Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Witajcie Dziewczyny. Ostatnio nie ma mnie, bo nie wyrabiam się z robotą. Jak już wrócę do domu z podwórka, to nie chce mi się ruszyć ani ręką ,ani nogą. W między czasie syn kończył szkołę i też byłam zaangażowana w to zakończenie.
Co nowego dzieje się u mnie? Rośliny bardzo ładnie przeżyły zimę, natomiast te ostatnie chłody zrobiły trochę biedy. Mam nadzieję, że większość odbije. Mam kłopot z różanecznikami. Odpadają mi kolejne dwa. Pryskam je od grzyba, ale nie wiem, czy uda mi się je uratować.
Powstaje altanka i wraz z nią nowe rabatki. W tym tygodniu budowla podobno ma być zakończona. Efekt jak na razie bardzo mi się podoba.
Wczoraj byłam cały dzień na targach ogrodniczych w Olsztynie. Raj dla oka. Oczywiście zakupiłam co nieco : Grujecznik(drzewko lub krzew)- podobno liście przed opadnięciem jesienią pachną poziomkami. Cytryniec chiński to kolejny nabytek. Silnie rosnące pnącze z owocami. Clematis Violet Pink, Penstemon, Serduszka okazała biała, Czosnek olbrzymi, irys -nowa odmiana, na skalniak coś czego nazwa właśnie mi uciekła z głowy, do skrzynki jako wypełniacz roślina o cytrynowozielonych liściach. I to by było na tyle. Wczoraj część już posadziłam do gruntu. Niespodziewani goście przerwali mi i reszta roślin musi poczekać do następnego tygodnia.
Ładnie w tej chwili kwitną: różne żonkile, tulipany, korona cesarska, szafirki, miodunka, omieg, barwinek, jeszcze hiacynty, floks szydlasty, gęsiówka kaukaska, forsycja i oczywiście magnolie.Może później zrobię trochę zdjęć, to wstawię.
Izo, szkoda,że nie zajechaliście w drugi dzień świąt. Od 18.00 byliśmy w domu.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ido, a Ty gdzie? Nie mogę znaleźć Twojego wątku. Pewnie jeszcze jesteś na targach?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo-to wstaw zdjęcia jak będziesz wolniejsza. Na Targach w Krakowie asortyment był podobny, serduszek obu rodzajów i czosnków ozdobnych sporo.No i magnolie, w tym żółta.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Oj ostatnio bardzo zaniedbałam forum. Aż mi wstyd. Myślę, że wybaczycie mi bo i powody są ważne. Po pierwsze -maturzysta w domu. Przeżywam tę jego maturę bardziej niż kiedyś swoją. Po drugie- wiosna. Masa pracy w ogrodzie .Po trzecie kilka ważnych uroczystości rodzinnych. A tak ogólnie, to jak wracam do domu to już padam i nawet mi się nie chce kliknąć komputera. Teraz pochwalę się altanką, która właśnie została ukończona:
Obrazek
Napracowaliśmy się bardzo, ale chyba efekt jest. Wyjaśnię,że wszystko jest wykonane z dębowych gałęzi, które trzeba było okorować i dopasować kształtem do siebie. Część ścianek jest pleciona z wikliny, którą trzeba było też okorować. Wszystko jest pobejcowane na kolor- kasztan. Podłoga została wykonana z odpadów szlifowanego kamienia z zakładu kamieniarskiego.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Teraz trochę zdjęć moich nowych nabytków:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo-altana świetna!I całkowicie z naturalnych surowców.Na pewno świetnie będzie się Wam tam odpoczywało po trudach matury i pewnie kwalifikacji na studia męskiej latorośli.
Migdałek również będzie znakomitą ozdobą ogrodu.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ewo, to jest rajska jabłoń. A migdałek też rośnie, tylko w innej części ogrodu.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Nie dziwie się że przeżywałaś ,i na pewno bardziej niż pociecha :lol: altanka świetna podobają mi się te krateczki z patyków no i ten żółty nabytek jest śliczny a gdzie wiosenne kwiatki :lol:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Ewo...zachwycona jestem twoją altanką, nowe nabytki też są super :)
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziękuję Dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa. Teraz zdjęcia z dzisiaj:
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo,wpadłam i podziwiam :)
Ta piwonia to pewnie drzewiasta?
Super kolor ;:215
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo to cudo a nie altana. Jednak własna produkcja zawsze ma większą wartość niż gotowe wyroby, bo jest niepowtarzalna.
U Ciebie jeszcze kwitną tulipany? U mnie już dawno przekwitły. Zakupy bardzo interesujące.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”