Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ja w dalszym ciągu nie posadziłam ani jednej cebulki. Za to wczoraj byłam zdziwiona ile buraków czerwonych wyżarły mi nornice! No i co, dożywiać je będę? Przecież wiadomo, że zeżreją mi te cebulki.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina, jak zobaczyłam u Ciebie te czosnki, to zaraz po powrocie z Zakopca po nie poleciałam i też mam :)
Powodzenia w sadzeniu, ja mam takie plany na sobotę.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja się załapałam tylko na końcówkę czosnków ;:145 Dorwałam jedynie jedną paczkę Giganteum czy Gladiator ;:218 Nie pamiętam teraz a nie chce mi się ruszać sprawdzić.
U Ciebie pada, a u mnie od kilku dni słoneczko :heja I pławię się w jego promieniach, ale tylko przez szybę, bo dorwało mnie przeziębienie. Ale już jutro wybywam na grzyby.
Macie rację, że w koszyczkach sadzi się cebulowe do bani. Ale ja tak sadzę większość i to nie z powodu nornic, bo tych nie mam. Po przekwitnięciu w większości je wykopuję i mam miejsce na jednoroczne. Mały ogródek ma swoje plusy, ale i minusy, jak chociażby ten- skrawek ziemi jest na wagę złota ;:306
Modraszka widuję u siebie, ale jest tak szybki, że ledwo nadążam za nim wzrokiem. A Tobie udało się mu zrobić nawet sesję fotograficzną ;:63
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Chyba już kojarzę modraszka. Ale jest mały w porównaniu z innymi motylami więc na zdjęciu wypada lepiej niż w realu :lol:
Fajnie, że dokupujesz astry ;:333 Pamiętaj, że w przyszłym roku niektóre z niskich zrobią się wysokie. Powszechnie używa się skarlacza, by móc jesienią sprzedać je kwitnące. Nie sprawdza się u astrów przekonanie, że jak kwitną to "wiem co kupuję" :idea:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Za mną piękny, słoneczny dzień ;:333 . Mogłam w pełni wykorzystać czas i poszaleć w ogrodzie :wink: . Od rana sadziłam cebulki i zeszło mi sporo czasu ;:oj . Zanim się obejrzałam była prawie 14 i trzeba było zbierać się po Emilkę. Potem poczekałyśmy na Weronikę a po obiedzie obowiązkowy spacer . Do posadzenia zostały mi już tylko czosnki i to nie wszystkie bo posadziłam dzisiaj jedną paczkę. Jutro chcę skończyć to sadzenie ;:108 . Uwieczniłam dzisiaj jesienny ogród . Nie jest źle ale mogłoby być ciut lepiej ;:224 . Może w przyszłości się uda.

Obrazek

Obrazek

Aniu zapraszam ;:196 .

Chryzantema Walia.

Obrazek

The Fairy.

Obrazek

Olu zgadzam się z Tobą . Myślę, że kupiłam w tym roku wystarczającą ilość cebul więc mogłam sobie tego Lidla już podarować :wink: . Tych białych czosnków też jeszcze nigdy nie widziałam więc ciekawość jest jeszcze większa. Dziś posadziłam połowę paczki a jutro chcę to wszystko skończyć. Już nie mogę doczekać się efektu ;:138 . Pozdrawiam :wit .

Niezmordowana Bonica nadal kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Mariolu ja posadziłam już prawie wszystko :tan . No nie powiem , trochę tego było ale dałam radę i mam z głowy. Uuuu szkoda, że masz tyle nornic . Szkoda buraków i cebulek tym bardziej. Może posadzisz w koszyczkach ??

Obrazek

Obrazek

Moniko jakie czosnki udało Ci się upolować? W moim Lidlu było ich nie wiele ale i tak mam to co chciałam i jestem szczęśliwa . Już widzę te łany kul ;:167 . Uwielbiam ;:138 .

Pashmina.

Obrazek

Begonia stale kwitnąca rzeczywiście kwitnie stale ;:173 .

Obrazek

Iwonko czosnki wystawili w pon a ja byłam w czwartek i też szału już nie było ;:185 . Na szczęście dorwałam to co chciałam plus dodatkową nowinkę. Będę miała 160 dodatkowych kul i jestem mega szczęśliwa . Uwielbiam czosnki ;:167 . U mnie nie pada, musiałaś coś źle poczytać. Padało u mnie w weekend , jak byłam na weselu ale od poniedziałku ładna pogoda. Koszyki mają swoje plusy i minusy ale chyba jak wszystko . Modraszek to przepiękny motyl ;:108 . Pozdrawiam i słoneczka w dalszym ciągu życzę .

Obrazek

Obrazek

Florianie dokładnie tak, modraszek jest malutkim motylem ;:108 . Na szczęście astry kupię tu na forum więc wierzę osobie sprzedającej ;:224 . Nawet nie wiedziałam o tym skarlaczu, dzięki za przestrogę ;:168 . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakiś czas temu kupiłam tą jeżówkę jako Avalanche. Nie byłam przekonana co do odmiany ale z tego kwiatu nawet podobna. Jak uważacie ??

