Elwi na pewno masz już jakieś kwiatki w ogródku więc jest co focić, a ogródek masz fajny i taki zielonyElwi pisze:Majeczko, aż mi się oczy zaszkliły ze wzruszenia... Dziękuję za miłe słowaA odwdzięczysz się otwierając swoje podwoje, żebyśmy mogli podziwiać Twoje areały![]()
Pisałam już u Ani, że nie mam żadnych zdjęć ogrodu - jak tylko trochę obfocę, to pomyślę o wątku, obiecuję
![]()
Koty już tak mają, że lubią wylegiwać się w słoneczku. U mnie tymczasowo kotów nie ma. Ktoś w okolicy (nie wiem kto) sypie chyba trutkę na szczury - straciłam przez to dwa ulubione kociaki i sąsiedzi też stracili swojePostanowiłam odczekać jakiś czas. Tymczasem kupiłam sobie kotka z terakoty na pociechę. Siedzi na rabacie i pilnuje hiacyntów
![]()
Pozdrawiam, Elwi

Współczuję wrednego sąsiada

O widzisz, pokaż nam tego terakotowego koteczka, musi wyglądać ślicznie wśród hiacyntów

Dopraszam się zdjęć i własnego wątku
Dla Ciebie różowy hiacyncik
Agnisiu puste miejsca bo już wyleżały wszystkie roślinki, widać tam wkoło maleńkie sieweczki kocimiętki ale pewnie wszystko wyleżą nim one nabiorą wielkościAGNESS pisze:Majeczko fiołki urocze..... uwielbiam te maleństwa.... moje najbardziej upodobały sobie trawniktam najchętniej się rozrastają
![]()
Kociasty leniwiec superdobrze, że nie niszczy roślinek, tylko w puste miejsca się wykłada
![]()
![]()
Majeczko miłego dnia i buziaki

Dla Ciebie puszczająca pąki magnolia
Grażynko nie oburzaj się, jeszcze żadnego fiołka nie wyrzuciłam, ewentualnie sprowadzam go na właściwe miejsca lub do doniczek na wydanie. Dopóki nie zarosną całego przed-ogródka nie wyrzucę ani jednego krzaczuniakogra pisze:Majutek fiołki chwastami......?????......no nie blużnij kobieto.![]()
Toż to najpiękniejsze maluszki na wiosnę.
Ja cieszę się z każdej kępki i jeszcze nigdy nie wyrwałam ani jednej.
Kocham ich za ten cudowny zapach, za ich niewinność, za ich skromną urodę i wdzięk.
Podobno są jeszcze białe, też tak mocno pachnące, ale jeszcze nie spotkałam się z nimi.

Jak chcesz białe to Ci podeślę, tylko trzeba poczekać aż zakwitną bo nie wiem które to kępki są białe. One tracą liście na zimę i jak robiłam porządek to tylko miejscami widać było jakieś wzgórki, już się zastanawiałam co to rośnie ale w porę sobie przypomniałam i nie wyrwałam

Dla Ciebie magnoliowy pączek w czapeczce