Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu zdjęcia ciemnego nieba i słońca piękne. Róże cudne, ;:oj teraz królują w każdym ogrodzie. Szczególnie RU mi się podoba. Ze zdjęcia rozciągniętego ;:112 kociaka bardzo się uśmiałam. Córcia z koniem, rozczulający obrazek. ;:167 Jutro mam spotkanie towarzyskie, to może poproszę o grilla, :D deszcz konieczny. Dziś było 36 u nas stopni. ;:202
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, wianki wiłam z ziół i kwiatów na zakończenie oktawy Bożego Ciała.
Ciekawe róże u Ciebie kwitną. Moje maluchy też się spisują, chociaż taki Kapturek osiągnął jakieś 30 cm - jeden pęd tak zaszalał - pozostałe ledwo od ziemi odrosły. Twój Fisherman Friends ma ciekawe wykończenie płatków, jakby delikatna falbanka na brzegu, bardzo mi się to spodobało.
Ziguś jest nieco przerażający w tej ekspresyjnej pozie ;:202 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie było mnie w Grubnie w tym roku, no ale jak taty firma organizuje to musiał jechać i 2 dni przygotowywali.Wiec trzeci raz nie bardzo chciało mu się jechać :wink:
Pochwal się co kupiłaś i czy rudą panią widziałaś :lol:
Za to u mnie przed chwilą znowu deszcz spadł, w sumie przez noc 5.8l.Jak u Ciebie?
Ziguś przerażający ;:202
A konika macie ;:oj
Moja siostra to niespelniona jokejka..
Ale najpierw niech pamięta rybę karmić ;:306
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Śliczny koń. My wczoraj także spędziliśmy w stadninie, na miłym spotkaniu. Wieczorem zaczęła się burza i w nocy podlewało. Piwonie szybko przekwitają w tym upale.
Pozdrawiam - Justyna
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit
Poniedziałek u mnie słoneczny i rześki. Po pracy podziałałam ogrodowo, bo pogoda sprzyja. Posadziłam ogromną naparstnicę, kilkadziesiąt maleńkich orlików ( ;:223 ), pospacerowałam sobie zaglądając to tu to tam....i co ja widzę ;:oj ....mój Graham Thomas, sadzony jesienią, wytęskniony, wyczekiwany....NIE JEST NIM ;:145 ;:145
Na początku pączkowania zaczął mnie niepokoić kolor...lekko zaróżowiony. Pomyślałam, że może ma taki początek, ale niestety wygląda na to, że dalej będzie coś różowego, na 100 % nie jest Thomasem. Muszę reklamować, ale pojęcia nie mam jak to zrobić. Roślin jeszcze nie reklamowałam. :(

Marysiu - Róże mnie cieszą ogromnie, to moja słabość. Jak jadę do pracy, mijam dom porośnięty różnymi różami pnącymi. Wygląda jak dom z jakiejś bajki. Zwalniam i podziwiam codziennie. :D

Krysieńko - Słyszałam o barbarzyńskich metodach leczenia korzonków, szkoda kotów....Nawet widziałam lata temu taką kamizelkę hande made z kocich skórek. Okropność. Do dzisiaj wspominam ten widok z obrzydzeniem. Ale fakt, Ziguś potrafi się wyciągnąć,,,,cały metr kota. Cieszę się, że ma humorek, bo mi chorowało biedactwo. Pogryzł się z jakimś kotem, ale bardzo mocno, rany były okropne i cały miesiąc je leczyłam. Prawie stracił jedną nóżkę....ale już jest ok. ;:108

Martuś - Aramis jest prezentem dla Zuzy. Już dawno jej obiecywaliśmy, aż należało spełnić obietnice. Zuza jeździ konno od czwartego roku życia, ale posiadanie własnego konia jest mega wyzwaniem. Teraz uczymy się już wszyscy opieki i pielęgnacji. Ale ja mam dużo dobrego złota dla moich roślin. :tan

Miłeczko - Rumbę sobie koniecznie spraw. Fajna róża. Ja lubię cygańskie akcenty, bo to sama energia jest. A Rumba bardzo długo i obficie kwitnie. Moje jeże to chyba parka ;:oj

Soniu - Doczekałaś się deszczu? Ja jestem zadowolona i za kilka dni będę prosiła o jeszcze. Póki co się ciut ochłodziło, ale słoneczko świeci, więc nie jest najgorzej. W sobotę były tropiki ;:3

Anula - Uwielbiam wianki ;:333 Co jakiś czas sobie coś też ukręcę, uwiję i mam radość. ;:108 A FF rzeczywiście odbiega układem kwiatka od innych. Dla mnie to nowość. :D

