Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Post »

Maryniu, Ty nawet nie wspominaj zeszłej wiosny bo strach bierze, u nas ciepło słoneczko tez wygląda i na razie tak ma zostać, ja swoje róże od razu jutro posadzę na miejsca stałe i zakopczykuję, ale Ty nie ryzykuj, bo przecież do sanatorium trzeba jechać zdrowym a nie zasmarkanym, kichającym i jeszcze z gorączką, zadołuj wszystko jak wrócisz to sobie pomalutku wszystko na spokojnie posadzisz :D
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu wyjazd coraz bliżej a wiosna w ogrodzie robi się coraz ładniejsza ;:oj
Szalejesz z siewami i sadzenie roślin już rozpoczynasz ;:173 wszystko w tym roku jakoś nam się powywracało :shock: jak wrócisz z kuracji to łany żonkili Cię powitają i ogrom wiosennych porządków ;:219 tak więc nabieraj sił i wracaj szybciutko ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, Ty chyba już dopychasz walizki? ;:306
Ja wczoraj też zaczęłam ogród, a dziś zimno i ponuro, zatem siedzę w domu, bo szkoda zdrowia.
I też czekam na rośliny, zatem nie bardzo będzie wiadomo, co z nimi zrobić.
Dobrego dnia. :)
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... ;:196
U mnie jeszcze pogoda jako taka, właśnie się wybieram do notariusza, zamiast w ogrodzie grzebać, obiad już przygotowany. I chyba będzie padał deszcz... :roll:
Serdeczności zostawiam... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko na początek wsadziłam je do wody ;:306 ale to nie tylko róże są drzewka, maliny , berberysy, jagoda kamczacka ....wszystkiego nie dam pewnie rady posadzić,ale może niektóre :wink: a potem herbatka z prundem ;:304
Marysiu jak pogoda będzie podobna do dzisiejszej to nie zdążą przekwitnąć..... co ma być to będzie i tak jadę bo kręgosłup szyjny czuje coraz bardziej. W sanatorium nie będę robiła wielu rzeczy które ten ból pogłębią :D
Marysiu u mnie pogoda stosowna do miesiąca, to dobrze niech rośliny przystopują.
Jak się da sadzić to lepiej chyba posadzić! Moje widzę świeżutko wyciągnięte z ziemi to lepiej pewnie byłoby je posadzić ;:224
A walizki (zka) staram się wziąć najpotrzebniejsze rzeczy......i laptop ;:306
Pozdrawiam!
Dorotko ja też więcej ostatnio jeżdżę niż jestem w domu....cóż taki czas. Dlatego może chciałabym mieszkać w jeszcze bardziej oddalonej wsi, żeby się nie opłacało stale jeździć do miasta. Jednak z drugiej strony ........ ;:306
Buziaki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,ale Marynia mnie rozbroiła,właśnie dzisiaj napisała u mnie,że napisała do mnie w innym wątku,ale nie wiedziałam w jakim i tutaj ją znalazłam ,samo życie ,ale to są sympatyczne pomyłki,poprawiające nastój,ja w jesieni chciałam zamówić róże u Ewy Gloriadei ,wypisałam wszystkie róże i wysłałam zamówienie ,nagle na pw.jakaś dziewczyna do mnie pisze,że ona nie ma róż i chyba się pomyliłam ,więc ją przeprosiłam i napisałam ,że pewnie pół forum powiadomię o moim zamówieniu zanim trafię z zamówieniem do Ewy,śmiałam się z siebie cały dzień,ja też ciągle mam mnóstwo spraw do załatwienia, właśnie wróciłam z Wadowic pozdrawiam i miłego popołudnia, :wit ;:168
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie będę musiała się podszkolić w hodowli pomidorków,chociaż troszki i nie dać się zarazie! haahaa ;:306 Nasionka gdziesik miałam ale gdzie sama nie pamiętam będę musiała poszukać :;230 ale tak się zastanawiam właśnie czy będzie czas na podlewani i zajmowanie się nimi...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, ja Ci życzę słonecznej pogody, bryzy morskiej :wink: i odpoczynku na maxa :D Jak wrócisz, Twój ogród przywita Cię kolorami wiosny. Ktoś mi kiedyś powiedział takie przysłowie: marzec przychodzi wilkiem, a odchodzi barankiem.... :D Jak wrócisz, wszystko już będzie rozbudzone wiosną.
Jak fajnie tak wyrwać się z domku....Wypoczywaj. I pozdrów morze ode mnie. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto mnie się raczej zdarza czyjeś imiona przekręcać i raz udało mi się konsekwentnie zapomnieć że coś zamówiłam w wątku sprzedażowym, ale rośliny były takie ciekawe że teraz już stale u tego kogoś zamawiam.
Jutro ma być słoneczna pogoda, a ja mam sprawy w Krakowie....no trudno :wink:
Reniu właśnie posiałam swoje pomidory i zostawiam pod opieką młodszej gospodyni. Mam nadzieję że przeżyją, bo szkoda byłoby ;:224
Małgosiu bardzo Ci dziękuję za życzenia, a morze pozdrowię oczywiście. Najgorsze się ostatnie dni przed wyjazdem, bo chciałoby się wszystko pozałatwiać, a lekkie rozbieganie burzy spokój. Powiem Ci, że bardzo jestem ciekawa marca ...jednak i tak nie mam wpływu na to co będzie :lol:
Będę machać z plaży do Was :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu ja też już dzisiaj chcę Ci życzyć wspaniałego wypoczynku i pięknej pogody ;:196 Pozdrów proszę ode mnie moje ukochane morze. I niech Twój ogród powita Cię po powrocie cudownym, wiosennym kwieciem ;:197
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu wracaj wypoczęta i rześka
nigdy nie byłam nad morzem o tej porze
a była raz 35 lat temu ;:306
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, wyluzuj :wink: jedziesz odpocząć i formę złapać, a nie na negocjacje NATO z Rosją, więc odpocznij trochę przed tym wyjazdem, bo ostatkiem sił dotrzesz do sanatorium i spektakularnie na progu padniesz ;:224

