Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Zuziu No i to rozumiem... wczasy na działce ;:138 Jak mieszkałam w mieście to czasem spędzałam weekendy na działce u koleżanki... Dużo mieszczuchów latem korzystało wakacji na RODos :tan Życzę pogody i spokoju niech wszystko pięknie kwitnie pachnie i zachwyca, a ty odpoczywaj ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ale pięknie! :D
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam, jestem już w domku. ;:128 . Odjeżdżając z działeczki porządnie podlałam, pochowaliśmy też wszystkie przedmioty co by nie walały się po działce bądż nie znalazły się u sąsiada ;:306 . Wszystko za sprawą zapowiadanych w nocy burz z silnym wiatrem w moim regionie :wink: . Chyba jednak te burze przeszły bokiem, noc spokojna i dalej sucho. Na działeczce nie do końca odpoczywałam, nie umiem..ale też nie zaharowywałam się. Dziwna ta wiosna, bardziej przypomina pełnię lata...przy takich temperaturach niestety długo kwitnącymi kwiatkami nie da się nacieszyć. Teraz kilka dni przerwy od działeczki za sprawą I komunii Św wnuka, trzeba się uszykować, do fryzjera skoczyć co by wnuk za babcię się nie wstydził ;:306 .

Isiu..dzięki za pochwały irysków, nie wszystkie mi zakwitły ale coś tam się jeszcze wykluje. Miniaturki z braku miejsca posadziłam w złym miejscu, myślałam że może jednak.. :roll: Będę więc przesadzać.

Iwciu..serduszka jest czerwona. Co do mieszkania latem na działce jest super, bezstresowo, cisza, spokój..laba na całego :heja

Aniu..co do dywanów kwietnych mam pewien plan . Wzdłuż działeczki mam nie wysoki murek 20- 30 cm obniżenie terenu, właśnie marzą mi się takie dywany spadające po owym murku. ;:173

Bożenko...zapomniałam jak nazywa się mój nowy powojnik ( kartka z nazwą została na działce ) ale inaczej, choć być może jest taki jak twój i wsadzony przy twoim co by im rażniej było. ;:oj . Kupiłam go na targach ogrodniczych już z pączkami, zobaczymy jak się będzie sprawował. ;:224

Lucynko..to prawda, cudownie jest pomieszkiwać latem na działce, robię co chcę i ile chcę..bez pośpiechu. Co nie zrobię dziś, zrobię jutro ;:306 . Nie patrzę na zegarek że czas już do domu.

Moniko..dziękuję za pochwały mojego skalniaczka, to taki mini skalniaczek. ;:oj . Niestety smagliczka już przekwita, kilka dni temu ją troszkę przycięłam..rozrosła się tak że zasłaniała już inne. ;:173

Marysiu..biały rododendron już przekwitł. W tym roku wyjątkowo krótko kwitł, zresztą jak wszystko inne. Pocieszeniem jest to że rozkwitają inne. Pogoda nadal piękna więc urzęduję na działce, trochę popracuję, trochę się poobijam ...pogadam z sąsiadami ani nie wiem kiedy dzień przeleci. :;230 . Również pozdrawiam. ;:168

Alu...u mnie także co niektóre małe kupeczki, na większe brak miejsca ale niech i tak zostanie, wszystkiego po troszku. ;:oj

Danusiu..dziękuję za pochwały, jestem cała w skowronkach. :heja . U mnie nie ma tak wyszukanych kwiatków jak u ciebie ale i tak się cieszę z tego co mam. ;:128
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino...rododendrony u mnie rosną do czasu aż nie padną, na razie odpukać jest ok. Gorzej z azaliami, w tym roku wywaliłam już dwie. Domyślam się że kupiłam azalie już z mączniakiem i posadziłam obok innych, mączniak przeszedł na pozostałe a jego nie dałam rady się pozbyć. :wink:

Ewuniu..u nas latem takich mieszkających na działkach zatrzęsienie , od młodych do starszych ;:oj . Ja nigdy nie mieszkałam na wsi, z dziada pradziada miasto..robiłam drzewo genealogiczne to wiem. Jednak ciągnie mnie na wieś, wyrodziłam się ;:306

