Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

;:215 Lucynko, piękne kwiatuszki ,widać że deszczyk im się spodobał. Sporo popracowałaś ,odpoczynek dzisiaj ci się należy ;:304
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko jednak woda z nieba jest nie do zastąpienia ... od razu widać że ożywiła kolory i pobudziła kwitnienia ... ;:215 Miałam podobny wiciokrzew jak się sprowadziłam, ale niestety słabo kwitł i miał stary prawie spróchniały korzeń ... może ze starości, a może z braku opieki przez lata (przed moim sprowadzeniem kilka lat ogród radził sobie sam służąc jako letnie miejsce wypadowe dla właścicieli ) Może kiedyś posadzę kolejny ;:173 Miłego wypoczynku na działeczce... przecież po to ona jest ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko deszcz roślinkom służy ;:108 wszystko cudnie kwitnie uwielbiam tę porę roku bo już roślinki rozrośnięte ale jeszcze bez oznak starzenia i żółknięcia nie zmęczone upałem i suszą.
Uporządkowane rabaty , kiedy ja będę mogła to powiedzieć dziś na działce , kosiłam trawę podwiązywałam winogrona i jeżyny , podlewałam i tak mnie wieczór zastał ;:223 Jutro na działkę nie pójdę,apo jutrze juz znów podlewanie konieczne i kiedy wtu w rabatki ;:145
Miłego wieczoru ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak ślicznie rozrósł Ci się pierwiosnek Francesca :tan Aż mi się oczy do niego śmieją. Muszę go na wiosnę dorwać i zachwycać się nim u siebie. Mnóstwo nowych kwitnień na Twoich rabatkach widać. Ogródek robi się kolorowy. U mnie jeszcze ciągle bardziej zielono niż kolorowo. Dzisiaj byłam na działce i widziałam, że zakwitł mi bodziszek z ubiegłedo roku. Chyba takiego nie masz. Nie zrobiłam mu jednak zdjęcia, bo zapomniałam. Zrobię następnym razem i jeżeli będziesz chciała, to Ci podeślę. Jest śliczny, niebieściuchny ;:63 Będziesz miała do kolekcji.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko ogród piękny i zadbany ale moje serce kradną zwierzęta ;:138 czyli ptaszki gołębie
Kolorowo i cudnie,Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Lucynko!
Jak mnie dawno nie było, a tu tyle kwiecia kwitnie! Kolorowo i dorodnie. U mnie głównie granatowe orliki i właśnie zaskoczyłam że żółty nie kwitnie, muszę go poszukać ;:223 Nachyłek pełnokwiatowy to bylina czy jednoroczny? Moje zwykłe nachyłki co miały być byliną nie wyszły po zimie to samo z gailardią...już się na nie pogniewałam. Nie pamiętam którą piwonie mi przysłałaś? Poczekam :D Fajny ten dzwonek skupiony! Warzywka ładnie rosną będzie co przekąsić na działce!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Wczoraj przez cały dzień byłam nieobecna w domu, wróciłam bardzo późnym wieczorem, stąd przerwa w kontakcie z Wami.
Dzisiaj trudno było mi się pozbierać. Prawdopodobnie z powodu zawirowań pogodowych. Miałam w pogodzie wszystko: słońce, deszcze, burze i tak w kratkę przez cały dzień, który poświęciłam na zaległe prace domowe. A jestem taka zmęczona, jak nigdy po całodziennej pracy na działce. Liczę na jutrzejszy ładniejszy dzień, bym mogła wybyć z mieszkania na łono natury, bo tam czuję się najlepiej. ;:7

Soniu - no właśnie, ja właśnie za to lubię piwonie: wiele kwiatów i ten słodki zapach.
Orliki zaskoczyły mnie w tym roku, nigdy jeszcze tak dużo ich nie urosło. Myślę, że się po prostu porozsiewały, ale mimo to jestem zaskoczona, bo nigdy nie wysiewałam tylu odmian. Pokrzyżowały się, albo co...
Ta różowa jarzmianka w ubiegłym roku nie miała ani jednego kwiatka, a biała była nimi obsypana, natomiast teraz malutko kwiatuszków. :oops:
Pomidory kwitnące kupiłam, stąd już kilka z nich pokazało owoce.
Dobrego tygodnia, Soniu. ;:196

Tereniu [tencia] - ;:oj musiałaś fatalnie upaść z rowerem, skoro taki ból sobie zafundowałaś. ;:168
Cieszę się, że już czujesz się lepiej i życzę Ci szybkiego powrotu do pełnosprawności, byś mogła cieszyć się pobytami na działeczce.
Za deszczyk dziękuję, ;:196 dzisiaj dolało wody z nieba, roślinki się ucieszyły. Ja zresztą też.

