Ogród Marty - Cz. XI
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Twoje ostróżki dają pokaz ,są przeolbrzymie i śliczne.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martuś Przyszłam pochwalić Twój piękny ogród .
Bardzo współczuje problemów jakie masz .Wiem jakie przy tym są nerwy .
Życia bez nerwów Ci Martusiu życzę i bardzo Ci dziękuje za miłe słowa

Bardzo współczuje problemów jakie masz .Wiem jakie przy tym są nerwy .
Życia bez nerwów Ci Martusiu życzę i bardzo Ci dziękuje za miłe słowa

Pozdrawiam Alicja
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Martuś

Ilością pomidorów mnie zaskoczyłaś, masz cudowny las pomidorów, z moja ilością to jestem malućka - mam tylko 40 krzaczków.
Miniaturowa budleja to jest to co będę musiała zamówić u Ciebie, a czy miniaturowe cleome z zebranych nasionek też będzie miniaturowe? bo jeśli tak to na nasionka też się zapisuję. Szałwia plumosa - o niej muszę poczytać, ma fajny kolorek.
Serdecznie pozdrawiam i z całego serca pozbycia się problemów życzę.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ostróżki piękne jak wszystko każdy już pochwalił to ja też muszę bo jest naprawdę co chwalić 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was kochani,trochę mnie nie ma z Wami,bo teraz siedzę w sanatorium w Busku i poprawiam siebie bardzo intensywnie
mam dużo zabiegów i trochę mną wymiata,w sobotę wracam do domku , do ogrodu i do moich pomidorków.
Iwonko,witam i cieszę się ,że jesteś chociaż z ukrycia,w tym roku mam 2 dyniowiska,też uwielbiam dynie i potrawy z nich ,teraz dzięki Wam mam więcej odmian i rosną ślicznie ,ostróżki przywiązuję do palika bo niestety są bardzo kruche,pozdrawiam
Ewciu,dziękuję sytuacja jakoś się normuje,a ja teraz poprawiam swój kręgosłup,taki termin wybrałam w styczniu i nic nie dało się zrobić ,żeby ten termin zmienić ,może i dobrze ,bo chyba każdy jest nieodpowiedni ,żeby wyjechać ,jeżówki z siewu są zazwyczaj różowe,żeby były inne to trzeba rozmnożyć z podziału,pozdrawiam
Anetko miło czytać co piszesz o ogrodzie ,a w życiu tak bywa,że serwuje nam niespodzianki te miłe i niemiłe i dramatyczne ,sytuacja powoli się normuje ,a Tobie życzę wytrwałości w pracy,a potem dużo odpoczynku,pozdrawiam
Krysiu,masz rację ,że mam trudności z nic nierobieniem ,ale czasem uczę się takiego stanu
,katalpy już przekwitły ale i tak lubię to miejsce,pozdrawiam i dziękuję za życzenia,myślę ,że problemy powoli się odsuwają i przechodzą do historii
Soniu,wypoczęłam ,a teraz jestem w sanatorium w Busku Zdroju i ogród znowu sam a pomidorami opiekuje się w zastępstwie mąż (bardzo się stara) ,ściółkowanie trawą dało rewelacyjny efekt ,bo nic nie trzeba koło nich plewić ,pomidory rosnąw cylindrach i mają dobre warunki ,ostróżki przetrwały wichury ,bo zawsze przywiązuję je do palików,są kruche i łatwo się wyłamują a za bardzo je lubię ,żeby leżały,może niektóre pełne ostróżki wytwarzają nasiona ,moje nie wytwarzają ,wiec można rozmnożyć tylko przez podział
Tereniu,ogród jest na pewno odskocznią i lekarstwem ,ale to czasem mało a my na pewne sytuacje nie mamy wpływu i z tyloma trudnymi sprawami musimy się uporać ,dobrze,że przechodzą do historii,jeżówki rozmnażam przez podział i wtedy zawsze powtórzą cechy,pozdrawiam
Marysiu,czasem i ogród nie potrafi uspokoić ,ale potrzeba czasu i wszystko wraca do normy .Masz ode mnie siewki naparstnicy rdzawej
to na drugi rok powinnaś mieć więcej kwitnących .Siedzę w sanatorium i już nie mogę się doczekać kiedy wrócę i będę w ogrodzie i z moimi pomidorami ,Boguś mówi ,że pomidory rosną bardzo ,są olbrzymy,dba o nie ogromnie ,melduje o każdym listku,pryska nalewką i podlewa ,no i się zajadają nimi,ogórków też sporo zbiera,wysiałam 4 cylindry na końcu pomidorów i tyle z nich ogórków,że aż kisi bo nie zjadają ,potem dowiercił mi jeszcze parę dziur i w w doniczkach bez dna dosiałam ,i te będą trochę później,ale też pięknie rosną ,pozdrawiam i buziaczki
Za chwilę odpiszę dalej ,