Joasiu..dziękuję. ;:128

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Zuziu tak czasem jest, że nie zawsze zna się powód swoich pasji ;:173 Ja miałam ze wsi dziadków ze strony mamy, choć sama jestem od urodzenia mieszczuchem ;:131 to z zamiłowania "wieśniaczką" wszystkie doświadczenia związane z ogrodem mam z dzieciństwa, Ja kocham wieś... spokój, cisza, ogród na wyciągnięcie reki i to niespieszne życie, to było kryterium szukania miejsca na wieczne wakacje :) Azalie i rododendrony podziwiam... tyle, że u innych jakoś one mnie nie lubią ( nie tyle może mnie co podłoża w moim ogrodzie ). U mnie róże też pączkują i wreszcie popadał w nocy deszcz . Pozdrawiam ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rododendrony mają niesamowite kolorki! Twój uroczy jest ;:167 Wszystko masz takie wypielęgnowane i porządeczek ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Zuziu , dobrze ze burze cię ominęły . Mogły narobić sporych szkód . Kwiatów masz mnóstwo w ogródku, mogłabym je oglądać cały czas. ;:215
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj dobrze, że cie omijają te burze i lepiej żeby tak zostało te gwałtowne burze nikomu nie służą, a ogródek masz piękny, kwiaty urocze jest co podziwiać u Ciebie bo u mnie albo nie kwitną bo małe co dopiero posadzone albo zakwitnie jeden czy dwa kwiatki :) pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu wszystko jakoś szybciej zakwita i przekwita ;:131 Przed jesienią chyba wegetacja się powtórzy ;:306
Śliczne mam rododendrony ;:63 Kto przycina te wielkie kule...chyba na drobinie?
Miłego wypoczynku :wit ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zuziu, śliczną masz działeczkę, wypielęgnowaną ;:63
Rododendrony i azalie przyciągają oryginalnymi kwiatami nie tylko bzyczki, ale i nasze ciekawskie spojrzenia. Irysy masz śliczne, tego pierwszego pumilka mam chyba u siebie, albo podobnego. Nie miałam czasu wczoraj mu się przyjrzeć. Jak ja Ci zazdroszczę, że tak na spokojnie możesz sobie popracować. Ja w tym roku nie mogę się wyrobić, ciągle nie mam czasu. Wczoraj się narobiłam, ledwo żywa wróciłam do domu, a i gdzie mi do końca? Sucho strasznie, trochę deszczu by się przydało, ale bez burz i gradu. Pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuziu śliczniutka działeczka a tak się martwiłaś że zmarznie albo zgnije! Widzisz rośliny poradzą sobie w każdych warunkach jak są zdrowe!miłego wieczoru. ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Zuziu ależ u Ciebie porządek i wszystko pod kontrolą ;:108
Pięknie uformowane iglaki!
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Pokaż fotkę jak uda Ci się takie spadające dywany kwiatowe stworzyć, gdzieś to widziałam i też mi się podoba. Ja mam plan takie dywany zrobić przy wjeździe do domu, tylko czekam bo mamy mieć wymienione szambo więc dużo będzie kopania w tym miejscu, mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się to zrobić.
A Twój ogród lubię oglądać, czosnki mamy takie same :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Zuziu! Czosnki, rododendrony przecudnej urody! ;:138 ;:138
Cała działeczka taka zadbana, uporządkowana! ;:215 Piękna!
W porównaniu z moim miszmaszem to cud, miód i cytryna! ;:433 ;:433
W takim otoczeniu naprawdę wspaniale się wypoczywa, lepiej niż w najwyższej jakości kurorcie. ;:333
Niech więc coraz to nowe kwitnienia i zapachy dodają urody Twemu ogrodowi, a zdrówko dopisuje jego gospodarzom. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

;:oj Działeczka dopieszczona, wypielęgnowana - cud, miód. :)

Pięknie wszystko kwitnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”