Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko ja też sobie serwuję takie śniadanka tylko najpierw spacer po ogrodzie, karmienie kurek, zabranie jajek ;:306 i śniadanko z FO, wspaniale ogród się prezentuje ;:63
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu poczęstowałam się kanapką i zrobiłam sobie przyjemny spacerek po ścieżkach Twojego ogrodu ;:138 Teraz tylko kawusia i będę szczęśliwa, dziękuję ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Celinko bardzo się cieszę ;:196

Małgosiu ja również nie ścinam kwiatów do wazonu, tym razem to wyjątek, ponieważ rosną w miejscu, gdzie ich praktycznie nie widzę i po deszczach kwiaty tak ciężkie, ze leżały na ziemi. Kiedyś, gdy miałam więcej miejsca i mniejszy ścisk, miałam kącik, w którym sadziłam jednoroczne właśnie do ścinania do wazonów. Sadziłam mieczyki, dalie, astry, cynie, lwie paszcze i inne roślinki ładnie utrzymujące się w bukiecie :D

Iwonko dziękuję ;:196 Piwonią i ja jestem zachwycona, już dawno marzyła mi się ta odmiana i wreszcie ją mam :D Trawa to Kostrzewa sina - inaczej Niebieska trawa :D

Marysiu dziękuję ;:196
Po takim pracowitym poranku ciepłe śniadanko wspaniale smakuje :D U Ciebie jeszcze dochodzi ogromna zaleta, jaką jest posiadanie jajeczek od własnych kurek :D

Aniu bardzo się cieszę, że moje zdjęcia sprawiły Ci przyjemność ;:196
Ależ z Ciebie ranny ptaszek :D Ja to bym chętnie pospała troszkę dłużej, ale po 5 obudziły mnie obrzydliwe krukowate ptaszory wydzierające się na mojej czereśni, rosnącej pod samym oknem...
Nie wiem, czy zostawią nam choć trochę owoców :roll:

Wianuszek, który zrobiłam do dekoracji tarasu :D

Obrazek

Obrazek

i kilka fotek z ogrodu :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aguś funkie i u Ciebie szaleją, mają w tym roku bardzo sprzyjające warunki.
Ogródek wygląda pięknie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dzięki ;:196
Faktycznie i hosty i żurawki są w swoim żywiole, rosną jak na drożdżach, są prawdziwymi kolosami :D
U mnie w ostatnich dniach ubyło 12 ogromnych host . Były już tak wielkie, że zagłuszały wszystko wokół. Teraz zrobiło się odrobinę luźniej, ale miejsca po nich już zagospodarowane :roll: :lol:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ten widok ściął mnie z nóg
Obrazek
Oj posiedziałoby sie na tej huśtawce ;:224 , ale poczekam na kwitnące lilie,aby upajać się zapachem
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

O tak, będzie festiwal lilii, bo ładnie rosną. U mnie zimno i pada. Wszystko pięknie się zagęszcza, tak zielono. A szpaki wszędzie grasują :evil:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa dziękuję, miło mi bardzo, że podoba Ci się :D
Pierwsze lilie już dosłownie lada dzień, Diabora ma ogromne pąki, czeka tyko na słoneczko....

Justynko i u mnie pogoda paskudna..... nawet nosa nie chce się wyściubić za drzwi....
U mnie poza szpakami jeszcze jakieś krukowate okupują drzewo , chyba gawrony. Strasznie się rano wydzierają i budzą nas już przed 5 :roll: ..... najgorsze, ze gdy tylko je odgonisz, to po kilku minutach wracają ponownie.... a później gdy odlecą ich miejsce zajmują szpaki, ale te nie są takie uciążliwe, przynajmniej się tak nie wydzierają :roll:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aguś 12 host nie było ci żal ? ja jak już coś musze wykopać strasznie mi żal :( u mnie hosty i żurawki też ładnie rosną po tych deszczach :)
Bardzo podoba i się Twoja ruda żurawka :)
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś :wit

