W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu, "ostatni będą pierwszymi a pierwsi..."

Moja córka wybrała Gucia - choć nie był największy z miotu, a dzisiaj łobuz patrzy na swoje rodzeństwo, jak ojciec - z góry :)
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Świetnie szczeniaczki Eleko, a to moja kruszynka - skończyła już pół roku
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

alez królewskie posłanie...

mój drab zjada kolejne dywaniki, chyba bardziej mu odpowiada leżenie na podłodze
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu bardzo Ci wspólczuję i...ciesze się razem z Tobą!
Zobacz ile uczuć targa człowiekiem tylko z okazji jednego wydarzenia...
Maluszki są cudne.... :D

Danka - Twoja księżniczka na ziarnku grochu jest boska!!!!
Kupka szczęścia -wspaniała. :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Agnieszko - to jest posłanie nr 2 - u mojej mamy - Layli czasem tam śpi zmęczona zabawą z kotem. U nas w domu Layli śpi na iście królewskim łóżu - oto ono
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

no nie... chyba wydrukuje obydwa i mojemu wariatowi pokaże - niech wie jak się zachowują grzeczne pieski
a nie takie brudasy i draby jak on... hi hi hi
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Śliczne te nasze psiaki.Masz rację Krysiu, co do uczuć nami miotających.Nigdy wcześniej nie miałam psiaka i nie wyobrażałam sobie, że można tak zgłupieć na ich punkcie.Księżniczka Lyla na swoim posłaniu prezentuje się iście po królewsku, a Aro - królewski pies.
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p
Od: 12 gru 2007, o 11:03

Post »

Layli jest cudowna. A łoże ma królewskie.......
Muszę to swoim szaleńcom pokazać. Niech zobaczą jak prawdziwe damy się zachowują. Może się łobuzice zawstydzą.... Bo muszę tutaj wspomnieć, że swego czasu zjadły swój wiklinowy koszyk. Tylko dno zostało......
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prawie rok już myślę o tym, że przydałby się jeszcze malutki piesek do domu. Ale taki naprawdę okruszynkowy. :roll:
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

Eleka doskonale cię rozumiem. Widok chorego psiaka jest wstrząsający. Ja zawsze przeżywam to mocno.... Chore zwierze jest takie bezbronne, zdane tylko na naszą pomoc...... Cieszę się, że już jest lepiej....
A jeśli chodzi o szczeniaki. Fantastyczne. Sama słodycz.... Też kiedyś wychowałam 2 mioty. Moja suczka taka była udana, że przy szczenieniu trzeba było z nią siedzieć. Baaaa. Gotowa była się szczenić na naszych kolanach.... Byle tylko z nią być......
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moja "anielska diablica" równiez zeżarła swoje duże wiklinowe legowisko...
ale nie tylko ,rogi wszystkich watowanych poduszek,też były obgryzione ,łącznie z poszwą ,która podlegała okresowemu praniu.
Ale jest zdrowa i to jest ważne... :D

Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Nie przeceniajcie Layli - ona swój koszyk wiklinowy (spadek po Rockym) też pogryzła - musiałam go wyrzucić bo jej zaszkodził. A ten u mamy stoi cały bo Layla rzadko w nim śpi.
Dewuko jeśli zależy ci na okruszynkowym piesku to moge polecić yorka - dwa kilo szczęścia - malutkie kości, delikatne i cudne włoski - ale za to mnóstwo ruchu, energi, miłości i buziaków.
Awatar użytkownika
Ediii
50p
50p

Post »

Ja również polecam yorka.... Małe to to - ale jakie wesołe i energiczne.... Ale to zależy jakie masz oczekiwania wgzlędem psa? Czy ma być wesoły czy raczej spokojny. Ja chciałam np. wesołego, zabawnego i b. przyjacielskiego. I miałam ... spaniela. Majkę. Coś fantastycznego. Tak skręconego i zabawnego psa oczy moje wcześniej nie widziały. Zjadła koszyk, wyrwała frędzle z dywanu, pogryzła poduszki, porwała kurtki na wieszaku - w tym nową skórzaną (to zrobiła jak została sama w domu - co jak się domyślam nie bardzo jej się podobało i zrobiła pobojowisko), pogryzła drzwi, zerwała tapetę, wyrwała sadzonki winogrona, przegryzła sadzonki octowca i bzu.... I był to mój ukochany zwierzak... Szkodny ale cudowny... To ta co szczeniła się na kolanach... Już jej nie ma. Odeszła w tamtym roku... Zostały po niej dwie córuchny. Misia i Marcysia........... Też cudne i urocze. Jedna maniaczka przynoszenia piłek, druga milusiński leń - maniaczka jedzenia. Złodziej. Potrafi wskoczyć na stół i się częstować... Nie wybredna. Może być kurczak, wędlina ale też ciasto.... Ostatnio delektowała się świeżo upieczonym - niopatrznie postawionym na stole. Szczęście, że było wystudzone..... Bo zjadła cały brzeg...... A jak przy tym zawsze niewinna i zdziwiona. Oczy spaniela.... Smutne. Świecą się tylko do jedzonka.... Ach....
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie piszecie o tych Waszych skarbach.
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p
Od: 16 lut 2008, o 10:43

Post »

annodomini pisze:Widzę, że Aro wskoczył kiedyś na coś ostrego i podciął pierwszego palca lewej przedniej łapy. Mój Gustaw ma to samo z drugim palcem.

Bigaczzz
, nie trzymasz chyba na łańcuchu rasy wyróżniającej się niezwykła ruchliwością i bardzo specyficzną skocznością ?
Nie gniewaj się ale musiałem zadać to pytanie.
Ma czas żeby się wyszaleć i wybiegać, ale gdy zbliża się pora karmienia trzeba go troszkę zatrzymać bo inaczej trudno by było go nakarmić. Jak widać po jego łapach uwielbia kopać(kiedyś udało sie mu wykopać kreta) przez co strasznie trudno jest utrzymać go czystego(nie lubi wody), jedynym atutem jest jego łatwa w pielęgnacji krótka sierść. A wracając jeszcze do łańcucha to jest przypięty gdy już się wyszaleje i przyjdzie czas na drzemkę.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”