Ogród Biedronki 641 cz.2
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Alu słyszałam i czytałam że wisterii należy przyciąć korzenie ale w lipcu lub na wiosnę , po prostu w metrowej odległości wbijać łopatę tak aby odczuć przecięcie korzeni .Wówczas powinna zakwitnąć pozdrawiam 

- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Ostatnio nie jestem zbyt aktywna na forum. Weny do pisania też nie mam.
Za to kolejne problemy owszem są.
Angażuje się tylko w pomoc dla naszej koleżanki Anity. Jeśli ktoś ,kto do mnie zagląda chce się włączyć to zapraszam.
Wątek to Pomoc dla Szkoły moich dzieci.
Marysiu tak i ja wyczytałam i dlatego jeśli w przyszłym roku znów nie zakwitnie to tak zrobię.
Dzisiejsze fotki.
W domu zakwitły mi grudniki.

W ogrodzie jeszcze takie;

A to zimowit. Z kupki,które już dawno przekwitły pojawiło się nowe kwitnienie.

Ostatnio nie jestem zbyt aktywna na forum. Weny do pisania też nie mam.
Za to kolejne problemy owszem są.
Angażuje się tylko w pomoc dla naszej koleżanki Anity. Jeśli ktoś ,kto do mnie zagląda chce się włączyć to zapraszam.
Wątek to Pomoc dla Szkoły moich dzieci.
Marysiu tak i ja wyczytałam i dlatego jeśli w przyszłym roku znów nie zakwitnie to tak zrobię.
Dzisiejsze fotki.
W domu zakwitły mi grudniki.

W ogrodzie jeszcze takie;

A to zimowit. Z kupki,które już dawno przekwitły pojawiło się nowe kwitnienie.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Alu piękny grudnik , kiedyś miałam sporą kolekcje grudników , ale u mnie nie chciały kwitnąć , pąki już opadały .
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
U mnie też niedawno zakwitł zimowit, a wczoraj znalazłam kwitnącą różową sasankę.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu ,szkoda ,że wisteria nie kwitnie ,o przycinaniu korzeni to nie słyszałam ,ale o tym aby jej pędy mocno przycinać coś jak winogron zostawić główny pęd ,ale może poszukaj w necie .Pozostałe roślinki całkiem ładne chryzantema śliczna .Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641
Gieniu opadały Ci pąki z grudników . Może je w trakcie kwitnienia przestawiałaś a tego nie lubią.
Ja mam tylko jeden kolor.
Lidziu zimowit jakiś opóźniony jest z całej kupki. Kwitnące sasanki jesienią to też miłe dla oka.
W wielu wątkach o tym piszą,że im też kwitną.
U mnie nadal kwitną wiosenne pierwiosnki. A co będzie kwitło wiosną?
Alu o mocnym cięciu wisterii do sierpnia też czytałam. Była cięta i to sporo. Zobaczymy czy to pomoże.

Lipka w końcu zmienia kolor liści. Już myślałam,że pozostanie do zimy zieloniutka.
A to moja suczka jak walczy z kością. Długo musiałam latać za nią by zrobić fotkę.
Co się ustawiłam z aparatem to odwracała się d.....

Ja mam tylko jeden kolor.
Lidziu zimowit jakiś opóźniony jest z całej kupki. Kwitnące sasanki jesienią to też miłe dla oka.

W wielu wątkach o tym piszą,że im też kwitną.
U mnie nadal kwitną wiosenne pierwiosnki. A co będzie kwitło wiosną?
Alu o mocnym cięciu wisterii do sierpnia też czytałam. Była cięta i to sporo. Zobaczymy czy to pomoże.

Lipka w końcu zmienia kolor liści. Już myślałam,że pozostanie do zimy zieloniutka.
A to moja suczka jak walczy z kością. Długo musiałam latać za nią by zrobić fotkę.
Co się ustawiłam z aparatem to odwracała się d.....

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu suczka słodka ,ze zwierzętami tak jest nie chcą pozować do zdjęć.Czy lipke przycinasz ,że ma taki ładny pokrój . 

