Krysiu, wreszcie mogłam na spokojnie zwiedzić Twój ogród

Stworzyłaś piękne miejsce na ziemi

Niesamowite bogactwo różnorodnych roślin, cudne krzewy, które oglądałam z otwartą buzią. Najbardziej urzekła mnie krzewuszka, dereń kousa, styrakowiec oraz perukowiec, z którego zrobiłaś cudne drzewko na pniu. Super pomysł! Wspaniale go ostrzygłaś, zyskując przy tym dodatkowe miejsce

Sporządziłam sobie nową listę na wiosnę. Na liście koniecznie znajdzie się dereń oraz krzewuszka. Pamiętasz odmianę swojej?
Natomiast kolekcja Twoich chryzantem jest imponująca. Wszystkie nie tylko pięknie kwitną, ale też utrzymują zgrabny pokrój.
Winobluszcz obrastający dom, wygląda zjawiskowo, szczególnie jesienią, kiedy liście nabierają czerwonej barwy - cudny widok. Nie mogę też przemilczeć królowych kwiatów -róż. Masz ich sporo i bardzo dorodne. Ciekawi mnie ile lat ma Twój ogród? Jest chyba duży, bo mieści tyle wspaniałości. Jest w nim tyle ciekawych zakątków, a wszystko świetnie skomponowane
I oczywiście warzywnik, który daje obfite plony

Na koniec zapytam Cię o pęcherznice. Ile sztuk masz posadzonych? Sama posadziłam jedną, ale już widać, że to duże krzewy, więc coroczne cięcie będzie obowiązkowe. Po spacerze, w tak wspaniałym ogrodzie, już nie mogę doczekać się wiosny.
Pozdrawiam serdecznie