Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Julciu, to ja Ci życzę domku ;:196 My taki ,,plac zabaw'' mamy co dzień :wink:
Pozdrawiam - Justyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miasto rzeczywiście bardzo czyściutkie i zadbane. ;:138
Coraz więcej takich miast się widzi. Dotacje unijne dobrze wykorzystane zmieniają nasze otoczenie na coraz ładniejsze i coraz bardziej estetyczne.
W moim mieście też nastąpiły ogromne zmiany na lepsze, przede wszystkim zrewitalizowano Starówkę i zadbano o główne ulice, a następnie przyłożono się do ukwiecenia w sumie całego miasta łącznie z nowymi osiedlami. Naturalnie najpiękniej jest latem, gdy kwitną kolorowe kwiaty i zielenią się liczne drzewa i krzewy.
Zabawy z wnuczętami trochę Ci zazdroszczę, bo jednak mimo zmęczenia masz z nimi dużo radości. ;:138 ;:138
Niech rosną zdrowo! ;:167 ;:167 ;:167
Dobrego świętowania, Juleczko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Julcia,chyba wszystkie nas zaczyna nosić z nasionkami,ja chcę wysiać heliotropa i myśle jakie posadzę pomidory i od razu humor inny ,u mnie po wielu dniach deszczu dzisiaj zaświeciło słoneczko ;:138 .Do mnie jak zawita wnusia jest tak samo albo nawet gorzej ,oststnio rozsypała bułkę tartą to przyniosła mi miotłe i mówi :baba tam",na szczęście nie mam natury salowej i taki bałagan mocno mnie nie męczy ;:108 .Terez urodził się Mikołaj więc bałagan będzie podwójny.Pozdrawiam serdecznie i zdróweczka :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Witajcie :wit
Dziś mam dzień spędzony w domku, nawet spaceru nie zaliczyłam :cry: mimo słoneczka za oknem, jedynie katar mnie usprawiedliwia ;:222 jutro jak będzie takie słonko, nie ma zmiłuj się działeczka musi być.
Iwonko donice są w różnych kolorach białe, zółte,niebieskie, czerwone i takie seledynowe sfotografowane
po wyjściu przed moim zakładem pracy :lol:
Piotrku :wit
Justynko u mnie ten bałagan też praktycznie codziennie ;:168
Lucynko masz rację wiele dają te dotacje ale chyba najwięcej jednak gospodarz i dobre ich wykorzystanie
przez wiele lat mieliśmy takie układy i układziki dopiero niedawno to się zmieniło.
Wnucząt na pewno doczekasz , raczej prędzej niż później. Jeszcze dwa lata temu myślałam ze mam tylko dwóch jedynaków bo na więcej się nie zanosiło a tu raptem w czerwcu ubiegłego roku jedna wnuczka ,a za chwilkę druga będzie ;:306 spore różnice wieku między rodzeństwem bo 8 i 6 lat.
Tenciu gratuluję tej radości będzie pareczka :heja do bałaganu.
Teraz czekam też na kolejną wnuczkę, ma być w końcówce kwietnia :tan więc też będą pareczki u moich dzieci.
