Ogród Madzi
Re: Ogród Madzi
Dzwonki śliczne. Ale ta róża na pergoli - bajer.... mnie się coraz bardziej te pnące podobają, na razie mam jedną, ale chyba będę poszerzac ich ilośc - dużo wolnych ścian domu zostało... 

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu dzisiaj Agnieszka mnie oświeciła,że taka właśnie róża rosnie w moim ogródku
Może dlatego,że jeszcze maluszek bo rośnie u mnie drugi sezon ,poza tym nie ładnie zasłonięta połamanymi ostróżkami i migalkiem krzaczastym to jakoś zniknęła mi z pola widzenia:oops: udzielam sobie nagany,koniecznie muszę to zmienić
Dzwoneczki poproszę
Wstaw trochę zdjęć

Może dlatego,że jeszcze maluszek bo rośnie u mnie drugi sezon ,poza tym nie ładnie zasłonięta połamanymi ostróżkami i migalkiem krzaczastym to jakoś zniknęła mi z pola widzenia:oops: udzielam sobie nagany,koniecznie muszę to zmienić

Dzwoneczki poproszę

Wstaw trochę zdjęć

Ta róża na pergoli ma jak dla mnie idealny kolor różu taki brzoskwiniowy róż chciałabym mieć taką u siebie muszę w następnym roku coś takiego zakupić.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale u Ciebie jest pięknie. Niektórych roślin nie znam, nawet pierwszy raz widzę, ale to nieistotne, bo całość jest taka właśnie jak lubię.
- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Też podziwiam
i też czekam na deszcz 

Ale pięknie... Jak ja wam wszystkim zazdroszczę, że te wasze ogrody już takie dorodne, rozrośnięte, a u mnie ani krzaczka nie uświadczysz.... jedyne powyżej metra to kalina, ale jakaś taka chuda, nierozrośnięta....
A.... i też czekam na deszcz
Cały dzień wiało, zimno, a deszczu jak nie było, tak nie ma. Bo tego co tu pokropiło, to wcale nie liczę...
A.... i też czekam na deszcz

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45

Jak ja bym chciał mieć taką otarta przestrzeń jak ty i tyle miejsca na nasadzenia .Mógłbym nasadzić masę krzewów i drzew .Mógłbym rozwinąć się w stronę moich ulubionych liściaków buków i nasadzić ich sporo (teraz mam tylko 3 odmiany).Twój ogród cieszy kolorami i fakturami ,wszystko rośnie jak na drożdżach i zmienia sie diametramnie
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Bardzo dziękuję za komplementy
Chyba poniekąd doczekaliśmy się na deszcz...ale coś on marny....może jeszcze poleje...
A tutaj wczorajsze znalezisko. Samosiew złotolistnej pęcherznicy, który zadoniczkowałam z przeznaczeniem na szpaler wzdłuż ogrodzenia. Kiedyś miałam taki plan, ale tyle krzaczków ciągnie za kieszeń, a tu proszę, jak znalazł.

A tu się robi biało-niebiesko.

Chyba poniekąd doczekaliśmy się na deszcz...ale coś on marny....może jeszcze poleje...
A tutaj wczorajsze znalezisko. Samosiew złotolistnej pęcherznicy, który zadoniczkowałam z przeznaczeniem na szpaler wzdłuż ogrodzenia. Kiedyś miałam taki plan, ale tyle krzaczków ciągnie za kieszeń, a tu proszę, jak znalazł.

A tu się robi biało-niebiesko.

Szczególnie podoba mi się zdjęcie 2 róży zrobione od dołu. Urocze. 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ślicznie wyglądaja dzwonki w większej grupie
Szukam towarzystwa dla Iceberg Climbing i chyba by pasowały
Dziękuję za zdjęcia-dopiero teraz widać potęgę drzemiącą w roślinach

Szukam towarzystwa dla Iceberg Climbing i chyba by pasowały

Dziękuję za zdjęcia-dopiero teraz widać potęgę drzemiącą w roślinach

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
To pęcherznica się rozsiewa?Piękne dorodne u Ciebie wszystko.Ładne róże pnace 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Pęcherznica się rozsiewa - jak zresztą wszystkie rośliny. Oczywiście w przypadku niektórych rozmnażanie generatywne jest trudne bądź niemożliwe ze względu na chociażby warunki klimatyczne (zazwyczaj nasiona nie dojrzewają, jak należy).
Z krzewów sieją się u mnie doskonale: pęcherznica, perukowiec, żarnowiec, pięciornik, tawuła, irga, zdarzają się magnolie. W tym roku nasiona zawiązał klon ginnala.
Z krzewów sieją się u mnie doskonale: pęcherznica, perukowiec, żarnowiec, pięciornik, tawuła, irga, zdarzają się magnolie. W tym roku nasiona zawiązał klon ginnala.
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Madziu
Tobie się wszystko rozsiewa
Bardzo piękne różyce, znasz ich nazwy
My takiego dojrzałego ogrodu chyba nie doczekamy.
Tobie się wszystko rozsiewa

Bardzo piękne różyce, znasz ich nazwy

My takiego dojrzałego ogrodu chyba nie doczekamy.