Pozdrawiam Alicja
- slila1
U mnie też kwitną pierwiosnki.
Śliczna ta Twoja lipka, napisz o niej coś więcej.
Sunia badawczo Ci się przygląda, czy nie chcesz przypadkiem odebrać jej przysmaku.
Śliczna ta Twoja lipka, napisz o niej coś więcej.
Sunia badawczo Ci się przygląda, czy nie chcesz przypadkiem odebrać jej przysmaku.
- Biedronka641
Alu mam ja 12 lat. Jest to nasza ulubienica.Pieski,które były kiedyś u nas były mądre a ona jest przemądra i to w dodatku zazdrośnica. Kiedy ja dostaje buzi ona też tego oczekuje pchając się na kolana.
Kiedyś chrześnica przyjechała z swoim pieskiem, to nie pozwoliła mu się napić wody z jej miski.
A ten dużo większy pies dżentelmen nawet nie warknął na nią. Ta zaś bardzo aż mi było go szkoda i musiałam ja zamknąć.
No cóż była panią na swoim terytorium.
Lipkę formułuje ja mąż w kule . Jednym słowem jest często przycinana.
Lidziu no to Lidziu mamy jesienią kwiaty wiosenne.
Lidziu lipka jest mężusia.To on ją sobie posadził i przycina. Mi zaś daje troszkę cienia,którego mi w ogrodzie bardzo brakuje. No i oczywiście po każdym cięciu zbieram resztki.A kiedy gubi liście to je zbieram.
Wiosna ją mocno przycina, później też,ale już mniej drastycznie. Nie wiem co by jeszcze o niej byś chciała wiedzieć. Ma już ładnych parę lat.
A Amika , bo tak zowie się moja sunia już nie pierwszy raz na widok aparatu odwraca się. Co jej miałam zabierać jak tam już było po kości, bo obgryzła ją już dawno. Teraz to już była tylko zabawa.

Dziś zauważyłam,że coś takiego wystawia noski. Narcyzy też mam na wierzchu. No nie wszystkie.
Kiedyś chrześnica przyjechała z swoim pieskiem, to nie pozwoliła mu się napić wody z jej miski.
A ten dużo większy pies dżentelmen nawet nie warknął na nią. Ta zaś bardzo aż mi było go szkoda i musiałam ja zamknąć.
No cóż była panią na swoim terytorium.
Lipkę formułuje ja mąż w kule . Jednym słowem jest często przycinana.
Lidziu no to Lidziu mamy jesienią kwiaty wiosenne.
Lidziu lipka jest mężusia.To on ją sobie posadził i przycina. Mi zaś daje troszkę cienia,którego mi w ogrodzie bardzo brakuje. No i oczywiście po każdym cięciu zbieram resztki.A kiedy gubi liście to je zbieram.
Wiosna ją mocno przycina, później też,ale już mniej drastycznie. Nie wiem co by jeszcze o niej byś chciała wiedzieć. Ma już ładnych parę lat.
A Amika , bo tak zowie się moja sunia już nie pierwszy raz na widok aparatu odwraca się. Co jej miałam zabierać jak tam już było po kości, bo obgryzła ją już dawno. Teraz to już była tylko zabawa.

Dziś zauważyłam,że coś takiego wystawia noski. Narcyzy też mam na wierzchu. No nie wszystkie.
- Biedronka641
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu przyroda szaleje ,ja dzisiaj usuwając stare liście zauważyłam kiełki z ziemi ,jak nic wiosna,roślinki zdezorientowane,niedobrze co nam zakwitnie jak nastanie prawdziwa wiosna, brawa dla mężusia ,pięknie uformował lipkę,suszysz ją na herbatkę 

- slila1
Biorąc pod uwagę wiek lipki, to nie wydaje się być wysokim drzewem. Twój M bardzo skutecznie ją przycina.
- Biedronka641
Grażynko tak to prawda ciepła jesień sprawia,że rośliny są zdezorientowane. Niech teraz kwitną i wiosna również.
Nie mam nic przeciw temu.
Lipka jest przycinania ,wiec kwiatów nie ma i nie suszę, bo nie ma co.Bardziej mi chodzi o cień ,który daje.
Lidziu tak lipka nie jest dużym drzewem i może sobie nadal wolno rosnąć.

Jesienne kolorki wierzby smoczej.Niech w końcu zrzuca liście, póki jeszcze ciepło.

Te pierwiosnki kwitną prawie od wiosny.
Nie mam nic przeciw temu.
Lipka jest przycinania ,wiec kwiatów nie ma i nie suszę, bo nie ma co.Bardziej mi chodzi o cień ,który daje.

Lidziu tak lipka nie jest dużym drzewem i może sobie nadal wolno rosnąć.

Jesienne kolorki wierzby smoczej.Niech w końcu zrzuca liście, póki jeszcze ciepło.

Te pierwiosnki kwitną prawie od wiosny.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Witaj ALU
Wierzba smocza
Pierwszy raz widzę
Wyglada efektownie
U mnie też jakieś pierwiosnki kwitną ;no,i dobrze
Jakos milej nam czas zleci ...
Pozdrawiam Cię,
Slawek

Wierzba smocza

Wyglada efektownie

U mnie też jakieś pierwiosnki kwitną ;no,i dobrze

Jakos milej nam czas zleci ...
Pozdrawiam Cię,
Slawek
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Alu to u Ciebie wisennie się zrobiło jak pierwiosnki zakwitły ,oby kwitły jak najdłużej