Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Aniu,drzewa kwitnące są rzeczywiście piękne ,ale i byliny czasem tez powalają ,wszystko ma swój niepowtarzalny urok :tan

Ewciu,a mówiłam ,że piwonie mają pewną przewagę nad różami,chociaż i róże są przepiękne :uszy

Maryniu,masz rację ,że najgorzej jak błędu nie da się naprawić ,to masz szczęście z tym wilczomleczem ,bo nigdzie przycięty jesienią nie istnieje ,ale może zasypany jest liśćmi,pachnące kąciki teraz będą pojawiały się coraz częściej,pozdrawiam gorąco i dziękuję za odwiedzinki ;:168

Aguś,ja tez często w jesieni zapominam o wiosennych ,bo wtedy siedzę w lesie na grzybach i o niczym innym nie myślę,pozdrawiam i miłej nocki życzę ;:19

Beatko,da rady ,tylko trzeba go trochę zasilać po kwitnieniu,żeby cebulka nabrała wigoru na następny rok,pozdrawiam :wit :uszy

Gosiu, ja nie wyjmuję cebul ,bo zazwyczaj nie mam czasu,parę lat są ,ale jak się po kwitnieniu zasila to nie jest tak źle,a jak już ich całkiem zesłabi ,to trzeba kupić nowe,pozdrawiam :D ;:168

Marysiu,wiśnie tak bardzo obsypały kwiatem w tym roku,że aż nie do wiary,miłej nocki życzę ;:196 ;:100

Kasiu,będziesz mieć taki sam ,ja nie wykopuje hiacyntów ,bo mi się nie chce,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wychodzi rabarbar dłoniasty
Obrazek

zakwitła Swidośliwa,ale będzie pysznych owoców
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pod krzaczkiem sobie rośnie skromna ułudka
Obrazek

zakwitła królowa Ismena o żółtym kolorze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ismena? Już ;:oj Chyba ją nieco podpędziłaś w donicy :D Ale prześliczna...
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu u Ciebie już tyle krzewów kwitnie ;:oj lubię do Ciebie zaglądać bo zawsze nacieszę oczy kwitnącymi kwiatami ;:138 Rabarbar dłoniasty bardzo ciekawy jak długo go masz? No i ismena nie dziwię się, że nazywasz ją królową jest piękna i zasługuje na to miano ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piękna ismena, cudownie się prezętuje.Mój rabarbar już spory, teraz go sadziłaś.Ja mam o zielonych liściach Twój widzę będzie ciemny.Musze sobie ciemnego poszukać. ;:224
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Ile wszystkiego u Ciebie kwitnie :tan
Ismena ;:167
Martuś mam tez pytanie? Otóż moja staruszka sunia stratowała mi jedną piwonię, z tych nowych, wiosennych sadzonek.
Wypuszczała dwa kiełki i te dwa kiełki Tina odłamała. Czy ta piwonia będzie żyła, czy już po niej?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jak zawsze pięknie w Twoim ogrodzie, do tego na pewno cudnie pachnie od tych kwitnących drzew.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Rabarbar dłoniasty. POdejrzałam co to za cudo. W ofertach efektowne. Zwłaszcza te bordowe liście.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martuniu!...dziękuję za dorodne roślinki ;:215 Zaraz zmykam sadzić...powstanie Martusiowa rabatka ;:108
U mnie dzisiaj zwariowana pogoda..deszcz, słońce ...grad....na przemian od rana. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś jaka piękna Ismena, chyba w zimie ją sadziłaś? a o rabarbarze dłoniastym nawet nie słyszałam ...muszę wygooglać.
Ułudka podobna do niezapominajki i brunery :D Dobrego dnia ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marto :wit
Ismena piękna :D
rabarbar dłoniasty ;:oj co to jest??Pierwszy raz coś takiego widzę,aż zaraz idę poczytać o nim ;:101
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Świdośliwę mam drugi sezon. już w zeszłym roku pięknie kwitła i owocowała, a to mały krzaczek....a owoce przepyszne. Twoja jest już większa, to ładne i pożyteczne drzewko. Moja znajoma zawsze żartuje i pyta: jak tam Twój śliwodaktyl??
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja mam świdośliwę lamarcką. W zeszłym roku nie kwitła, a w tym i owszem. Mam zatem nadzieję na owocki, bo nigdy ich nie jadałam :tan
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś nadrobiłam wszystkie zaległości, oglądania dużo a czytania jeszcze więcej ;:oj ale się zmachałam :shock: wiśnie niczym w ogrodach japońskich, zygzakowata dawno chodzi za mną ;:219 świdośliwa będzie miała owoców mnóstwo ale jak je ustrzec przed skrzydlatymi przyjaciółmi, podaj przepis :roll: 'Fan Tan' cudowna :heja i już tyle pąków ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,wsadziłam ją do doniczki ,żeby szybciej zakwitła w ogrodzie ,ale ,że ona tak szybko zakwitnie to nie myślałam,dostałam ją od Ali -Biedronki :tan

Aniu,anym, tan rabarbar mam 4 sezon ,a ismenę mam od Ali ,tak się z niej cieszę,pozdrawiam :wit ;:168

Kasiu,u mnie jest dużo zimniej i on dopiero wychodzi ,a Twój jest już większy,bo masz cieplej,on ma ciemne liście,pozdrawiam :wit ;:196

Ewuniu,ja myślę ,że będzie żyła ,każda roślina ma pączki śpiące,które uruchamia w razie uszkodzenia,zostaw tą piwonię ,nic nie ruszaj ,ona za chwilę wypuści nowe małe kiełki,ja okrywam gałązkami koło tych kiełków ,bo one bardzo kruche ,a mój kot też byle gdzie grzebie i też boję się ,że złamie,a zwłaszcza jak by złamał z pączkiem kwiatowym ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko,ogród rzeczywiście zaczyna pachnąć ,kiedyś stałam przy hiacyntach i wącham z zapałem i nagle czuję w ogrodzie mój rosół,który chciał wylecieć z garnka ,bo ja się w ogrodzie zatracam,pozdrawiam :wit ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”