Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Witaj Beatko :wit
Śliczna ta twoja róża,pelargonie kwitną u ciebie a u mnie nawet nie wzeszły,coś schrzaniłam.
Czaiłam się do kupna skrętników, ale niestety nie wypaliło bo nie mam za bardzo gdzie ich trzymać a strasznie mi się podobają:)Ślicznie.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że floksy dalej kwitną i to całkiem nieźle ;:63 . Trochę mi odebrało mowę (a to się rzadko zdarza :;230 ) na Twoje zakupy irysowe i liliowcowe. Toż Ty pleców nie odegniesz, zanim wszystko posadzisz ;:174 . Wiem, że potem jest ślicznie, ale tyle sadzenia ;:185 .
Dlaczego rwiesz darń?. Nie lepiej wykopać ją w kostkach i ułożyć zielonym do dołu, a na rabaty dosypać ziemi?. Lżejsza praca. Z darni po roku masz super kompost i wróci wszystko na grządki. Tak robiłam, jak 'zmniejszałam' trawnik - zmniejszyłam go do zera ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Betusia przyznaj się czym zapchałaś parapety ,że na skrętniki nie masz już miejsca ;:306 Ja wszystkie swoje cuda zawdzięczam wymiankom z Kasią ;:196 Moja największa duma ,prawdziwy olbrzym-Zavist Bogow
Obrazek Obrazek
A pelaśki to siałaś?Szacun kochana...ja sieję tylko warzywka ,jakoś brak mi cierpliwości ,no i jak mi się podoba jakaś konkretna odmiana,to wiadomo z nasion wychodzi coś innego :?
Aniu kochana dobro zielone już posadzone,a na plecy plasterek rozgrzewający nakleiłam bo jakoś tak troszku mnie połamało :;230 Darni na razie nie rwę bo takiej suszy jak teraz to u mnie dawno nie było :( szpadla nie da się wbić,ale z twojego patentu skorzystam :D to rzeczywiście mniej roboty...i jeszcze synka przekupię ,żeby mi pomógł...to może przed zimą coś będzie widać :oops: bo planuję ,planuję tylko zabrać się za robotę jakoś nie mogę :oops:
Obrazek
Wariegata-bieda z nędzą ,chyba go przesadzę,bo chyba miejscówka mu nie pasuje :(
Obrazek
Opisany jako Joyce Henderson ale mam wątpliwości :roll:
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj imienniczko :D Beatko skrętki masz cudne a i ogrodowe kolorowe.Rozchodniki też bardzo lubię a białych astrów jesiennych mam dużo co roku więcej ładnie kwitną jesienią :D Zawsze chętnie goszczę w swoim ogródku zaglądaj kiedy chcesz.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko cudowne te białe astry. Bardzo lubię niskie marcinki, ale z czystego lenistwa nie chce mi się kopać nowej rabatki lub poszerzać istniejących i na razie sobie odpuściłam ich sadzenie. Ale w przyszłym roku muszę koniecznie. To takie wdzięczne, jesienne kwiaty ;:167
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko ale masz śliczne parapetówce. ;:138 ;:138
Rozchodnik łaciaty i u mnie słaby one tak mają czy co. :;230 :;230
Liliowcem mnie dobiłaś. :oops:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Beatko to ja teraz też tak mam z liliowcami kupuję tylko sprawdzone sztuki bo tak jak u Ciebie pierwszy głód został zaspokojony :wit
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pod rozchodnik podsyp skruszone skorupki od jajek. Ale fakt, te łaciatki o wiele słabiej się rozrastają.
Jejciu ile u Ciebie kwitnie. ;:138
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Zavist Bogov pięknie się rozrósł, widać, że dobrze mu u Ciebie. Uwielbiam go za te duże kwiaty.Gdyby jeszcze tylko jego liście nie rosły aż tak wielkie, to już pełnia szczęścia by była ;:306
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dziewczynki kochane w ubiegłym tygodniu miałam urlop i wierzcie lub nie jeszcze mniej czsu niż zwykle ;:219
Beciu pozwiedzałam troszkę twoje wątki i widzę ,że mamy wiele wspólnych upodobań :D
Aneczko kochana to nie lenistwo tylko normalne jesienne zmęczenie,chyba każda z nas tak ma ,że wiosną ruszamy z optymizmem do grzebania w ziemi ale ...porządki przed zimą to już zupełnie inny nastrój :( i robi się je ,bo trzeba ale już bez tej wiosennej radości :?
Kasiulka ty nic nie mów o dobijaniu ;:185 ty masz oranżerię a tego nic nie przebije...choć Double niestrudzenie produkuje wciąż nowe kwiaty :D
Obrazek
Różyczko powędrowałam u ciebie i straaasznie zazdroszczę ci podróży w fajne ogrodnicze miejsca ;:196
Beatko dzięki za radę -skorzystam ,bo jak wiesz jaj ci u mnie dostatek :D ale tak naprawdę to nie wiele już kwitnie :( jeszcze dzień jeszcze dwa i zacznie się pażdziernik,a to już prawdziwa jesień :(
Obrazek
pierwszy i jak na razie jedyny kwiatek na Solar
Obrazek
Marcinki
Kasiu do tej pory wystarczały mi parapety teraz coraz częściej myślę o kwietnikach ...potrzebuję ich i to duuuużych :D Z każdym nowym kwiatkiem skrętnikoza wzrasta
Obrazek
Właśnie rozwineła pierwszy kwiatek Pola od ciebie-jest przecudna ;:167
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Beatko, zakochałam się w Twoich skrętnikach. Jakie cudne kolory. Ja mam tylko biały i różowy, nie wiedziałam nawet,że jest tyle innych pięknych.
Moje w bloku nie chciały rosnąć, a w nowym domu dają popis. Jutro zrobię im zdjęcia i pokażę, bo dziś baterie padły.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Beatko a ten łaciatek długo u Ciebie mój już rok ma i cztery łodyżki ale rozrośnie się cierpliwości .Fajnie ,że lubisz roślinki podobne do moich . Mnie czeka teraz sadzenie cebulek lilii i narcyzów ,pustynników już się ciesze ,że będę miała co robić .Nie to żebym się nudziła o nie ale lubię oj lubię to :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Skrętniki widzę, że opanowują Twoje parapety - będzie w zimie na co patrzeć ;:63 . U mnie 'przeżywa' tylko skrętnik wendlandii, reszta po kwitnieniu ginie. Dałam więc sobie spokój ;:223 . Do ogrodu dokupiłam 2 odmiany floksa, ale karłowatego - rośnie do wysokości 30cm. Jestem ciekawa, jak się rozkrzewia i jak pachnie. Wszelka ingerencja w rośliny odbywa się zawsze kosztem czegoś ;:131 . Myślę, że też tak jest z variegatami, to wymuszona kombinacja i chyba są słabsze. Taka jest moja wersja :D . Chociaż gdzieś oglądałam ogrody tylko z pstrymi roślinami ;:oj .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okazy Beatki powalają na kolana ;:oj, a dziś dziewczynie udało się mnie doprowadzić do totalnego wzruszenia, gdyż podzieliła się ze mną swoimi roślinkami, w ilości i jakości jakiej nigdy bym się nie spodziewała, dziękuję Beatko ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, masz niesamowite parapetowce. Moja ręka do wszystkiego co doniczkowe jest jakaś taka nie do końca ten teges :;230 jak rośliny w gruncie jakoś tam rosną, tak parapety mam praktycznie puste..to chyba kwestia podlewania ;:224 Dobrze radzą sobie jedynie kaktusy i orchidee ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”