Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Haniu ten kawałeczek był pierwszy nawet widać jak się gęsto porozrastały rojniki a przyniosłam w garści te kuleczki i poukładałam na ziemi a potem między nie wsadziłam cebulki a na środku była wierzba która chorowała i w zeszłym roku już nie odbiła został jej kawałek jako podstawka na wiszącego kwiatka ....ociągam się bo nic jeszcze nie stoi :roll:
Joanno mam nadzieje że za rok clematisy obdarzą mnie takimi kwiatkami jak są na kartonikach .....tak tak wygląda jedna z 3 kan wsadzonych w doniczki które wcześniej stały w domu do gruntu dopiero wsadziłam :P
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Beatko powojniki piękne! Chcesz je dać do towarzystwa różom???
a jakim???
Będziesz miała dla nich podporę?

Ja kanny już wysadziłam.. podlewam codziennie i obserwuję.. zółta za chwilę zakwitnie :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko, najlepszy z zakupów jest viticella Plena Elegans.
Ona ucieszy Cię już za miesiąc, girlandami pełnych kwiatów, na tegorocznych przyrostach!
To odmiana botaniczna , niezawodna , i nie bojhąca się suszy, grzybów, mrozów.
Reszta, to szlachetne arystokratki, z niewąskimi wymaganiami. :twisted:
Piekne ale wymagające służby. :wink:

A tulipany - zwykłe.
każdy je ma w ogródku.
Dziwadłem będzie tylko Diamond Rose.
Ale ją też ma Ewunia/ Ave ( ca 7 zł/ cebula !) :lol:
Awatar użytkownika
SEWERYN_S
50p
50p
Od: 3 maja 2009, o 12:36

Post »

piękny miskant, właśnie dzięki Pani go kupiłem. pozdr.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale nabyłaś piękne clematisy . I oczywiście super wielkanocne koszyczki.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo już wsadziłam przy płocie tz. resztkach tego co zostało z ogrodzenia a teraz będzie służyć jako pergola dla kwiatków ( tylko muszę jeszcze odmalować ) różyczki oj nie wiem jakie mają być różowe ale to się okaże nazwy muszę wyszukać i zrobić sobie małą ściągę :winki kany już Ci będą kwitły łał moje to takie mizeroty ale jakieś dostałam zobaczymy co wyrośnie bo pani nie była pewna jakie bo sama dostała a w tym roku nie wsadzi bo by jej podeptali :wink:
Haniu tyle ich było że nie sposób było wybrać no i masz muszę postudiować żeby mi nie pomarzły przypadkiem tak to jest chcieć a mieć to dwie różne sprawy ....no i jeszcze trzeba wiedzieć co się kupuje albo co sie u nas utrzyma :wink:
No nie każdy je ma w ogródku ale nie ja ....ja dopiero cebulki zaczęłam kupować a tulipany jakoś mizernie rosną ....oj to będzie co podziwiać za 7 zeta musi być cudny :lol:
SEWERYN_S miło Cię widzieć i cieszę sie że spodobał Ci sie miskant podlewaj go obficie to będzie przepiękny już za rok :P
Jolu mam nadzieje że będą takie piękne jak na tych karteczkach :P

Tak spaceruje po waszych ogrodach że zawszę czasu mi brak na swój ; trawę wygrabiłam trzykrotnie musi starczyć jeszcze raz dosiałam troszeczkę ziemi posypałam - zastanawiam się czy nie sypnąć dolomitem ale będę lać wodę i uzbroję sie w cierpliwość tylko czy wytrwam ...... powstaje miejsce pod grill a kiedy grill nie wiadomo bo to nie moja działka no ale otoczenie tegoż miejsca będzie przygotowane ( zdjęcia wieczorkiem bo padły baterie w aparacie )
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ciekawa jestem tego połączenia róż i powojników.
Wgrywaj, wgrywaj zdjęcia :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo ale tam jeszcze nic nie widać różyczki odbijają a powojniki nic a nic nie urosły :? no i muszę odmalować

no to moje rabatki wprawdzie maleństwa na nich i zionie pustkami ale jakiś porządeczek wprowadzam do ogrodu ....różano- powojnikowa i na pierwszym planie kwiecista wisienka jak Zośka będzie łaskawa to będzie co pojeść

Obrazek Obrazek
bergenia z hostami ; wąsko i długo z rozchodnikami
Obrazek Obrazek
to i jakiś kwiatek jeszcze kwitnie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wielokwiatowe tulipany będą się na słoneczku przebarwiać mam taką nadzieję bo w zeszłym roku przybrały kolorek różowy
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten jakiś to anemon :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja miałam na myśli końcówkę cebulowych tak ten fioletowy to anemon bo na nasionka jeszcze trzeba poczekać no i na różyczki też :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata T pisze:Ja miałam na myśli końcówkę cebulowych tak ten fioletowy to anemon bo na nasionka jeszcze trzeba poczekać no i na różyczki też :lol:
aaaaaaaa hihihih
nie zrozumiałam :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również będę tu zaglądała w oczekiwaniu na rózano-powojnikowe kompozycje :)

Jaki uporządkowany i zadbany w każdym szczególe ten Twój ogródek, Beatko :)
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

Pięknie wyrosła Ci już kana ,ja z moją chyba popełniłam błąd w tym roku .nie wiem czy mi nie przemarzła bo wykopałam ją w lutym ,zle nie wyglądała ,zobaczymy może coś z niej bedzie
śliczny i zadbany jest Twój ogródek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo na dużych powierzchniach to te drobne kwiatki gdzieś giną a jeszcze nie wszystkie powychodzą więc wszędzie coś by się zdało podosadzać :lol:
Ewo oj chyba w tym roku to kwiatków za wiele nie będzie ....no ale powojniki chcą się piać po pręcikach :wink:
Joanno oj nie dobrze że o niej zapomniałaś ale wsadzić zawsze można najwyżej nic nie urośnie ...moje wsadzone do gleby koniec kwietnia już zaczynają wychodzić :D
Ja szaleje ale w dziale budowlanym trzeba wykończyć domek no i przęsła dla róż powojników odmalowałam jeszcze czeka mnie cały płot tylko ktoś musi wyskrobać :roll: no i placyk pod grill już gotowy ....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

O, nowy chodniczek powstaje. Bardzo ładnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”