Tulapku - Nie widziałam rudej pani, ale fajnie było. Uważam, że wybór był duży. Ja kupiłam zaledwie naparstnicę, kosmos czekoladowy i miód :D

Becia - Posadź sobie jednoroczne, jak nie masz kolorków :D Może jakieś letnie bylinki? A w ogóle to przesadzasz bo masz mnóstwo kwitnących krzewów. ;:63

Justynko - Deszcz i burza wskazana po upałach. A kto jeździ konno?? U nas tylko Zuza, ja się koni panicznie boję. Lubię tylko źrebaczki, a i one potrafią nieźle broić. W stajni, gdzie trzymamy Aramiska, są dwa miesięczne źrebaczki. Chciałam sobie pomiziać niemowlaczki końskie, a one mnie z tej miłości prawie stratowały, bo zachciało się im brykać ;:306

Miłego wieczoru :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosiu zachodzące słońce piękny wyczarowało obraz , a Ty uchwyciłaś ;:215 , widzę chyba bez czarny tam kwitnie, więc i cudny zapach był.
Koń jest cudny ( i gdzie go trzymacie?), Zuza na pewno zachwycona, różyczki ślicznie rozkwitły, u mnie dopiero dwie ;:306 .
Wszystko piękne tylko nie wiem co temu Twojemu kotu to co się stało? :;230 :wink: .
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Troszkę się ochłodziło więc może i popada bo zapowiadają od jutra opady, przydałoby się bo strasznie sucho... Róże masz prześliczne.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu, niestety ochłodziło się, ale deszczu brak. ;:145 Już dziś podlewam, wyjątkowo sucho.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kochani, czy u Was też tak zimno? U mnie paskudna pogoda, wieje, pada, brak słoneczka....Gdyby nie smak świeżych czereśni, pomyślałabym, że to jesień :roll:

Betinko - A kto lubi :wink: Mi najlepiej to wychodzi, jak jestem wściekła. Wyżywam się wtedy na tych nieproszonych gościach.
Tworzysz bylinową powiadasz....a w jakim stylu? :D

Dorotko - Kot się przeciągał :D A konia mamy w stajni, kilkanaście km od nas. U bardzo fajnych ludzi, ich córka uwielbia konie, sama ma ich kilka, sama się też nimi zajmuje, pomimo młodego wieku. Taka pozytywnie zakręcona osóbka. Obecnie koń nasz ma katar, Zuza jedzie do niego popołudniu z termometrem i flegaminą :D

Justynko - Sucho nadal, pomimo, że zimno. Ten deszczyk, który mnie dzisiaj nawiedził....nawet mi dobrze ramion nie zmoczył. Jak już się ochłodziło, to przynajmniej z korzyścią jakąś w postaci deszczu. No, nic będzie lepiej ;:333

Soniu - Mam focha na pogodę ;:222 Dzisiaj coś posiąpiło z nieba....ale to kropla w morzu potrzeb ;:131

Zostawiam Wam podgląd na mój warzywnik

Obrazek

i na moje podpórki do pomidorków...dzięki tym sprytnie ponacinanym ciemnym butelkom kret wyniósł się na dobre, a dzięki piłeczkom do ping ponga nadzianych na końcówce....zniknęła obawa uszkodzenia ciała ( oczywiście mojego, bo już prawie straciłam oko ;:173 ).

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Żeby Ci tylko Gosiu gąski tych pięknych warzywek nie zjadły! ;:333
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Chodzę po Twoim pięknym ogrodzie ale tak bardziej "jak Biała dama: po cichu. Masz cudowny ogród to o tym wiesz, masz wspaniałe zwierzaki łącznie z jeżami też o tym wiesz, to co Ci będę powtarzać ;:162 Małgosiu na 44 str ta pierwsza róża wydaje mi się że to Monika. Cudowne spojrzenie ma Twój "kiciuś" typu- "podejdź tylko do mojej pani to zobaczysz co ci zrobię" ;:138
Pozdrawiam Ela
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Róże masz niesamowite, czy widziałam też fioletową? ;:oj

Ziguś to niezły leń, co u Pepsi?

Warzywnik wypieszczony ;:215 Oj będą zbiory ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ja tam z deszczu się cieszę ;:108
A nie tylko ty taka zdolna ;:173
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosiu cudny widok przez okienko :wink: i gąski się pasą. Ale Ty pomysłowa kobieta jesteś, nie wpadłabym. Pięknie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To Ty masz tak z angielska warzywnik przedzielony murem ceglanym? :wink: Niemniej wygląda tak... przytulnie ;:333
A butelki eleganckie! Kręcą się na wietrze i hałasują?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”