Moje łobuziaki dopiero niedawno nauczyły się oszczędzać rabatki, a teraz druga tura będzie robić kipisz na działce :lol: Na szczęście obaj bardzo chętnie przychodzą, a w młodszym obserwuję narodziny ogrodniczej pasji jakie będą wnuczki jeszcze nie wiadomo. Dopiero niedawno zlikwidowałam piaskownicę ;:223 będzie trzeb budować na nowo ;:108
Miłego Świętowania ;:4 bo jeszcze niedziela przed nami.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie też słońce świeciło , M nawet wspominał o spacerze na działkę ,Ciebie katar usprawiedliwia mnie nic....no chyba,że lenistwo :;230 pomimo święta ogarnęłam trochę mieszkanie,stroiki i figurki już schowałam,w poniedziałek tylko choinkę rozbiorę,na parapetach i stole królują kwiaty-czekam na wiosnę :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Rzeczywiście Julciu miasto ładne i zadbane! to bardzo pomaga w codziennym życiu, estetyka ważna. Oczywiście podziwiam domy i klomby, ale ten kocyk w Twoim domu szczególnie miły. Wnuki Ci rosną...można rzec w oczach! A niedługo wszystkie cztery rogi będą zagospodarowane! ;:167 Niech się chowają zdrowo rodzicom i dziadkom na pociechę, a mam nadzieję że okiem dziadek już spogląda na wnuki :D
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julciu ja na swoja działeczke nie moge wejść ,bo od tych ciągłych opadów stoi woda,żałuje ,że nie okryłam róż ,ale moze większych mrozów nie bedzie ;:223 albo woda opadnie i jakoś się dostane .Moja wnusia ma niecałe dwa latka ,i na działce trzeba było ją pilnować bez końca,mam nadzieje ,że bedzie z chęcią przychodziła na działke.Pozdrawiam :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Juleczko, zajrzyj choć na chwilę, bo zaczynam się o Ciebie martwić. ;:196 ;:196
Zdrówka życzę ;:167 i dobrych słonecznych ;:3 dzionków. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko Witaj ;:167 jestem,jestem tylko pisać nie mam o czym ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Powspominaj razem z nami wszystkimi. ;:108 Przecież masz czym się pochwalić. ;:333
A i coś Ci tam na parapecie wschodzi....
Zdrówka, Julio. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko u mnie też królują doniczkowce, co prawda ostatnio pokuszona przez innych też posiałam lobelię pierwiosnki i goryczki ale na razie wykiełkowała tylko lobelia. Niestety ziemię pokryła pleśń więc szanse na rozsadę nikłe .Posypałam cynamonem co dalej zobaczymy.
Marysiu rosną , rosną teraz dalej czekamy na malutką u syna ;:168
W Wielkopolsce jest wiele miejscowości takich zadbanych i takich niestety różniących się gdzie mimo upływu dziesięcioleci widać gdzie osiedlili się przesiedleńcy ze wschodu. Przecież dopiero po Powstaniu Wielkopolskim tu Polska była ;:168
Męża oczy już w formie ;:333 od marca wraca do pracy.
Tenciu a ja dziś byłam na działce :heja
Zimno odpuściło,ale ziemia twarda więc byłam na trzcinie dla moich murarek, przy okazji działka sprawdzona :)
Obrazek
Jeszcze ze dwa lata pilnowania Cię czeka albo więcej, ale to naprawdę fajny czas gdzie zachwyt wzbudza każde żyjątko ;:168 Nawet wstrętne ślimaki są rumakami na farmach ślimaków karmionych skrawkami sałaty :;230

Na działce smutno i pusto ale już pączki widać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
niepokoją mnie róże, ciekawe co z nich pozostanie ;:145 bo właściwie nie zapadły w spoczynek i już nowe przyrosty przed mrozem zaczęły wypuszczać
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Julciu u mnie róże wyglądają tak samo,co będzie zobaczymy.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia u mnie róże podobnie miejmy nadzieję, że nic im nie będzie :roll: widzę że sezon murarkowy rozpoczynasz :) trzcinka już gotowa :) no ja powolutku też ale trzciny jeszcze nie mam hehe :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu mimo mrozów jakie miałaś parę dni temu, działka wygląda jednak wiosennie. Czeka na wiosenny start :D Będziesz miała wiosnę wesołą nowy kwiatuszek zakwitnie, oby tylko był zdrowy i żeby wszystko przebiegło bez komplikacji to działeczkę zagospodarujesz, a potem będziesz dzielić czas jak zwykle między najpilniejsze obowiązki :D Fajnie zabrzmiały ślimaki są rumakami na farmach ślimaków karmionych skrawkami sałaty ...dzieci to maja fantazję :D
Dobrego i spokojnego tygodnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No pięknie! Roślinkom nawet mimo zimna śpieszno do życia, ;:303 a mnie się nie chce na działkę wybrać. ;:171
To prawda, ostatnio choroba trzymała mnie w domu, ale wcześniej też mi się nie chciało. Może się wreszcie zmobilizuję w piątek, bo w tym dniu można autem wjechać. ;:306
O różyczki się nie martwię, wszak będzie się je przycinało, odbija i będzie dobrze. ;:108
Najważniejsze to zdrowym być, czego z całego ;:167 Ci życzę.
Trzymaj się, Juleczko kochana. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”