Wspaniale wygląda Twój ogród, wszystko takie bujne i dorodne aż miło popatrzeć.
Wielkie kępy kwitnących roślin wyglądają przepięknie ;:215
U mnie też pada prawie cały czas....wyjątkowo mokra ta wiosna w moim regionie, ale dzięki temu rośliny dobrze rosną chociaż zaczynają się choroby grzybowe i trzeba robić opryski.
Masz rację, że po tak łagodnej zimie jest sporo robactwa :roll:
Jak ładna dekoracja tarasu ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dobrze że nas karmisz bo byśmy ustali w spacerach po ogrodzie :lol:
Trudno od ciebie wyjść ;:224
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko,ogród tak piękny na zdjęciach...Kolory takie żywe,że zaczęłam Cię podejrzewać o jakiegoś fotoshopa ;:108 Wianuszek sprawił,że może i ja coś zmajstruję do domu ;:224 A jeśli chodzi o fruwających miłośników czereśni...Cały dzień wczoraj na dworze słychać było grającą muzykę.Pomyślałam,że ktoś ma fajną imprezę :heja Wieczorkiem wybrałam się po świeży twaróg do kuzynostwa na koniec wsi.Patrzę :shock: a tu przedłużacz przeciągnięty przez ulicę.Radio wisi na czereśni,śpiewa K.Krawczyk.Pytałam,czy to pomaga.Kuzynka tylko pokręciła głową.Te szpaki u nich mają dobrze.....Muzyczki posłuchają,czereśni pojedzą.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hmmm, wianuszek śliczny. Ogród oczywiscie też :)

Ciągle się zastanawiam przeglądając to forum, skąd w niektórych tyle talentu, potrafią takie cudeńka majstrować, to wianuszki, to lepianki gliniane, to szydełkowe robótki bądź figurki betonowe...
Wpadam w kompleksy...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko nie było 8-) Bardzo się cieszę, że zasiliły zaprzyjaźnione ogródki.... forumowe i sąsiedzkie :D Najważniejsze, ze sprawiły komuś radość i będą chciane i zadbane :D
Te 2 odmiany które oddalam mam w wielu egzemplarzach i wszystkie rosną u mnie już naprawdę długo, więc są ogromne. Zagrażały sąsiednim roślinkom, bardzo się rozpychały i je zagłuszały.... trzeba było wykopać. Ich miejsce szybciutko zostało zajęte przez roślinki, czekające w donicach na wolny skrawek miejsca :lol:
Żurawki bardzo lubię, właśnie szczególnie te, w różnych odcieniach rudości :D

Eluniu witaj kochana, ciesze się bardzo, że zajrzałaś. Ja znajduję tylko czas, żeby odpowiedzieć swoim miłym gościom w wątku. Rzadko uda mi się zajrzeć do innego ogródka... ale mam nadzieję, że niedługo nadrobię ...
Cieszę się bardzo, że moje ogrodowe i tarasowe widoczki podobają Ci się :D
Dziś po południu wreszcie wyjrzało u mnie słoneczko.... mam nadzieję, ze to zapowiedź pięknej pogody :D

Jolu dziękuję ;:196
Dbam o to, żeby zawsze było coś dla ducha, ale i od czasu do czasu dla ciała 8-) :lol:

Aguniu nie podejrzewaj mnie już kochana :roll: :lol: naprawdę nie używam. Mój aparat nie robi bladych zdjęć, a takie właśnie ładnie nasycone kolorem. Ogród jest tak soczysty i intensywny w barwie, że żadne foto-szopki nie są potrzebne :lol:
Dobre to z przygrywaniem szpakom przy degustacji..... impreza na całego :;230
Ja zawiesiłam dzwonki powietrzne....ale ta prawdę mówiąc nie sądzę, że to coś da..... przyzwyczają się do tego dźwięku....
Dziś się dowiedziałam, że niektórzy wieszają płyty CD na drzewie..... to kołysze sie, błyska i podobno odstrasza ptaki..... chyba i tego spróbuję :roll:

Mariolu dziękuję ;:196
Kochana jakie kompleksy..... jeden tworzy ozdóbki, inny wspaniale gotuje czy piecze, inny pięknie śpiewa, ktoś inny tańczy, inny wspaniale dekoruje mieszkania czy układa piękne bukiety, jeszcze inny wspaniale szyje, czy haftuje.... każdy w sobie coś ma i każda umiejętność jest bardzo ważna, jeśli tylko jest wykorzystywana ;:196

Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50