Danusiu [danuta z] - ten dzwonek skupiony to nowość i właśnie kupiłam go w Alb.... Teraz już tylko tam będę robiła zakupy.
Maczka już nie ma. Piesek sobie po nim przeszedł i basta.
Dziękuję za pochwały. ;:180

Basiu [apus] - jeden krzak wiciokrzewu już pachnie, drugi dopiero zbiera się do rozwinięcia pąków. ;:108

Iwciu - dzisiaj dostały dodatkową porcję deszczu, będą jeszcze ładniejsze. ;:63

Ewuniu [ewarost] - jeśli byś chciała, to ukorzenię dla Ciebie wiciokrzew. Jego bardzo łatwo ukorzenić.
Dobrego tygodnia życzę. ;:196

Julio - masz słuszność, latem słońce przypieka rośliny i takie żywiutkie już nie są, choć kolorami czarują.
Mam nadzieję, że i Ciebie deszczyk wyręczył w podlewaniu, w każdym razie tego Ci życzę. ;:167

Iwonko1 - 'Franią' zapewne będę mogła się z Tobą podzielić, tylko poczekamy aż przekwitnie.
Zdaje się, że pogoda po wczesnowiosennych perturbacjach teraz szczególnie sprzyja roślinkom i stąd tak dobrze sobie radzą.
O, widzisz, zrobimy sobie "machniom-machniom" francescę na bodziszka. :tan

Kasiu [Kasiula] - dziękuję za ciepłe słowa pod adresem eMowych gołąbków. Powiedziałam mu. Urósł chyba o całe dwa centymetry.
Równie gorąco pozdrawiam. ;:196

Marysiu [Maska] - jest Ci wybaczone, wszak musisz ogarnąć swój długo niewidziany ogród.
Ten nachyłek to podobno bylina. W każdym razie tak podano w szkółce, w której go kupiłam.
Moje nachyłki też nie wyszły, nawet taki, który miałam już kilka lat.
Posłałam Ci piwonię kwitnącą bielutkim kwiatem. U mnie ona w tym roku nie zakwitła, ale ktoś mi znowu skubnął następny kawałek i została jedna łodyżka.
Za to piękny kwiat pokazała piwonia od Ciebie i jedynym kwiatkiem zakwitła mi żółta.
Dziękuję za wszelkie pochwały i równie serdecznie Cię pozdrawiam. ;:196

Moje hosty wszystkie. Niektóre pokąsane przez ślimaki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Szkoda, że te chwasty nie znikają tak po jednorazowym plewieniu ;:306 . Ja podejrzewam, że ścięłam za szybko przekwitłe kwiaty naparstnic i po prostu nie zdążyły się wysiać ;:306 . Czasem bywam nadgorliwa w tym ścinaniu :;230 . W tym roku zostawię je w spokoju ;:173 . Cudna ta jasno różowa piwonia ;:138 a biały dzwonek skupiony boski ;:167 . Oj coś nosi mnie ku białemu ostatnio ;:131 . Kolekcja host imponująca ;:333 . Pozdrawiam i pogodnego tygodnia Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

O rety, Lucynko, ależ u Ciebie piękności. Śliczne piwonie i róże, orliki jak zawsze urocze - u mnie też ich nawał, prawie same niebieskie lub fioletowe. Musiałam kupić sobie żółtego, żeby mieć urozmaicenie. I właśnie ten żółty jakoś nie chce przekwitnąć. Pozostałym już kilka dni temu ścięłąm pędy kwiatostanowe, żeby nasion nie było, a ten nic, tylko kwitnie. Tamte ciemniejsze były baaardzo wysokie, a ten żółty jest niski i taki okrągły.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..bardzo ładne dzwonki skupione, moje jeszcze nie kwitną. ;:63 Piwonie też czarują, ja się cieszę z jednego kwiatka. ;:oj Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ich znacznie więcej. Fajnie że u ciebie popadało, u mnie prawie nic a przydało by się zwłaszcza teraz gdy nie ma mnie na działce. :wink: Pogody życzę abyś mogła przyjemnie spędzić dzień na działce. ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dawno mnie nie było
Mam nadzieje, że powoli będe nadrabiała forumowe zaległości
Czytam o m. Pozdrów go ode mnie. Trzymam kciuki za powodzenie terapii.
A czy wspomagacie ją jakos dodatkowo?
Chodzi mi o naturalne metody. Szczególnie chyba wazny jest sok z buraków.
Ale jest też kilka innych zasad.
Zawsze się zastanawiałam jak Ty te wszystkie rosliny mieścisz u siebie
Mam zaczarowany ogród :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko i Tobie ślimaki chrupią hosty? wszędzie widzę te brązowe narośla i nawet już je biorę gołą ręką, żeby tylko ulżyć roślinkom ;:134 Posadziłam swego czasu siane hosty i oczywiście ich nie widzę, czyli znowu robota i radość na nic ;:14
Słońca, deszczu w nocy i chłodu w cieniu drzewa życzę ;:196
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

;:oj co ja czytam , ktoś ci podkradł piwonię. Lucynko , mam nadzieję że mu ręce odpadną, że też są ludzie którzy nie uszanują czyjejś własności.
Masz sporo odmian host , masz taka kwitnącą na biało która pachnie?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, jak to? Ktoś sobie na Twoją działkę wszedł i odkopał piwonie??? ;:202 To coś okropnego! Co za chamstwo :evil:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No cóż skoro rósł tam gdzie piesek chodzi, jego strata.
Fajne chosty,ale ta na ostatnim zdjęciu bardzo mi się podoba,ostatnio kupiłam i chyba znowu taką samo. ;:14
Ja mam bodziszka z dużymi niebieskimi kwiatami i ten mi się podoba.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”