Cieszę się że są już zdjęcia chryzantem. To uczta dla oczu.
Proszę o podpisy odmian. Przydadzą się przy składaniu zamówień.
Moje chryzantemy kwitną w tym roku bardzo późno. Część jeszcze w pąkach.
Pozdrawiam serdecznie.
ewunia7 Ewuniu mam nadzieje ,że u Ciebie wszystko pięknie kwitnie i ogródek wygląda jak botaniczny.
Zenia Jak znam życie to postarasz się i znajdzie się miejsce na 10 liliowców.Jak do Ciebie przyjadę to koniecznie na działkę , zaraz znajdzie się miejsce na niejedna roślinę
e-babcia Cieszę sie bardzo na przyszły rok to już będą spore kępy.
holka jesień to zdecydowanie pora chryzantem i one wtedy rządzą w ogródkach ,co do zamówienia zapraszam na pw.Ma być ciepło bez większych przymrozków więc na pewno zakwitną , teraz szybko pąki będą im się rozwijały.
MaskaMarysiu musimy teraz poczekać do wiosny Ten pierwszy to nowość ale kwitł obficie i długo .
Jednak twoje chryzantemy robią niesamowite wrażenie
Moje dopiero zaczynają.
Tylko Tiki Tik szaleje od sierpnia
Margo ma w tym roku zupełnie inny kolor niż w zeszłym
Ale też mi się podoba
Gosiu dziękuję U mnie Margo tez się inaczej wybarwiła ma bardziej zółte ale myśle ,że to przez wcześniejsze przymrozki i śnieg , kolejne kwiaty powinny być już normalne .
Tereniu, masz śliczne kolory chryzantem. Nie mam szczęścia do zamawianych wcześniej roślinek od innych hodowców. Do mnie docierały takie mizeroty( korzonki), że nie zdołały ukorzenić się i odrosnąć. Po ile posiadasz swoje sadzonki i jeśli to możliwe jakie kolory i ich wysokość. Słyszałam o takiej radzie co do utrzymania chryzantem w nie wysokich rozmiarach, otóż należy w m-cu czerwcu skracać wierzchołki sadzonek. Opóźnia to zawiązywanie pąków i tym samym wzrost. Osobiście nie sprawdziłam tej tezy.
Mirabela Zapraszam po sadzonki do mnie ,nie będę skromna ale moje są ładne przynajmniej takie staram się wysyłać.
Dobrze słyszałaś ja w wątkach wiele razy pisałam nawet pokazałam jak ciąć i do kiedy .Jeśli przytniemy do końca czerwca kwitnienie nie opóżni się , kwitnienie zależne jest też od pogody , od ilości dni słonecznych i pochmurnych .
Zapraszam na pw