląda? I Amelki kwitną w Twoim ogródku ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”