Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Aneczko ;:196 skoro tak bardzo Ci się podoba nasze dzieło to DZIAŁAJ ;:183 Nie zwlekaj, szlak przetarty. Ja na szukaniu "tego właściwego efektu" spędziłam ponad rok ;:224

Specjalnie dla Ciebie, prosto z pracy, pojechałam na działkę nakręcić Ci filmik
(mam nadzieję, że da się go obejrzeć, pierwszy raz zrzucam filmik ;:219 )

https://youtu.be/yp6F6-3Eqc0
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no filmik ekstra miejsce cudne i dzwięk wody uspakaja i już ładnie obsadziłas ;:138
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale pięknie już podziałałaś... Cudnie. Ten szum wody....można się rozmarzyć.
Już jest pięknie a co to dopiero będzie w przyszłym roku jak już wszystko urośnie... ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

wagabunga123 pisze:Aneczko ;:196 skoro tak bardzo Ci się podoba nasze dzieło to DZIAŁAJ ;:183 Nie zwlekaj, szlak przetarty. Ja na szukaniu "tego właściwego efektu" spędziłam ponad rok ;:224

Specjalnie dla Ciebie, prosto z pracy, pojechałam na działkę nakręcić Ci filmik
(mam nadzieję, że da się go obejrzeć, pierwszy raz zrzucam filmik ;:219 )

https://youtu.be/yp6F6-3Eqc0
No i wpadłam... wiedziałaś jakiego argumentu użyć... ;:215

Jak dla mnie raj! No i ja muszę mieć ten raj też u siebie!!!
Po stokroć dziękuję. ;:168

"Rozy" w około to wyśmienity pomysł. Majstersztyk!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko musiałaś ten filmik wstawić? Musiałaś? ;:224 O ile już samo wyobrażenie zakątka mi się podobało, o tyle teraz jestem już zakochana w ty pomyśle na całego ;:173 Zdradzisz ile takie cudeńko? I jak to działa? Dużo wody się przy tym zużywa? Napisz prosze więcej szczegółów...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ten filmik to wyszedł przypadkiem, bo mi się ustawienie w telefonie zmieniły. I pomyślałam sobie, że skoro już się nakręcił, to go Wam pokarzę. Co tam, że widać na nim bałagan na działce :wink: Nawet sobie nie wyobrażacie, jak się namęczyłam, aby go jakoś udostępnić :;230

slimak900 szum wody naprawdę uspokaja. Ostatnio nawet moje dziecię stwierdziło, że się przy nim relaksuje :D

Ola2310 na efekt trzeba niestety poczekać. Ja oczyma wyobraźni widzę fontannę wyłaniającą się z morza różanych pąków. Zobaczymy czy tak się stanie.

Anka mamy Cię :tan :;230 ;:215 z chęcią popatrzę na Twoje dzieło :D

clem3 wysłałam Ci priv
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko dzięki. Jaki tam bałagan, ja tak się wpatrzyłam w ciurkadełko i zasłuchałam szumem wody, że nic więcej nie widziałam :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Normalnie podpalę tę szopkę, bo przecież nie zmuszę eMa,, zeby ją rozebrał, a póki stoi nie ma miejsca na ciurkadełko.... :evil:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Marlena, film extra, jednak zdjęcia nie oddają wszystkiego. Szum wody w ciurkadełku... bajka ;:333
Jak się róże rozrosną będziesz maiła forumowe wycieczki do ogrodu ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie,
Ostatnio bardzo rzadko bywam na FO, a gdy wpadam na chwilę, podczytuje zaprzyjaźnione wątki i zmykam. Z braku czasu zaniedbałam własny wątek.
Widzę jednak, że nie tylko ja tak mam i przyznam, że pociesza mnie ta myśl ;:173

W ogrodzie niewiele się dzieje. Róże pięknie kwitły w czerwcu, teraz widzę, że zbierają siły na kolejne kwitnienie. Szkoda, że nie będzie ono tak intensywne. Nie wiem też, czy dane będzie mi je oglądać, gdyż wybieram się urlop.
Ten temat też spędza mi sen z powiek, gdyż w tym roku nie będzie miał kto wpaść na działkę by podlać roślinki. Nie wiem czy dadzą sobie same radę.
Muszę kupić kulki żelowe utrzymujące wilgoć do donic.
Poza tym widzę, że plamistość dopadła kilka moich panienek. Wczoraj popsikałam rabaty substralem 2w1 ale chyba powinnam użyć czegoś mocniejszego. Muszę doczytać jak walczyć z tą plamistością.

