Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2

Post »

Dorotko, czekam aż część roślin urośnie, iglaków tam jest sporo, tylko jeszcze małe... A pogoda na fotkach dobra, bo to początek października na nich jest... :wink:
Ta rabata powstała pod wpływem forum troszkę, jest zupełnie inna, niż cały ogród... No, poczekam jeszcze, jak ją będę ulepszać... Może coś wymyślę... :uszy
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rzeczywiści teraz dojrzałam tam z tyłu jakieś tuje wsadziłaś, po całej długości?
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, te Tuje będą stamtąd wysadzone, na miejsce stałe... Po całej długości tej rabaty są posadzone Buki... Iglaki rosną w różnych miejscach rabaty, Jałowce, Cyprysiki, Świerki Conica, Cyprysy... Wszystkie z tych większych, ale sadzone bardzo maleńkie...
Tak, to jest, jak w większej części ogród już dojrzały, a tu taka młoda rabata... I jeszcze Dalie na niej posadziłam... Za dużo ich było...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo lubię Twój przestrzenny ,wyrazisty ogród, wielka trawa i ta mgła powaliła mnie na kolana,jeszcze ten parapetowiec ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dotarłam do Ciebie Dorotko na koniec dnia ;:196
Widzę jakieś zupełnie nowe ujęcia, ależ Ty masz ten ogród duży i wszędzie coś jest :lol: coś rośnie ;:215
Ciekawa będzie to rabata pod wpływem...?
Nie mam na imię Dorota ale jestem bliźniak i tez stale jeździłam z meblami ;:306 niestety teraz nie ma takiej możliwości, bo mebli mało i nie da się inaczej ustawić...M się cieszy :uszy
Dobrej nocy ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Dorotko,ta długa rabata taka kolorowa jak lubię ,miejsca widzę jeszcze dużo na nowe nasadzenia,będzie co robić i wymyślać,dobrej nocki życzę ;:168
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dorotko!
To faktycznie ciekawe! Ja w swoim blokowym mieszkaniu jeździłam z meblami ustawicznie... ;:224.
Nie było trudno, bo wszystkie miały podklejone filcem nogi. No, ale pokoje były na jednym poziomie...
Teraz nie jeżdżę, bo w piętrowym domu sama nie dam rady, tym bardziej, że klamoty ciężkie, starocie...
Obecnie za to jeżdżę z "meblami" w ogrodzie ;:306.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko... ;:196
A wiesz, ja przestrzenie w ogrodzie uwielbiam... Choć nie są może jeszcze zagospodarowane do końca, choć jeszcze wiele pracy i zmian by wymagało, aby były, ale chyba już ogólny zarys taki zostanie...
Koniec ogrodu muszę jeszcze dopracować w szczegółach, ale to powoli... :wink:
Koty... Są ze mną od zawsze... I pewnie tak zostanie... ;:333

Witaj Marysiu... ;:196
Sama jestem ciekawa tej rabaty pod wpływem, tyle, że od wiosny będę go ograniczać, albo inaczej... Będzie mniejszy, taki po mojemu... :wink:
Latanie z meblami... moje młode lata w małżeństwie, dosyć często obfitowały w takie niespodzianki... Mąż wracał z pracy, a tu jego łoże do spania w zupełnie innym miejscu, telewizor w innym, a czasem i jakaś szafka była przed domem, bo się w kompozycji nie mieściła... ;:306

Martuś... ;:196
Nasadziłam na tej rabacie tyle roślin, że jak zaczną szaleć, to na Dalie miejsca może zabraknąć... Ale, wiesz, że człowiek to taka niespokojna dusza i już by chciała widzieć efekty... Brakuje mi na niej tła, a Buki rosną powoli...
Ale zmiany na niej jeszcze będą niejedne... ;:333

