Ogród Ali -> alana cz.1
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich noworocznie, korzystając z okazji zyczę Wam aby ten Nowy Rok był lepszy od poprzedniego, aby spełniały się wszystkie Wasze marzenia (najwyżej prawie wszystkie ;)), dużo zdrowia, radosci z życia osobistego, z pracy oraz satysfakcji z Waszych ukochanych ogrodów, oby zieleni nigdy nam nie brakowało. Wielu niezapomnianych, takich pozytywnych oczywiście, przeżyć w 2009 roku!!!
Skoro styczeń się zacząl, to chyba sezon ogrodowy/roślinny uważam za otwarty (można nasiona już kupować i za jakiś czas je wysiewać)
Przez ostatnie dwa dni praktycznie netu nie miałam, a tyle kolejnych fotek napstrykałam, jak będzie łącze lepiej chodziło, to wrzucę nową porcję zdjęć.
Skoro styczeń się zacząl, to chyba sezon ogrodowy/roślinny uważam za otwarty (można nasiona już kupować i za jakiś czas je wysiewać)

Przez ostatnie dwa dni praktycznie netu nie miałam, a tyle kolejnych fotek napstrykałam, jak będzie łącze lepiej chodziło, to wrzucę nową porcję zdjęć.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Alu witaj NOWOROCZNIE
Ledwo doszłam do siebie po ostatniej wizycie, a Alunia znowu dybie na moje zdrowie!
Czy Ty chcesz mnie uśmiercić
Jak nie ostróżka to zdjęcia z baśni
Skoro otworzyłaś nowy sezon siewczo-uprawowy, to powiedz mi , czy ta dziewanna zawiązuje u Ciebie nasiona?I czy został u niej jeszcze kwiatostan, co by ewentualnie to sprawdzić?
(zara powie: A ta znów o tej dziewannie)
Ledwo doszłam do siebie po ostatniej wizycie, a Alunia znowu dybie na moje zdrowie!
Czy Ty chcesz mnie uśmiercić

Skoro otworzyłaś nowy sezon siewczo-uprawowy, to powiedz mi , czy ta dziewanna zawiązuje u Ciebie nasiona?I czy został u niej jeszcze kwiatostan, co by ewentualnie to sprawdzić?
(zara powie: A ta znów o tej dziewannie)

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- alana
Judyto, to może odwiedź Mazury, wówczas łatwiej Ci będzie oglądać takie fotki?
Sama sobie popstrykasz dodatkowo
O dziewannie możemy mówić bez końca :P Dzisiaj poszukałam w encyklopedii nazwy - verbascum chaixii Album - dziewanna Chaixa Album. Juz kilka osób pytało o nasiona, a ja od dwóch lat próbuję je zebrać, ale niestety nie udaje mi sie, kiedy powinna zawiązać nasiona, wówczas robi sie u nas strasznie mokro i cale kwiatostany gniją
Ale wyczytałam, ze najlepiej pod koniec zimy pobrać sadzonki, wiec pod koniec lutego będę obserwować ta dziewannę, może uda mi sie ja rozmnożyć 

O dziewannie możemy mówić bez końca :P Dzisiaj poszukałam w encyklopedii nazwy - verbascum chaixii Album - dziewanna Chaixa Album. Juz kilka osób pytało o nasiona, a ja od dwóch lat próbuję je zebrać, ale niestety nie udaje mi sie, kiedy powinna zawiązać nasiona, wówczas robi sie u nas strasznie mokro i cale kwiatostany gniją

Pozdrawiam, Alicja
- judyta
Koniecznie Alu rozmnażaj
Bo ja dawno taka chora nie byłam z powodu "chciejstwa", może ze mną już całkiem gorzej. Ja mam żółtą ogrodową, jest cudna, ale ta Twoja to absolutna miss .
Mazury odwiedziłabym chętnie, ale pstrykacza nie mam
, dlatego pooglądam sobie u Ciebie 

Bo ja dawno taka chora nie byłam z powodu "chciejstwa", może ze mną już całkiem gorzej. Ja mam żółtą ogrodową, jest cudna, ale ta Twoja to absolutna miss .
Mazury odwiedziłabym chętnie, ale pstrykacza nie mam

- judyta
Aleczko- Jak będziesz w pobliżu mojego ogrodu to wpadnij rzucić okiem na dziewannę, wstawiłam jej fotki.
U mnie wczoraj spadł śnieg i jest -7. Aleczka raczyła się podzielić zimą 

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Ala, rewelacyjne fotki!!! ja chcę takiej zimy!!!! u nas mrozi ale śniegu malutko...
jak tam Twój net? wciąż ślimaczy??
przypomnij mi proszę kiedy wysiewałaś kobeę... w tym roku MUSZĘ ją mieć ;)
jak tam Twój net? wciąż ślimaczy??
przypomnij mi proszę kiedy wysiewałaś kobeę... w tym roku MUSZĘ ją mieć ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
judyta pisze:Ja mam żółtą ogrodową, jest cudna, ale ta Twoja to absolutna miss .
Mazury odwiedziłabym chętnie, ale pstrykacza nie mam, dlatego pooglądam sobie u Ciebie![]()
Wow, fajnie wiedzieć, ze ma się miss na działce

Byłam u Ciebie, widziałam dziewannę, cieszę się niezmiernie, że zima i do Ciebie dotarła :Pjudyta pisze:wpadnij rzucić okiem na dziewannę
Jadziu, mam nadzieję, ze uda nam się wzajemnie siebie odwiedzić w rzeczywistosci. Juz nie mogę sie doczekać poznania Twoich uroczych zwierzaków, miałam suczkę, mieszańca spaniela, teraz jak patrze na wszystkie labradory, to od razu widzę naszą Mikunię, bo te psy są bardzo podobne do siebie (zwłaszcza do golden retrivera), ale głownie z charakteruJadzia1 pisze:myślę ,że wiosną mnie odwiedzisz i wtedy poznasz moje zwierzaki i zobaczysz jak cudownym miejscu mieszkam

Jolu wczoraj po telefonicznej interwencji w kablówce, net zaczął chodzić

Jolu i Wiolu, tylko nie mówcie, że u Was nadal zimy nie ma. Juz czytałam, że u Tulipanki pada śnieg, to chyba przetrwał ;)
Dla odmiany widoki działkowe w śnieżnej scenerii:
- brama do naszych działek
- a tu widok tuż za nią
- hortensje
- rudbekie
- trochę pajęczyn z domku ;)
Pozdrawiam, Alicja
- judyta

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
A u mnie wczoraj trochę poprószyło, ale zaraz topniało
Też daleko mi do takich widoków.
Twoje roślinki z pewnością mają cieplutko, pod tą śniegoową kołdrą. Ja wczoraj wystraszyłam się tych zapowiadanych przymrozków (a najgorzej ma być na południowym wschodzie czyli u mnie
) i dociepliłam tegoroczne malutkie róże i parę innych krzaczorów 

Twoje roślinki z pewnością mają cieplutko, pod tą śniegoową kołdrą. Ja wczoraj wystraszyłam się tych zapowiadanych przymrozków (a najgorzej ma być na południowym wschodzie czyli u mnie