A młodszej gospodyni, której z tego co pisałaś, zycie na wsi w domu z ogrodem się podoba, zagroź wydziedziczeniem i eksmisją jak się z podlewaniem nie spisze :)
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu biedna Ty zabiegana przed tym wyjazdem, młoda da radę zobaczysz, przecież jak pomidorki ukatrupi to co będzie jadła latem i z czego tego pysznego lecza narobisz? :D Więc Ona pewnie ma tego świadomość. :)
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu bardzo dziękuję! będzie mi na pewno brakowało ogrodu, bo to pierwszy mój tak długi pobyt odkąd ogród zaczęłam na poważnie tworzyć :D
Renatko taka mam nadzieję, przeciwnie nie wyjeżdżałabym :D No to już każ sobie wypisać wniosek i poczekaj jakiś czas ;:173
Pati tak, tak masz rację, ale to jest czasem od nas niezależne, a w sprawie negocjacji to nigdy nie wiadomo ;:oj
Jak wsiądę w piątek do autobusu to już wyluzuję i na miejscu zajmę się tylko sobą..... tak łatwo się nie pada ;:4 wiesz coś na ten temat :wink:

No to na osłodę trochę wspomnień moje dąbrówki! mam jeszcze parę przysłanych przez Iwonkę, ale widzę w zasadzie jedną na pewno. Reszta może wyjdzie :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I parę dalii!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Iwonko młoda i tak kupuje w B. czy Ldl pomidory w puszce ;:131
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:
Iwonko młoda i tak kupuje w B. czy Ldl pomidory w puszce ;:131
Maryś bo może się wstydzi z Twoich zasobów korzystać :wink: ale przeciery z Lid... nie zawierają cukru więc są OK - no oczywiście nie ma porównania z własnymi ;:174
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”