Mam nadziję, że Jarocin w tym roku choć troszkę mniej będzie zarażony plamistością.

Soniu - pierwotnie byliny i u mnie rosły, teraz tylko zostały szczątkowe okazy. Musiały ustąpić miejsca różom, bo tak jak piszesz, róże się rozrastają znacznie bardziej niż ustawa przewiduje

Mon Petti Chou

Tolinko - Dieter Muuler kupiłam w ubiegłym roku, wiosną w markecie. Przez cały sezon rosła w donicy, zachwycałam się nią od pierwszego pachnącego kwiatka. Jesienią przesadziłam ją w miejsce docelowe i czekałam, co będzie w tym roku. Dosyć szybko zaczęła piąć się w górę, niestety tylko dwoma silnymi pędami. Ładnie zakwitła, ale co może pokazać na dwóch pędach? Teraz zaczęła wypuszczać trzeci. Jeśli mnie przeczucie nie myli, będę z niej zadowolona, ale po pierwszym sezonie - trudno mi orzec.
Super Star - mocno poszkodowana po zimie. Gruby rozgałęziony pęd musiałam wyciąć, Teraz pozostał jeden, ale na szczęście zaczęły wyrastać z miejsca szczepienia kolejne dwa. Jest zupełnie fantastyczna w kolorze, nie wiem tylko jak zdjęcie odda ten kolor.

Pasmino - odpowiedź jest bardzo krótka - mam tylko jedno czerwone Piano, ale w realu wygląda, jakby było ich tam więcej

Mini Eden Rose