Obrazek

Obrazek

Baronesse.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i udanego wieczorku życzę .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko pięknie ci wszystko kwitnie. Ogród bardzo kolorowy w dalszym ciągu. ;:138
Sporą kolekcję traw już nagromadziłaś. Bardzo mi się podobają. ;:173
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Moją uwagę również przyciągnęły trawy- pięknie się prezentują! Okazałe kępy.
Motylka obejrzałam sobie z bliska- jest niezwykle uroczy.
Co do czosnków, kupiłam takie, jak pokazywałaś na zdjęciu. U nas ludzie wcale nie kupują. Ping pong i te kule mix.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

U mnie noc i poranek dość chłodny bo na termometrze tylko 4 stopnie ;:oj . Jeszcze trochę i zaczną się przymrozki ;:223 . Jak ja nie lubię tego okresu no ale trzeba to przetrwać , byle do maja :;230 . Aktualnie oczekuję na pana z dostawą drewna ;:173 a potem jadę do Lidl na przeceny bo doczytałam, że już mają tańsze cebule ;:224 . No przecież nie zmarnuję takiej okazji skoro miejsce jest ;:131 .

Olu trawy są na prawdę przepiękne i nie może ich zabraknąć w jesiennym ogrodzie. Miskanty całkiem szybko rosną ;:333 . Na pewno jeszcze jakieś sobie kupię ale to dopiero jak zacznę obsadzać nową część działki czyli pewnie za dwa lata ;:173 .

Moniko no to fajnie kupiłaś ;:138 . Tego mixa kupuję już trzeci raz bo z poprzednich byłam bardzo zadowolona. Razem będziemy oczekiwać na Ping- Ponga . Na opakowaniu wygląda cudnie i oby tak było w rzeczywistości. Ja dzisiaj jadę do Lidla bo przecenili podobno cebulowe :;230 . A nuż ... ;:224 .

Pozdrawiam i słonecznego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, Ty już kończysz sadzenie cebul, a ja jeszcze nie zaczęłam... może przez weekend uda mi się ogarnąć ten temacik. :roll:
Piękne jesienne kwitnienia! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelinko pięknie ogród wygląda, ład i porządek :) teraz czekamy na wiosnę i na cebulowy zawrót głowy :) hmm wszyscy piszą o przecenie cebulek, a ja sobie dzisiaj powiedziałem, że nie mogę, ale chyba nic z tego nie będzie i zajadę ;:130 ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja dziś dokupiłam cebule więc jeszcze mam sadzenia :;230 . To będzie godzina roboty także na pewno dam radę jak nie jutro to w przyszłym tygodniu ;:131 . Już marzę o wiośnie :lol: .

Mariuszu w Lidlu nie było kompletnie nic ;:222 . Pocieszyłam się Biedrą i kupiłam 100 szafirków, hiacynty i tulipany ;:333 . Wystarczy mi tych cebul. Nie chwaląc się tego roku w ziemię pójdzie prawie 1200 sztuk ;:170 . Już czekam na wiosnę ;:138 .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ewelino cebulowe szaleństwo ...piękna będzie u Ciebie wiosna ;:108 też lubię tulipany i w tym roku troszkę poszalalam ale na tysiące nie przeliczam.
Ale generalnie nie bardzo lubie sadzic cebulowe bo często przy tej czynnosci coś zniszczę. W tym roku mam postanowienie posadzenie cebul po wykopkach daliowych tylko to już trochę póżno będzie. W Lidlu na przecenach nie byłam jutro muszę zajrzeć.
U Ciebie nie widać jeszcze jesieni jedynie szumiące trawy mówią o jesiennym nastroju.

:wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko 1200 cebul, ;:oj jednak źle dodawałam, bo gdzieś koło 700 się zatrzymałam. ;:306 Ogród nie kipi kolorami, ale przecież też jest piękny. Marcinki nadal podziwiam, a babcina dalia obsypana pięknie kwiatami. Lawenda cudnie wygląda. ;:215 Moja jeszcze kwitnie, więc zostanie rozczochrana do wiosny. Niestety przymrozkami straszą, jednoroczne trzeba będzie sprzątać i karpy wykopywać. ;:108
Miłej soboty w słonecznym, ciepłym ogrodzie. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

ewelkacha88 pisze: Uwieczniłam dzisiaj jesienny ogród . Nie jest źle ale mogłoby być ciut lepiej ;:224 .
Ewelinko, jest bardzo pięknie! ;:215
W krótkim czasie tak wspaniale zagospodarowałaś otoczenie, że tylko bić ;:433 ;:433 ;:433
Wiosną czeka nas uczta duchowa podczas spaceru po Twoim wątku. ;:333 Mam tu na myśli obraz kwitnących cebulowych, których ogromne ilości wsadziłaś. ;:63
Póki co, ciągle pięknie Ci wszystko kwitnie i niech tak będzie jak najdłużej. ;:138
Słoneczka i zdrówka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Rabata z hortensjami i trawami zapowiada się pięknie - ależ Ty masz miejsca, pozazdrościć tylko :) Twoje hortensje bardzo ładnie się trzymają, moje niestety doprawił grad pod koniec sierpnia, więc teraz wyglądają jak siedem nieszczęść...

Cebulowo obkupiłaś się nieziemsko. Też kupiłam te Ping Pongi i Mix, choć tu mam obawy, że szału zmiksowanego nie będzie. Mi udało się dostać jeszcze Mount Everesty, Gladiatory i Purple Rainy. Podziwiam Cię, że już udało Ci się wsadzić tyle cebul.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”