Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Marysiu dziękuję za podesłany deszczyk ;:180
Spacer ;:65 po Twoim ogrodzie czysta przyjemność ;:303
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu roślinki w doniczkach, raniutko pojechałam podlać doniczki, teraz jest upał nie do zniesienia ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wzięli mi internet albo kimnął się na chwilę z tego upału! U mnie parno....takie ciche słońce, nie słychać koguta, ptaków ani nawet moich sąsiadów. Sjesta :D

Margolciu o jak dobrze że wpadłaś i to z Brzuszkiem :D no...tym na smyczy :;230 Lisa nie chcę w ogrodzie, bo ja przecież mam smakowite kąski. Poidełka i u mnie sąsiad chciał wyrzucić talerze po rodzicach to wzięłam głębokie talerze bo stare talerze głębsze od współczesnych i porozstawiałam po ogrodzie. Rano tylko nalewam wodę. Koty ogrodowe piją z wanienki koło tunelu ;:224 Deszcz był i bywa ale i tak dolewam bo susza dotkliwa, dyniowate w polu nic nie rosną i nie owocują ;:185

Asiu koniecznie wystaw, ja nawet nalewam wodę do podstawek pod doniczki w kąciku ogrodnika :D

Jagodo to raczej odnosiło się do moich relacji pogodowych niż do mojego ogrodu ;:219 Poczułam się trochę jak pogodynka ;:oj O Michale już coś wiemy ;:202 chyba na FO nie wróci, a szkoda!
Jagodo, może filozof założy dla Ciebie hawajską koszulę, a może...ee nie coś głupiego pomyślałam :oops:
Życzę lania w góry ;:196

Asiu o tak wieczór był przyjemny, bo i chłodniej się zrobiło i mokro, ale tunel i tak muszę podlewać, bo wyschło bardzo ;:222 ale to wieczorem żeby pomidory przez noc zaspokoiły pragnienie :D

Beatko u mnie jednak jasny błękit a i chmurek parę upstrzyło niebo :D
Rudbekia cieszy ;:167

Asiu Ogrodniczko doszło do Ciebie to dobrze, bo deszcz to zupełnie inne podlewanie. Dziękuję i zapraszam Cię do wiejskiego ;:168

Iwonko Ty uważaj ze swoim serduszkiem na upały masz siedzieć w cieniu i popijać napoje ;:168 A ja muszę szykować grządkę, bo już dzisiaj przyszły roślinki od Marysi chinanit ;:180 Jednak sadzenie wieczorem, żeby przez noc wilgoć wokół korzeni została ;:173
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu!
Byłabyś naprawdę uroczą Pogodynką!
Lania z góry zdaje się nie będzie przez następne dwa tygodnie. Jedyne, na które mogę natrafić, to to w UK. Ale tam mi ono po nic...
Wiadomość o Michale fatalna. Jedyna nadzieja w tym chyba ;:218.

;:136 Jagi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagodo szkoda że Michał nie wróci na FO, ale miałam to szczęście że poznałam tego fascynującego młodego człowieka i jego sympatyczną mamę również kochającą rośliny i ogród ;:333
W UK w tym roku pogoda jest zupełnie inna :? i może stęsknisz się za Hawajami :;230

Mam kilka zdjęć do pokazania :D
Rok temu posiałam floksy Polanu i byłam przekonana że to floksy jednoroczne, a tu niespodzianka mój śliczny koralowy floks powiększył się i przetrwał zimę

Obrazek

Kwitnę ostatnie liliowce :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Rośliiny szykują się do wydania potomstwa

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kwitną już dzielżany ;:224

Obrazek

Powtarzają róże

Obrazek

Obrazek Obrazek

I inne!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No to znowu poszalałam :oops: Dobrej nocy! ;:4
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ogród kwitnie całą mocą ,śliczny jest ten niebieski floks,ja nie wiem jak przyrządzić karczocha do jedzenia,chociaż ja czekam na kwiaty,bo są powalające,moje są troszkę późniejsze,ale pięknie rosną ,żeby ich tylko myszy nie zjadły,nic nie da się zrobić w ogrodzie w te upały ,bo szkoda zdrowia,muszę Ci powiedzieć ,że dzisiaj zrobiłam pierwszą dyniową zupę ,miałam gości i też byli na obiedzie ,zupą byli zachwyceni ,dynie jak wyjeżdżałam były małe a dzisiaj już olbrzymy ,a ani razu ich nie podlewałam w te upały ,bo już do nich nie dojdę i nie chcę być poparzona ,ale jakoś sobie radzą na tej górce i niektóre są już duże ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu, ten czerwono-malinowy floks jest ;:215 , jeszcze takiego koloru nie spotkałam. Znowu Ci ogród podlało.
Ja pewnie jutro kilka roślin muszę zadoniczkować bo je stracę.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Martusiu karczocha gotuję do miękkości w osolonej wodzie i zjadam! niektórzy proponują dodać topione masło ale to już byłby zbytek :;230 Niedawno komuś skarżyłam się, ze dyń u mnie nie będzie na co włączył się mój M ...a nie przejmuj się znam takie miejsce gdzie na pewno są :;230 i nie mylił się. No to kolejni goście na zupkę zjadą, ale nie wiem kiedy?
Kolor floksa trochę przekłamany, ale hodowcy pewnie nazwaliby go niebieski :D Dobrego dnia i uważaj na siebie w te upały, ja dzisiaj idę na kontrolę oka i widzisz mniej dorwał podobny wirus jak Ciebie tylko wlazł w inne miejsce ;:14 Buziaczki ;:196