Iwonko,witam i cieszę się ,że jesteś chociaż z ukrycia,w tym roku mam 2 dyniowiska,też uwielbiam dynie i potrawy z nich ,teraz dzięki Wam mam więcej odmian i rosną ślicznie ,ostróżki przywiązuję do palika bo niestety są bardzo kruche,pozdrawiam

Ewciu,dziękuję sytuacja jakoś się normuje,a ja teraz poprawiam swój kręgosłup,taki termin wybrałam w styczniu i nic nie dało się zrobić ,żeby ten termin zmienić ,może i dobrze ,bo chyba każdy jest nieodpowiedni ,żeby wyjechać ,jeżówki z siewu są zazwyczaj różowe,żeby były inne to trzeba rozmnożyć z podziału,pozdrawiam

Anetko miło czytać co piszesz o ogrodzie ,a w życiu tak bywa,że serwuje nam niespodzianki te miłe i niemiłe i dramatyczne ,sytuacja powoli się normuje ,a Tobie życzę wytrwałości w pracy,a potem dużo odpoczynku,pozdrawiam

Krysiu,masz rację ,że mam trudności z nic nierobieniem ,ale czasem uczę się takiego stanu

Soniu,wypoczęłam ,a teraz jestem w sanatorium w Busku Zdroju i ogród znowu sam a pomidorami opiekuje się w zastępstwie mąż (bardzo się stara) ,ściółkowanie trawą dało rewelacyjny efekt ,bo nic nie trzeba koło nich plewić ,pomidory rosnąw cylindrach i mają dobre warunki ,ostróżki przetrwały wichury ,bo zawsze przywiązuję je do palików,są kruche i łatwo się wyłamują a za bardzo je lubię ,żeby leżały,może niektóre pełne ostróżki wytwarzają nasiona ,moje nie wytwarzają ,wiec można rozmnożyć tylko przez podział
Tereniu,ogród jest na pewno odskocznią i lekarstwem ,ale to czasem mało a my na pewne sytuacje nie mamy wpływu i z tyloma trudnymi sprawami musimy się uporać ,dobrze,że przechodzą do historii,jeżówki rozmnażam przez podział i wtedy zawsze powtórzą cechy,pozdrawiam

Marysiu,czasem i ogród nie potrafi uspokoić ,ale potrzeba czasu i wszystko wraca do normy .Masz ode mnie siewki naparstnicy rdzawej
to na drugi rok powinnaś mieć więcej kwitnących .Siedzę w sanatorium i już nie mogę się doczekać kiedy wrócę i będę w ogrodzie i z moimi pomidorami ,Boguś mówi ,że pomidory rosną bardzo ,są olbrzymy,dba o nie ogromnie ,melduje o każdym listku,pryska nalewką i podlewa ,no i się zajadają nimi,ogórków też sporo zbiera,wysiałam 4 cylindry na końcu pomidorów i tyle z nich ogórków,że aż kisi bo nie zjadają ,potem dowiercił mi jeszcze parę dziur i w w doniczkach bez dna dosiałam ,i te będą trochę później,ale też pięknie rosną ,pozdrawiam i buziaczki

