Wszystko o pomidorach cz. 12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 12
Poczekaj aż dojrzeje, bo może nie warto? 

- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Ładne cacko ten Kmicic. Nie mylić z Kibicem 

- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
Za mną pierwszy zbiór odmiany Pudliszek - Awizo 

Pozdrawiam, Gosia:)
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
U mnie dojrzałe tylko maskotki i to beż szału z 3 krzaczków ok 10 owoców w ciągu tygodnia. Widzę że megagron powinien w tym tygodniu zacząć dojrzewać, ale wielkoowocowe jeszcze zielone iw folii, i na balkonie i w gruncie.
Dorota
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
U mnie zacznie dojrzewać maskotka i betalux bo mają owoce wielkości nadającej się już do dojrzewania, lada dzień powinny się zapalić.
Mam jedynie problem z czarnym księciem, grona ma liczne i kwiaty na gronach również, ale na końcach rosną mu albo liście (które obrywam) albo dalsza część a'la pędu mimo że to kolejne zaczątki pąków i liście i nie wiem teraz co z nimi robić, czy obrywać aby wyżywiły te owoce które aktualnie zawiązują czy pozwolić im rosnąć na "tasiemca"?
Mam jedynie problem z czarnym księciem, grona ma liczne i kwiaty na gronach również, ale na końcach rosną mu albo liście (które obrywam) albo dalsza część a'la pędu mimo że to kolejne zaczątki pąków i liście i nie wiem teraz co z nimi robić, czy obrywać aby wyżywiły te owoce które aktualnie zawiązują czy pozwolić im rosnąć na "tasiemca"?
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ginka, jeśli na końcu grona wyrasta nowy pęd lub liść koniecznie trzeba toto oberwać. Tak radziła Ania kozula.
Pozdrawiam! Gienia.
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
U mnie takie dodatkowe pędy wyrastają na wszystkich odmianach które posiadam. Czyli ucinać/urywać wszystko? Nawet to co ma kolejne pąki kwiatowe?
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
W sumie to to nie wygląda jak pęd tylko druga para pąków kwiatowych, ale wolę oberwać niż stracić na wielkości owoców w matecznym gronie, szczególnie że Książę zawiązuje sporo pięter (a dalej nie myśli o zwolnieniu tempa, o tyle dobrze że wymieniłam paliki na wyższe).
Z nowych wilków zostawiam w kącikach jedynie wtedy gdy widać pąki kwiatowe, gdy podrośnie uszczknę tam gdzie dalej będzie chciał rosnąć stożek wzrostu (jeśli się taki pokaże).
Z nowych wilków zostawiam w kącikach jedynie wtedy gdy widać pąki kwiatowe, gdy podrośnie uszczknę tam gdzie dalej będzie chciał rosnąć stożek wzrostu (jeśli się taki pokaże).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Mam do was może banalne pytanie , w jakim obrębie rośliny rozrastają się korzenie pomidorków w gruncie ?
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Zależy jaka odmiana, korzenie pomidorów potrafią być tak różnorodne jak ich "góra". Najsłabsze korzenie mają generatywne zdechlaki typu Bawole serca.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
U mnie pod folią korzenie pomidorów przy wyrywaniu, to nawet mają ponad 1 metr wzdłuż linii kroplującej.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- NOWY 83
- Od: 11 lis 2014, o 20:23
Czyli podlewanie na" pieniek" niema sensu z tym bawolim sercem to faktycznie jakieś zdechlaki ale fajny kształt bo na razie nie jadłem
'wołowiny z rośliny " . Liście pozwijane od dołu , jedne podlewam, drugie nie w ramach diagnozowania przyczyny a one są takie same
czytam na forum że mają mniejsze wymagania glebowe a dostały po równo z innymi , inne rosną pięknie a te bawoły się uparły i marudzą .
'wołowiny z rośliny " . Liście pozwijane od dołu , jedne podlewam, drugie nie w ramach diagnozowania przyczyny a one są takie same