Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Cześć, Marysiu!
Nie dziwię się Twojemu smuteczkowi na myśl o powrocie do miasta, bo Twoja działka w tym roku dzięki większej ilości deszczu wygląda świetnie. Trawa zielona, kwiaty bujne, koty zadowolone, roboty wykonane - żyć, nie umierać ;:215.
Ta weranda to najlepszy pomysł, jaki mógł Ci przyjść do głowy. Świetne, ciekawe miejsce biesiadowania i kolekcja fajnych przedmiotów.
Narzuta śliczna i w moich kolorach, Fidel się najwyraźniej zna na tym co piękne i luksusowe ;:306.

;:196 i wyrazy uznania dla Was obojga - Jagi
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, bardzo stylowo wygląda kredens w letniej jadalni. Może szybki zwykłe, za to z firankami poszalejesz? I zawsze można zmienić je na inne w przeciwieństwie do szyb.
Szyć umiesz cudnie. Wnusie będą miały niespodziankę. Moje kawałkowe uszytki ograniczyły się zaledwie do łapek kuchennych :roll: .
Fotki roślin jak zawsze profesjonalne.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Narzuta - pierwsza klasa.
Marysiu, nie wiedziałam, że masz taki talent do szycia :)
Przy okazji, akurat zadzwoniłaś do mnie w połowie pisania tego postu.
Co do jesieni, jakoś i mnie trochę ogarnia przeczucie zbliżania się końca lata.
Mam jednak nadzieje, że pogoda jednak zmieni się na lepsze i lato jeszcze powróci.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, piękne masz mieczyki. A narzuta świetna- uwielbiam patchworki, w każdym pokoju mam w innych kolorach. Moje kupne, bo talentu do szycia za grosz nie mam...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Ależ Ty masz talent do szycia ;:138 . Cudnie to wyszło a zdaję sobie sprawę, że to nie łatwe. Pięknie na prawdę podziwiam ;:138. Pozdrwiam :wit.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Marysiu narzuta wyszła rewelacyjnie, mieczyki śliczne, szczególnie ten ostatni przypadł mi do gustu, ja już ich nie sadzę, za dużo roboty mam różach, już sił i czasu brak.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Narzuta również przecudnej urody. Boże, gdybym ja mogła - potrafiła - postarałabym się cośkolwiek uszyć... Ostatnie moje dzieło - rękodzieło to była pleciona w ramach wychowania technicznego, czyli, jak to dawniej nazywano - robót, torba z rafii. Robiliśmy te torby w klasie VII, czyli lat temu... hmmm... 46 - 47(tak!). Wykonanie tej torby przeszło moje możliwości i nie została ona dokończona, strasząc przez wiele lat w szafie na półce. A ,jeszcze robiłam taką wyszywaną krzyżykami powłoczkę na poduszkę. Haftu było bardzo dużo, zrobiłam może 3/4 i koniec. Od tej pory na samą myśl o szyciu czegokolwiek robi mi się niedobrze. Zazdroszczę jednak ludziom, którzy szycie i tym podobne czynności mają we krwi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Królowo Mieczyków ;:168
Masz rękę nie tylko do kwiatów, zdjęć ale jeszcze do rękodzieła. Zatęskniłam za Tobą i musiałam Cię odwiedzić :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ale mnóstwo gości :D Bardzo mnie cieszy, ze do mnie zaglądacie zwłaszcza, że latem jestem mało aktywna na forum. Jednak ostatnio mój internet fajnie przyspieszył i ochoczo ze mną współpracuje ;:101

Jaguś - ciesze się, że moje weranda przypadła Ci do gustu. Kolekcja ciekawych przedmiotów powiadasz....Kilka z nich faktycznie ma swoją historię. Ale nie będę zanudzać.
Kolory narzuty nie tylko w Twoim guście. Moje wnusie zadecydowały, że chcą mieć pokój na działce urządzony na niebiesko więc babcia Mania musiała się dostosować :D
Fidel jak każdy kot - jest sybarytą.