Za chwilę odpiszę dalej ,

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martus to kuruj się ile się tylko są.Zdrowie mamy jedn często go nadwyrezamy w tych naszych ogrodowych pracach..
Pomidorki na ciebie czekają i ten bujny kolorowy śliczny ogród.
Pozdrawiam serdecznie
Pomidorki na ciebie czekają i ten bujny kolorowy śliczny ogród.
Pozdrawiam serdecznie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Marta, mam nadzieję, ze tam Cię postawili na nogi
Musisz mieć siły na obrobienie takiego ogrodu.
Pole pomidorów mnie powaliło
Bardzo chętnie Cię odwiedzimy za rok. Już nawet mam plan całego wyjazdu
jeszcze raz dziękuję za floksy
Przyjęły się, pięknie zakwitły. Mam nadzieję, że teraz będę się rozrastały
Musisz mieć siły na obrobienie takiego ogrodu.
Pole pomidorów mnie powaliło
Bardzo chętnie Cię odwiedzimy za rok. Już nawet mam plan całego wyjazdu

jeszcze raz dziękuję za floksy

Przyjęły się, pięknie zakwitły. Mam nadzieję, że teraz będę się rozrastały
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Martuniu czyli robisz sobie lifting. I bardzo dobrze...
To dopiero się będzie działo, jak sił nabierzesz....Przekopiesz ogród wzdłuż i wszerz...
Odpoczywaj kochana i wracaj do nas.

To dopiero się będzie działo, jak sił nabierzesz....Przekopiesz ogród wzdłuż i wszerz...
Odpoczywaj kochana i wracaj do nas.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu odpoczęłaś troszkę?, mam nadzieję, że tak, Martusiu możesz pokazać jak wyglądają ogórki w doniczkach bez dna?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Martuś jakoś długa ta chwila, czy wszystko w porządku ?
Mam nadzieję że tak i że pomidorki nie zawiodły.
A ogródek pełen jest kwiecia i masz czas na jego podziwianie.
Zdrówka i sił do pracy w ogródku.

Mam nadzieję że tak i że pomidorki nie zawiodły.
A ogródek pełen jest kwiecia i masz czas na jego podziwianie.
Zdrówka i sił do pracy w ogródku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś nie podczytuj tylko pisz w swoim wątku pokaż pomidorki i ogród, bo smutno bez Ciebie. Wiem, że po powrocie masz dużo pracy, ale kto nie ma! Ściskam i czekam na zdjęcia 

Witaj Marto
Skoro jesteś w Busku to pozdrów ode mnie wiewiórki. Ubóstwiam to miejsce, Busko i Park Zdrojowy. Wiewiórki są tam bardzo oswojone, same przybiegają i proszą o orzeszki. Twój ogród jak zwykle zachwyca. Ta liliowa ostróżka jest cudna, też sobie ją kupiłam. Wracaj kochana do zdrówka i ogrodu. Wiesz, praca czeka
Pozdrawiam

Skoro jesteś w Busku to pozdrów ode mnie wiewiórki. Ubóstwiam to miejsce, Busko i Park Zdrojowy. Wiewiórki są tam bardzo oswojone, same przybiegają i proszą o orzeszki. Twój ogród jak zwykle zachwyca. Ta liliowa ostróżka jest cudna, też sobie ją kupiłam. Wracaj kochana do zdrówka i ogrodu. Wiesz, praca czeka

Pozdrawiam

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia co tam ... odezwij się bo zaczynam się martwić
, mam nadzieję że sanatorium pomogło choć troszkę, a anomalia klimatyczne cie nie dopadły. Pozdrawiam 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu i ja przyszłam się przywitać i zobaczyć co u Ciebie a Ciebie nie ma
Masz cudowny ogród i tyle pięknego kwiecia