Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Cześć Jolu,
ciekawa jestem, na którą wersję się zdecydowałaś. Myślę, że przy podejmowaniu decyzji warto też pamiętać o okolicznych rabatach, na zdjęciach nie widać całości. Bardzo jestem ciekawa Twojego ogrodu!
Ja ostatnio jakoś przychylam się do spokojniejszych zestawień kolorystycznych, a sporo mam w ogrodzie zestawień kontrastowych i teraz kombinuję, co z tym zrobić.
Czy tworząc nowe rabaty wymieniasz całą ziemię (na jaką głębokość?) czy tylko w dołach pod rośliny?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wybaczcie ale mam awarię komputera, jakiś paskudny wirus. Piszę z telefonu ale to bardzo uciążliwe. Odezwę się jak tylko odzyskam sprzęt.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i proszę o cierpliwość
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyżbyś sprawdzała jaką to paczkę wysłał Ci dhl?
Do mnie do pracy przysłali takiego maila. Całe szczęscie, że słyszałam wczesniej w radio, ze nie można go otwierać.
Jola, ze zdjęć ciężko ocenić całość. Najlepiej na żywca. Poczekaj jeszcze 2 tygodnie ;:306
Ale wydaje mi się, że II wersja jest ok.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy. Anita, Asia, Elwi, Nena, Alexia, Dorota, Ilona, Sonia, Dorotka, Irminka, Magda, Marzenka, Daysy, Iza, Margo wasze opinie zostały uwzględnione i bardzo uważnie rozważone.
Niestety sprzęt się zbiesił, nie z powodu fikcyjnej przesyłki, wcześniej miałam już oznaki problemów. Ciągle nie mam swojego komputera ale postaram się choć symbolicznie pokazywać. Zaglądam do Was regularnie, na telefonie oglądam fotki. Ale pisanie na nim, jest już ponad moją cierpliwość.
Kilka zdjęć z telefonu bo nie mając komputera, aparat fotograficzny jest jakby zbędnym sprzętem :;230

Obrazek moje ostatnie tulipany, aż dziw że tak długo wytrzymały

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek zaczynają jarzmianki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek pod cisami powstaje rabata leśna z dużymi hostami i paprociami

Obrazek

Obrazek kwitną azalie

Obrazek

Obrazek i zaraz zakwitną rododendrony Nova Zembla

Obrazek pierwszy kwiat już nawet jest

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek symbioza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Rabata z pustaczkami zyskała sznurową podporę i żywopłocik z własnoręcznie ukorzenionych bukszpanów.

Obrazek A oto moja pierwsza róża Marguerite Hilling :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś współczuję awarii komputera :( Ostatnie tulipany mają świetny kolor - lawendowy, super ;:215 Pewnie nie znasz odmiany? Tak tylko pytałam.... U mnie zostały już tylko papuzie green wave, wszystkie inne zniszczył deszcz ;:145 Kwiaty dosłownie zgniły.
Gratuluję pierwszej różyczki :heja Marguerite Hilling ;:333
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pięknie wszystko zaczyna Ci się rozrastać i mężnieć. Na mojej osobistej Saharze rośliny schną na potęgę.
Widzę Gibraltar pięknie Ci kwitnie, moje też się spisują jak należy i fajnie, że pokazujesz Nową Zemblę, mam wreszcie prawdziwe wyobrażenie o jej kolorze. Może i moja zaszczyci mnie kwiatkiem. Przesadziłam ją jesienią i widać spodobała jej się miejscówka. Na poprzednim miejscu siedziała 4 lata i nie kwitła.
Generalnie świetnie urządzasz swój las. U mnie chyba Louis Odier pierwszy będzie z róż.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja jeszcze nie mam swojej pierwszej róży :( Ale chyba też Louis Odier będzie pierwszy, jak go mszyce nie zeżrą, bo plagę mam okropną.
Te tulipany fioletowe z postrzępionym brzegiem są cudniaste. Ja lubię wszystkie strzępiaste i jesienią głównie na nie będę polować.
Jola, co to się wspina po drzewie na ostatniej fotce? Hortensja może?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu , współczuję awarii ale widzisz jaka z ciebie pomysłowa dziewczyna, telefonem dałaś radę :;230 . A już się stęskniłam za Twoimi fotami, powiem Ci że telefonem też niezłe. Widzę robota do przodu, dużo zmian, hortensja imponująca, bo to ona prawda?, Rh zaczynają super wszystko się zmienia, a nowa leśna rabata pod cisami ;:63 . ;:196
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Mając porównanie ,widzę że moja Nova Zembla jest zabiedzona-muszę bardziej o nią zadbać.Twoja ma liściory jak talerze,moja smętnie zwiesza sucharki :roll:
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

April, twoje rododendrony bardzo zdrowo wyglądają i pięknie kwitną. Jeżeli one tak same z siebie, bez większych wysiłków z twojej strony, to warto iść w tą stronę, bo zdrowe rododendrony są piękne, a to rzadki widok w naszych ogrodach.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

rododendrony robią wrażenie ;:oj piękne soczyste duże liście. Widocznie im klimat służy w twoim lasku.
z tym komputerem to też współczuje ;:223

-- 26 maja 2015, o 11:52 --
wanda7 pisze:A ja jeszcze nie mam swojej pierwszej róży :( Ale chyba też Louis Odier będzie pierwszy, jak go mszyce nie zeżrą, bo plagę mam okropną.
Te tulipany fioletowe z postrzępionym brzegiem są cudniaste. Ja lubię wszystkie strzępiaste i jesienią głównie na nie będę polować.
Jola, co to się wspina po drzewie na ostatniej fotce? Hortensja może?
Ja będę pryskać na mszyce już 5 raz ;:14 dlatego kupiłam w końcu długo działający środek na 50 l
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No proszę jaka zaradna kobietka, sprzęt popsuty, to trzeba inaczej sobie radzić... ;:198 ;:333
Dobrze, że jesteś bo uwielbiam spacery po Twoim lesie ;:108
Tulipany :shock: , u mnie daaawno ogłowione, a teraz to już nawet liście im zasychają.
Nova Zembla ale u Ciebie ma ogromne liście ;:oj , super ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękna ta Nova Zembla. Jak dobrze że ją mam. Ale pąków brak .Azalie też masz śliczne. Intensywnie kwitną.
Gratuluję pierwszej róży. U mnie pogoda taka, że pąki może dorosną w lipcu ;:222 .
Świetnie obrasta Ci to drzewo.....czym ?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Hortensją?? :wit
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Joluś, piękny rododendron, takie ładne liście i równo ubarwione, niepozwijane, no i hortensja na drzewe - wow- ale duża, ciekawe kiedy moja zarośnie pergolę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”