Jadzieńko ...ta Facelia jest ..The Best - po prostu obłędna ...uwielbiam błękity - kiedyś takową kupiłam w torebce , z PNOS-u , a okazała się browalią amerykańską i do tej pory mi wyrasta z roku , na rok - przez wysiew .
Serdeczności
IRENKO solenizantko witaj już o tak wczesnej porze na obrotach Wiem ,że masz ostatnio dzień za noc
JAGÓDKO na Facelię zwróciłam uwagę w ubiegłym sezonie i bardzo mi się spodobała ,wiec musiałam sobie kupić i wysiać .Mam ją w skrzynce na werandzie w altance i fajne tworzą trio z Heliotropem i Pelargonią .Jeśli chcesz to zbiorę nasionka i wyślę
MARYSIU czasem też klikam w normalny rozmiar tylko za dużo zdjęć w ten sposób nie da się wysyłać .No cóż mogło zeżreć Opuncję jak nie oślizgłe draństwo Mają się tam gdzie chować i nawet igły im nie szkodzą
Jadziu ale Ty masz tych Chewe...' a Alibaba jest bardzo piękny i widoczny.O Bordur Ch-nie będę się rozpisywać bo mamją w ale gdzie ją wcisnę?Liliowce śliczne ,LL fantastyczna a Campanula Anna powinna być i u mnie-prawda?Całusy.
Do zobaczenia ...wirtualnego po wojażach ....obawiam się , że po moim powrocie zastanę w ogrodzie same badyle ...bo komu się będzie chciało nadwyrężać kręgosłup zbierając ślimaki dwa razy dziennie ? Jadzieńko ...możesz zebrać nasionka - jak najbardziej .
Jadziu to bardzo proszę zamów mi re czosnki. Ta Chantal Moriux całkiem ładna. moze w przyszłym roku będziesz z niej bardziej zadowolona. Mnie natomiast spodobała się Hamburger Deern, ciekawy kolorek i pięknie zbudowany kwiat. CHEwdelight ma też Grażynka ta róża jest bardzo podobna do Eyes for You.
DANUSIU czosnki zamówię .Chantal ładna ,ale jak i ta nie będzie otwierać kwiatów to się wścieknę Za zakupów w pewnej szkółce 4 czy 5 lat temu pozostały mi tylko 2 róże Hamburger deern i Speelwark .Padło mi mnóstwo róż z tego zakupu .Oczęta są jednak inne niz CHEwdelight
JAGÓDKO OK zbiorę nasionka . Miłej podróży ,bo Oliwka na pewno już czeka i tęskni .Jeśli nie bezie w tym czasie deszczu to nie bezie tak źle
ANUŚ liliowce w tym roku nie są w formie .To nie to co w ubiegłym sezonie gdy kwitły pięknie oczywiście liliowce .Trochę tych CHEwów mam czyli 5 szt. Nie wiem czy masz te Campanule
Jadzia facelie też kupiłam ,ale przede wszystkim jako nawóz zielony...aż szkoda przekopywać ...ładniutka taka ...dobry pożytek dla pszczół...Obawiam się nieraz wchodzić w grządki,brzęczenie różnej maści owadów,daje sygnał ,że żądła mają,jeden bączek usiadł mi na ręce...gdybym go przypadkiem pacnęła ,pewnie by żądła użył
GABI dobrze kojarzysz ,ale to czas przeszły .Już jakiś czas jej nie mam, bo to raczej nie była Tom -Tom tylko Queen Elisabeth
IZO witaj w moim królestwie Różyczki to moje oczka w głowie
NELUSIA ta Facelia jest inna ona jest niziutka płożąca . Facelię na nawóz też mam, ale wysiałam ją pod siatką w niektórych miejscach .Kwitnie sobie w najlepsze i sama sie rozsiewa. Lepiej nie wchodzić w takie brzęczące grono
GABI nie wiem czy czasem jej nie ma Grażka [kogra] i tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... m#p4752970 ,Aszka też chyba go ma .Doktorek kwitnie pojedynczymi kwiatami na nowych pędach Twiggy's obcięłam dzisiaj przekwitnięte kwiaty ,ale ma już parę nowych paków .Zaraz pokaże swoje kwiaty Barcarole pierwsze w tym sezonie, a już myślałam ,że nie zakwitnie, bo licho wyglądała po zimie .Wielkokwiaty źle kwitną w tym roku .Zaczęło padać ciekawe jak długo popada, a dopiero co podlewałam gnojówką Chciałam jeszcze wieczorem zrobić oprysk Bioseptowy ale czy się uda.
Ponieważ w temacie czosnkowym jestem zielona to zapytam..teraz sadzicie czosnek do konsumpcji czy do ozdoby? Miałam taki i taki a poniewaz nie wiedziałam kiedy się go wyciąga to pozostał i teraz mam jakieś długie wąsiki na rabatach