Witaj Elwi!
Czy w tym roku rowniez bedziesz uskuteczniac zakupy tulipanowe? W tym roku pokazalas malo tulipanow i czuje niedosyt
Z opowiesci z zycia Elwi usmialam sie niezmiernie i az meza wolalam, bo dopytywal z czegoz to tak rechocze do siebie. Wybacz mi

ale tak to napisalas, ze nie dalo sie powstrzymac. Ciesze sie, ze laptop jednak odzyskal zdrowie
Rozyczki prezentujesz wspaniale, cudne robisz zdjecia i pieknie prezentujesz ogrod.
Lilia Muscadet urzekla i mnie, ale orientalne nie dla mnie chyba. Posadzilam dwa lata temu kilka, przechowalam jak Ty w lodowce, ale wczesna wiosna zaczely juz wylazic jak obcy z woreczkow. Posadzilam wiec do doniczek i na zimny strych kolo polnocnego okna. Wyciagnely sie tam, zanim pogoda wreszcie pozwolila na bezpieczne posadzenie... koniec koncow na okolo 12 cebulek dochowalam sie kilka kwiatkow

W tym roku posadzilam orienpedy, niech sa jakie chca (byle w moich kolorach), ale sa bezobslugowe i pieknie pachna, a o to mi chodzi
Na lipcowe i jesienne rabatki, gdy juz z rozami krucho, super nadaja sie dalie. Piszesz, ze juz mialas? Jak dla mnie to nie ma z nimi znow tak wiele roboty, gorzej jeśli nie ma sie miejsca do ich przechowywania. jeśli by sie tak dobrze zastanowic, to nie liczac tego wkopywania i wykopywania, to sa to roslinki calkowicie bezobslugowe. U mnie tez plaga niesamowita slimorow, ale daliom podgryzly tylko lekko najnizsze liscie. Najgorzej wygladaja mieczyki. A wiosna upodobaly sobie mlode paczki hortensji bukietowych, myslalam, ze zezra na amen, alez bylam zla. I co ciekawe - uparcie zerowaly na rozy Burgund - tez myslalam, ze tego nie przezyje... Z roz tylko w niej gustowaly. U mnie glownie te z domkami, a na nie nie dzialaja niebieskie granulki

Mozna wyzbierac, pewnie, tylko jak znalezc te paskudy, jak sie tak sprytnie chowaja!
Jaka szkoda, ze nie widzialam u Ciebie wczesniej Gräfin Diany - malo o niej info na Rosebooku i zrezygnowalam... rozyczki z RC bralam w doniczkach i zamowienie juz u mnie... moze kiedys