nena08 - Aniu, szkoda, że to
Pashmina, bo żadnej róży już nie 'wetknę' . Musi mi wystarczyć
Spirit of Freedom, chociaż chyba będzie miała mało miejsca. Zabiorę najwyżej rabatówki gdzie indziej. (ale gdzie?

).
Wielosił kwitnie po raz pierwszy. Dopiero wiosną będzie wiadomo, czy się rozsiał; będę czuwać .
dorotka350 - Dorota, o daliach niewiele wiem, bo mam je pierwszy rok

. Może za mało podkarmiłaś przy sadzeniu?. Myślę jednak, że i tak będzie co oglądać

.
marpa - Maryniu, wygląda na podrzeń, ale nie mam zapisane

. Jeśli o mnie chodzi, to zgadzam się na 50% ogrodu w paprociach, bo do zieleniny kolor potrzebny

.
Dzisiaj od 4.00 znów podlewałam, ale na ile to pomoże, okaże się. Borówki zaczynają dojrzewać i tu 'nie ma zmiłuj', bez wody opadną, a są duże i ich sporo. No cóż, to przecież lato

.
stasia_ogrod - Stasiu, zaznaczyć tego floksa?. Liliowce kiedyś mnie zauroczyły, ale te zgniłe pąki ostudziły trochę

. Muszę zimą trochę więcej poczytać o chorobach, bo to moja 'pięta Achillesowa'

.
ASK_anulla - witaj Aniu, wiem, jak ciężko bez internetu, ale brakuje Ciebie na FO.
Floksy
blue - coś tam, o poranku są niebieskie, jak niebo

.Cudne

. Potem już troszkę ciemnieją i robią się fioletowe.
Liliowców trochę się nazbierało, ale już nie będę dosadzać, bo powoli zaczynam się dusić w roślinach. Chciałam wszystkiego dużo, to mam, ale nie pomyślałam, że to będzie rosnąć i się rozpychać.
Z jednej strony dobrze, bo nie ma miejsca na zielsko, ale też chwilami mam oczopląs od różnych barw. Mówi się jednak, że od przybytku głowa nie boli

.

Tytoń leśny wygląda jak 'wojsko' - na baczność, tylko, że to ciężka artyleria, nawet dla mnie. Posiałam, wyrosło, zakwitło i ... dość

.
Zapraszam na niedzielny spacerek po krótkim deszczyku
Dzisiaj 'pierwsza' część ogrodu - (są 3 części)
- od lewej, idąc przed siebie wchodzimy w borówki

z tego samego miejsca, lekko w prawo i potem w lewo, też dojdziemy do borówek

na wprost wgłąb ogrodu - możemy iść w lewo lub w prawo; w lewo mamy drogę bez wylotu

wejście z furtki i widok na wprost

wejście przez pergolę do 'drugiej' części ogrodu