Witaj Jagoda... ;:196
A wiesz, że też zmieniłam obiekty zainteresowań i też latam po ogrodzie i zmieniam "umeblowanie"... Jednak natura zostaje... Tyle, że w ogrodzie nikt nie patrzy na mnie dziwnie, jak inaczej przeorganizuję rabatę... A mnie to cieszy i może tam się ujawnia nasza chęć do tworzenia nowego, ładniejszego, innego... ;:167

A teraz inne spojrzenie, bardziej detale niż przestrzeń... Kocham te maleńkie roślinki, które potrafią między kamieniami stworzyć ogród...
Troszkę maluszków ze skalniaka... Zapraszam... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Mnie niestety skalniaki nie kręca specjalnie :lol: a u ciebie mają takie żywe kolory i są takie zwarte ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dorotko co ja czytam 150 buków ;:oj
Czy dobrze widzę masz wierzbę płożącą?
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko witaj ;:196
A wiesz, że ja nie chciałam mieć skalniaka, bo złe wzorce wywarły na mnie wpływ. Namówił mnie Jurek z górek i teraz nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez górki kamieni i tych maleństw. Obserwuję je z takim samym zainteresowaniem jak róże (Mati nie bij :;230 ), ale dla mnie to są jakby kamienne róże :lol:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, a Ty wiesz, że Rojniki, notabene, moje ulubione skalniaki, nazywane są Różami skalnymi... :lol:
A miłość do nich przyszła na równi z krzewami ozdobnymi... Zobacz jaka przepaść między roślinami, a uczucia jednakie... :uszy

Aga... ;:196
Ty wiesz, to taka liczba około... Bo może ich być ciut więcej... Już się nie mogę doczekać, jak zaczną być widoczne... :uszy
A ta roślinka, tak przypominająca Wierzbę płożącą to skalniakowa jest... :wink:

Marysiu... ;:196
Jurek wiedział, co mówi... ;:333
A, te złe wzorce były i u mnie i jak widziałam takie górki usypane, ni w pięć, ni w dziewięć, to powiedziałam sobie, nigdy i absolutnie... Ale jak zobaczyłam czeskie obrazki(wtedy bez neta jeszcze), połączenie kamieni, korzeni, gdzieś większy kamień, gdzieś usypany wężyk z kamieni... I te cudowne Rojniki, oprzeć się nie zdołałam... Ale u mnie to jeszcze nie wygląda... Jeszcze muszę kamoli nazwozić, takich bolszych, żeby efekt robiły... A maleńkie cudeńka będę dalej zbierać, bo są zawsze piękne... ;:333

Zapraszam na kolejne Róże skalne i nie tylko... One nawet zimą są piękne... ;:333
Niestety nie znam nazw swoich Rojników, ale mnie to nie przeszkadza... :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jezu jakie cuda ;:138 no i chyba ja je zaczne mieć bo skoro to róże ;:224 ta 2 8 i 12 fotka to chyba rojnik pajęczynowaty ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko cudowności :roll: Ostatni Sempervivum ?Oddity? dostałam właśnie od Jurka na dobry początek ;:167
Jak chodzi o mnie to możesz pokazywać w nieskończoność :D Niestety też nie znam nazw, ale co tam :oops:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, tylko na 8 zdjęciu jest Rojnik pajęczynowaty... Ale nie rośnie za specjalnie... Mimo to jest śliczny... ;:333

Marysiu, tak, to Rojnik Oddity też zdaje się pod taką nazwą go kupiłam... Ale jest specyficzny, trudno go pomylić z innymi Rojnikami, bo ma takie trąbki... :wink:
Ogólnie trudno zidentyfikować Rojniki, bo są zmienne o różnych porach, a ja specem od nich nie jestem... Ale wszystkie co mam, Ci dałam... ;:196
Niedawno dostałam nowe rozetki, mam nadzieję, że będą inne... Już widzę, że co niektórych nie mam... Najważniejsze, żeby się wszystkie rozrosły... W końcu wiecznie żywy do czegoś zobowiązuje... :wink:
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”