Moja rabatka - perdii
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Re: Moja rabatka - perdii
jak każdego porządnego ogrodnika 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu ty babo daj żyć tym roślinom

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu jesteś ciekawa jak każda z nas ale wytrzymaj i nie ruszaj sadzonek bzu. Czytałam u Alinki,że chciałaś ten bez o ciemnych liściach bo faktycznie jest ładny i mało spotykany. Nie pamietam w jakim kolorze ma kwiaty ?
Trzymam kciuki i może załapię się na jedną sadzonkę jak będzie z nimi wszystko ok. cobyś nie miała buszu z takiej ilości ...
Co do podglądania to ja najczęściej sadzę ( sadzonki zdrewniałe i zielne) w przezroczyste pojemniki i wtedy bez zaglądania widać.
Trzymam kciuki i może załapię się na jedną sadzonkę jak będzie z nimi wszystko ok. cobyś nie miała buszu z takiej ilości ...

Co do podglądania to ja najczęściej sadzę ( sadzonki zdrewniałe i zielne) w przezroczyste pojemniki i wtedy bez zaglądania widać.
- Lorrie
- Kontakt:
Krysiu, kwiaty ma różowe, ślicznie odbijają od ciemnego koloru mocno powycinanych liści 

Iwonko palce świerzbią i tęsknota za grzebaniem w ziemi
Jadziu już nie będę zostawiam je w spokoju
Alinko to nasze "wspólne dziecko "
Krysiu Dzięki uprzejmości Alinki ,jak sadzonki się ukorzenią, to oczywiście że podzielę się z Tobą. To jest piękny bez ma takie delikatne, powycinane liście
Na razie nie dzielmy skóry na niedźwiedziu 

Jadziu już nie będę zostawiam je w spokoju

Alinko to nasze "wspólne dziecko "

Krysiu Dzięki uprzejmości Alinki ,jak sadzonki się ukorzenią, to oczywiście że podzielę się z Tobą. To jest piękny bez ma takie delikatne, powycinane liście

- zielonajagoda
- Kontakt:
Witaj Gosiu o poranku
, a zdradźcie co to za odmiana bzu, bo opis brzmi ciekawie, i czy ma właściwości zielno-lecznicze jak te zwykłe czarne bzy? Może bym sobie zakupiła sadzonkę do ogrodu, bo na razie zbieram kwiaty i owoce bzu na ziemiach niczyich 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu miłej niedzieli i słoneczka na cały dzionek .

Iwonko jest to czarny bez EVA Czy się go je nie mam pojęcia, ale jest jak dla mnie bardzo dekoracyjny.
Ewuni i Tobie życzę miłej niedzieli
Ewuni i Tobie życzę miłej niedzieli
- Lorrie
- Kontakt:
Matko, dziewczyny, dziś niedziela a Wy już nie śpicie? Ja to co innego - obudził mnie pies - za potrzebą
Jak znajdę jakieś wyraźniejsze zdjęcie tego bzu to wstawię. Żałuję, że nie obfociłam go dokładniej, jak niektóre rośliny ze wszystkich stron. Gdzieś na wątku o czarnych bzach wstawiłam jakieś zdjęcia dwóch odmian.

Jak znajdę jakieś wyraźniejsze zdjęcie tego bzu to wstawię. Żałuję, że nie obfociłam go dokładniej, jak niektóre rośliny ze wszystkich stron. Gdzieś na wątku o czarnych bzach wstawiłam jakieś zdjęcia dwóch odmian.
Alinko ja babcią już jestem a babcie chodzą późno spać i razem z kurami wstają,a jeszcze lepiej przed kurami
Jak znajdziesz fotkę tego bzu to wstaw tutaj 

- zielonajagoda
- Kontakt:
A ja babcią nie jestem i może się zdarzyć że nigdy nie będę, jednak mam trzy psy więc również ma mnie kto budzić
A tak w ogóle to w mieście mogłam spać ohohoooo.., a na wsi jakoś człowiek sam się budzi koło szóstej

A tak w ogóle to w mieście mogłam spać ohohoooo.., a na wsi jakoś człowiek sam się budzi koło szóstej

Ja jak jestem na wsi to mnie denerwuje ze ciemno jest
M się śmieje że wykombinuje mi taki hełm z latarka jak górnicy mają, to wtedy będę zadowolona bo i w nocy będę mogła grzebać w ziemi 

- Lorrie
- Kontakt:
Małgosiu, hełmu całego nie trzeba. Można teraz kupić takie LED-owe latarki na gumce, zakłada się jak opaskę na głowę. U mnie też do niedawna były w nocy ciemności - ale już mamy jakieś ledwo świecące w nocy lampy. Szukałam, przerzucałam setki zdjęć mojego ogrodu, czując zapach letniej ziemi i kwiatów i znalazłam!

- zielonajagoda
- Kontakt:
O to dobrze że masz daleko sąsiadów, bo co by sobie pomyśleli widząc w nocy Ciebie w tym hełmie z latarką to chyba wszyscy się domyślamy 
-- 17 mar 2013, o 08:11 --
Ten bez jest zabójczo piękny

-- 17 mar 2013, o 08:11 --
Ten bez jest zabójczo piękny