Obrazek

Justynko - narzutę szyłam przez pół zimy...Miło mi, że efekt zadowalający.Na firanki do kredensu mam kilka pomysłów. Ale to już zimą będę kombinować. Z szyciem - to jest tak, że manualnie jestem dość sprawna i jakoś to tam wychodzi lepiej lub gorzej.

Obrazek
.
Madziu - widzisz ja kiedyś nawet parę lat szyłam zarobkowo jak mój syn był malutki i siedziałam z nim w domu
Krawcową nie jestem ale szwaczką to i owszem ;:306
Jesień nadejdzie czy nam się to podoba czy nie...Nie ma się co zamartwiać na zapas. Zima też ma swoje uroki i nie koniecznie musi to być uprawianie sportów zimowych( których serdecznie nie znoszę ;:185 )

Obrazek

Mariolu - mnie się patchworki zawsze podobały ale dopiero pierwszy raz odważyłam się coś takiego uszyć. Dłuższy czas szukałam gotowej narzuty na te łóżka, ale nic mi się nie podobało i nic mi nie pasowało. Nie było wyjście - trzeba było wziąć się do roboty.
Mieczyki bardzo lubię i one nie źle u mnie rosną. Nawet nie przeszkadza mi coroczne wykopywanie i ponowne sadzenie wiosną...

Obrazek

Ewelinko Twoja opinia o talencie jest mocno na wyrost. To w gruncie rzeczy bardzo proste szycie - natomiast sporo dłubaniny z doborem, cięciem a potem układaniem wyciętych kwadracików :lol:

Obrazek

Reniu - ja prawie już nie mam róż to mogę się bawić z mieczykami ;:306
==========================

Muszę kończyć - bo internet odpływa...Ciąg dalszy jutro jak się uda.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Och, jaka narzuta! ;:oj Wspaniała! Moje działkowe marzenie. Mam dwa łóżka, które chciałabym w ten sposób przyozdobić ale sama nie umiem a gotowe narzuty...chyba potrzebowałabym kolejnego etatu, żeby na nie zarobić :roll: . Dziewczynki mają świetny pokój na górze. Jakie ładne łóżka i szafki. Jestem zachwycona i wyobrażam sobie, jak te małe damy mają tam u Ciebie fajnie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Chodzę sobie w tę i z powrotem i nadziwić się nie mogę Twoim licznym talentom. ;:63 ;:63 ;:63
Kredens pięknie odnowiony, narzuta fantastycznie uszyta, ogród zadbany i bogaty w śliczne kwitnienia, zdjęcia artystycznie wykonane. ;:138 ;:138 ;:138
Czy jest coś, czego nie potrafisz zrobić? :roll: Bo ja już zaczynam mieć kompleksy. ;:110

Mieczyki tak ładnie Ci kwitną i widać, że są zdrowe. ;:333
Moje w tym roku nędzniutkie. Prawie bez pąków, listki w jakieś paski, a pojedyncze kwiatki takie rachityczne, że przykro patrzeć.
Przypuszczam, że to nadmiar wody z nieba tak im dogodził.
A i teraz słyszę walenie deszczu o parapet. ;:145 Znowu będę się ślizgać na tej mojej glinie jak na lodowisku. Ech...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Powtarzam się, ale piękne masz te mieczyki. Moje biedronkowe już przekwitły, miałam tylko 10 szt wsadzonych. Zeszłej zimy nie wykopałam /celowo/ i przepadła już całkiem spora kolekcja.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Mieczyki masz piękne ;:333 Ja mam w tym roku aż jednego kwitnącego. W zeszłym roku nie wykopałam i w tym roku też nie wykopię. Ostatnią zimę przeżyły, wiec moze przywykną :twisted: Zdecydowanie wolę je podziwiać u innych.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kot w pościeli wymiata. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Fidel wie co dobre ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”