I jeszcze właśnie jestem w trakcie remontu. Moja córa pieniążki komunijne przeznaczyła na nowe meble do swojego pokoju. A ja stwierdziłam, że skoro tak, to pójdę za ciosem i zrobię jej generalny remont. Malowanie ścian, nowe firanki, dywan, żyrandol, dekoracje i oczywiście meble.
Masakra. Wszystko strasznie się przeciąga. Samo przygotowanie ścian pod malowanie trwało trzy dni, bo trzeba było miejscami skrobać i od nowa kłaść gładź. Kurz i pył roznosi się po całym mieszkaniu. Na szczęście już finiszujemy. Jutro malowanie i można wszystko ustawiać. Ufff :D

A teraz kilka zdjęć z wczoraj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu widać lustro, które dostałam. Na razie postawiłam je "byle jak", bo jeszcze nie mam na nie pomysłu. Fajnie powiększa rabaty :D

Obrazek

Róże posadzone przy fontannie zbierają się do kwitnienia. Gdy je sadziłam urwałam wszystkie pąki, co by się skupiły na ukorzenianiu. Tych nowych już nie urywam ;:333

Obrazek

Obrazek

I pastella, którą przesadziłam spod domku. Ewidentnie nie było jej dobrze, bo na nowej rabacie kwitnie na całego. Przepiękna jest

Obrazek

A tu winogron na pergoli. Oczko w głowie mojego eMa

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Marlenko fajnie że jesteś... ;:196
Tak to już jest z tym czasem , ciągle go brakuje...Ale nie tylko tobie.Ja też mam takie dni że tylko przelecę parę wątków , bez zostawienia jakiegokolwiek wpisu i tyle...Posiłkuję się telefonem i tak jakoś nadrabiam chwile niebycia na FO. ;:108
Różyczki ładnie ci kwitną. Em z winorośli dumny i tak trzymać. ;:333
Pochwalisz się pokojem córci?
Pozdrawiam i miłego weekendu ci życzę.
Kiedy na urlop się wybieracie? Roślinki sobie poradzą jakoś....muszą. :uszy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko udanego urlopu Ci życzę, bez zmartwień o rozy. ;:215
Bardzo lubię remonty ale tylko wtedy gdy jest już po. :wink:
Mnie Pastelle w tym roku rozczarowały. Gdyby nie to, że miałam okazję zachwycić się Pastellą w zeszłym roku, to teraz powiedziałabym, że to róża przereklamowana. Mam nadzieję, że jesienne kwitnienie będzie lepsze. :roll:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko fajne lustro ;:333 W ogrodzie Hortulus było postawione na końcu ścieżki, ktora tuż przed lustrem zakręcała pod kątem 90 stopni. Świetny efekt to dawało ;:108 Różyczki śliczne, i do tego powtarzają kwitnienie ;:173 Na moje ostatnio wdarły się opuchlaki, też chciałam dzisiaj opryskać tym Substralem, ale się rozpadało.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Olu Ja też posiłkuję się telefonem, ograniczam się jednak do czytania, pisania na tel. nie lubię ;:224 Pokojem z chęcią się pochwalę, jak skończymy na pewno pstryknę kilka zdjęć. Na chwilę obecną remont idzie jak krew z nosa. Pokój już pomalowany, pozostały drobne poprawki, gdyż ściany nie są zbyt proste i łączenia kolorów wyszły tak sobie. Gorzej, bo popsuła się roleta w oknie (taka zewnętrzna) i trzeba wymienić część mocującą ze ścianą i na pewno coś będzie do domalowania. Nie lubię gdy coś idzie nie po mojej myśli ;:223 Na urlop wyjeżdżam w sobotę i pewnie dopiero po powrocie dopieszczę pokój, gdyż w tym tygodniu muszę dłużej popracować aby mieć wolną głowę na urlopie.

Aniu o róże aż tak bardzo się nie boję jak o wiszące donice z fuksjami. One naprawdę szybko przesychają. Szkoda aby uschły. Moja pastella denerwowała mnie w zeszłym roku i to bardzo. A teraz muszę ją pochwalić ;:108 Po przesadzeniu buduje zgrabny krzaczek. Remontów nie znoszę. Zwłaszcza, że mój eMuś zawsze sam chce działać. Tym razem też nie wzięliśmy ekipy, przez co remont ciągnie się w nieskończoność, co mnie doprowadza do szału ;:219 Na szczęście najgorsze już za nami. Zostały już tylko jakieś kosmetyczne poprawki i czekanie na dostawę mebli. Do kupienia pozostał mi już tylko dywan ale z tym zakupem czekam aż wszystko będzie stało na swoim miejscu. Wtedy dopiero zdecyduję jaki kolor.

clem3 Lustro naprawdę fajne ale nie mam na nie weny. Nie wiem co z nim zrobić. U mnie też coś podgryza liście ale bardziej obawiam się plamistości. Widzę, że spoko krzaczków ma plamki. Wiosną na pewno popryskam wszystko znacznie wcześniej.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Z lustrem super pomysł ;:333 A przy okazji zrób zdjęcie ciurkadełku z nasadzeniami - tak żeby całość było widać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”