Zosieńko żal każdej roślinki co ginie w oczach i to dobra myśl żeby porobić sadzonki z tych delikatniejszych i przechować w doniczkach. Łatwiej zapewnić jako takie warunki :? Floks jest siany z nasion i ma naprawdę ciekawy kolor, ja go określam na koralowy, ale jakby nazwać jest śliczny, niech się rozrasta ;:215

Słońce już grzeje!

Obrazek

W tym roku mam takiego floksa z siewu ;:219

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Floksika pamiętam z zeszłego roku ,śliczny jest ;:333 .
No i powoli zbliżamy sie do jesieni ,a jeszcze nie dawno czekałyśmy na dobrą wiosnę.
Cóż robić idzie czekać na następną :D
Miłego dnia ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Słonko już daje popalić, więc jadę na chwilkę podleję trochę i do domu , nie ma co, oby do jutra, obiecują deszczu trochę ;:108
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu ten floks też wygląda jak bylinowy ;:138 może miałaś zmieszane nasionka . śliczny i niepowtarzalny.
U mnie niestety dalej upał i bez deszczu za to nareszcie mam trochę swoich ogórków. :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Dzień dobry! ogród Twój podlany ;:oj a u mnie deszczu już dawno nie było , roślinki padają i nic nie będzie do pokazania. nawet kwitnące róże mają malutkie kwiaty.
A floksik z siewu ma śliczny kolor.
Słonko grzeje oj grzeje.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!

A to ciekawe, że nasza ulubiona hortensja :twisted: :twisted: w tym samym czasie strzeliła focha u Ciebie i u mnie. Moja najpierw zapadła na jakiś miejscowy uwiąd. Zaczęły jej więdnąć górne pędy lub pojedyncze listki. Oczywiście były to pędy z (potencjalnymi) kwiatami.
Teraz pędy powoli odrastają, ale bez kwiatów.
Może to i lepiej, przynajmniej nie będzie trzeba jej podpierać ;:306

W swojej karierze kupiłam 2 rośliny, niesiona presją społeczną i szałem na FO: Vanille Fraise i Eden Rose. Obie są w podobny sposób, tandetnie "uszminkowane" :twisted: .
Drugi raz bym ich nie kupiła, jest wiele ciekawszych roz i ładniejszych hortensji bukietowych.

Pozdrawiam z coraz bardziej upalnych Kaszub!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam niestety trochę zmartwiona, bo oko nie tylko że dalej chore to stan zapalny przeniósł się do drugiego ;:223 Krople co godzinę dezorganizują życie :cry:

Alu wszystko co miłe i przyjemne trwa niestety krótko i szybko mija, zobaczysz zima będzie się ciągnęła dłłuuggoo!
Cieszę się z tego floksa :heja

Iwonko dobrze że się nie forsujesz :D nie warto potem więcej kosztuje dojście do formy :wink:

Julciu miałam torebkę nasion z Polanu i na torebce stało Floks no to byłam przekonana że jednoroczny. Nawet chyba w necie potwierdziłam a tu niespodzianka. Jeszcze ten koralowy ma taką piramidalną wiechę :D W Krakowie upał straszny i ludzie bardzo narzekają, ale ja od klimy do klimy. Nawet w ośrodku niestety czekałam długo (1,5 godz) ale pomieszczenie klimatyzowane :D

Misiu takie ekstremalne temperatury tego lata. Najpierw nocy zimne i pomidory i papryka nie rosła teraz w tunelu chyba 60 st ....to też nie rośnie ;:185 Róże rzeczywiście jakby przyczajone ;:219

Lisico , że rośliny czują (słyszą) to wiedziałam, ale że porozumiewają się między sobą to już nie. Zmówiły się nasze waniliowe hortensje ;:162 Mój krzew jest prosty strzelisty, ale żadnego kwiatostanu na wierzchołkach ;:185 Ja tak uległam namowom, modzie z Bonicą i też nie wiem czym się koleżanki zachwycały :?:
A ja mam Red Eden Rose, czy ER też tak nie rozwija kwiatu do końca?
Pozdrawiam z nie mniej upalnej Małopolski :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdrówka Marysiu ;:168 ;:168
Nie nadążam z Twoim wątkiem ;:185
Zablokowany