Mój ogród - Ewelina - 2008r
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mariolko - zadałaś pytanie , na które odpowiedź znasz , bo sama masz takie miejscecoma95 pisze:
Jak to jest żyć w tak pięknym otoczeniu ????

Cudnie jest !!!

Zwłaszcza wiosną , latem, gdy budzi śpiew ptasząt na zaglądających w okna sosnach ! Gdy można siąść na moment na schodkach tarasu, z filiżanką kawusi w ręku i podelektować się rozpoczynającym się dniem . Gdy wieczorem ( o ile pogodny i ciepły) można siąść na tarasie z "Kochaniem " ( cyt. za Hanią

Ale jest też pracowicie..., bo żeby się delektować , nasycać i wsłuchiwać , trzeba pomiędzy tymi chwilami relaksu i wyciszenia zakasać rękawy i zadbać , posprzątać , skosić , poprzycinać , powygrabiać...Jeśli lubi się prace tego typu ( a ja lubię

" Jak dobrze wstać , skoro świt..."
A zimą ..., zimą można patrząc przez okno i pomyśleć : "Jeszcze tylko kilka tygodni i znów będzie wiosna !"

Zresztą , komu ja o tym mówię? Przecież uczestnicy tego forum wiedzą , jak to jest , bo każdy z nas ma to swoje kochane miejsce - mniejsze , większe , przy domu lub kawałek od niego, i dla każdego jest ono NAJWAŻNIEJSZE i JEDYNE. Dlatego poświęcamy swoim ogrodom,ogródeczkom , działkom, balkonom tyle czasu, serca i pracy !
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelino, nie mam wątku, bo nie wiem jak się do tego zabrać. Chyba napiszę maila do admina, żeby mi podpowiedział co i jak. Pozdrowienia Bogusia
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko malarstwo Jana Vermeera van Delft bardzo do Ciebie
pasuje, jego kobiety są pełne dostojeństwa i szlachetnego
piękna a w pomieszczeniach gra rozproszonego swiatła,
a Ty tak stworzyłaś swój dom i ogród, szlachetne piękno
i gra światła i cieni w konarach drzew
a Ty tak stworzyłaś swój dom i ogród, szlachetne piękno