becia123 Wilce co roku sieję i co roku bardzo ładnie wychodzą i szybciutko bo za kilka dni już je widać. W porze ch kwitnienia bardzo ładnie kwitną. Warto posiadać. Aksamitki uwielbiam, a najbardziej to, iż kwitną do późnego czasu.
Tajka Dzięki. To dopiero pierwszy liliowiec kwitnący, miniaturka i zawsze najwcześniejszy. Oczywiście ten łan aksamitek jest nie mój, tylko
Zbyszka. Sam bym tak ładnie zagospodarowany terenik tymi kwiatami chciał mieć.
piortkowice Dzięki bardzo. Już pewnie jutro zakwitnie kolejny z irysków, na którego czekam niecierpliwie, myslę jaka odmiana może to być, nie wykluczam
Thornbirda.
Anna55 Dobra lektura, ale nawet nie na deszczowy wieczór, tylko na zwykły nudnawy wieczór, kiedy się nie ma nic do roboty.

iryski to są świetne kwiaty, planuję obsadzić nimi dużo terenu, opłaca się.
anabuko1 Co roku jakoś przyzwyczaiłem się już sadzić kupne aksamitki, nigdy nie siałem. Muszę za rok zasiać trochę ich i przekonać się jak długo się na nie czeka, a gdy zakwitną jaką radość przynoszą. Liliowiec to jeden z pierwszych, bardzo wcześnych roślinek ze wszystkich z jego odmiany. Nie przekwitnie tak szybko u mnie, jest pąków multum. Czekam też oczywiście na resztę tych liliowców, aż się doczekać nie mogę kiedy ujrzę te wielkie kwiaty ich i barwne.
Trochę ostatnimi czasy zaniedbałem forum, wszystko mi się myli, gdyż nie mam czasu. Dużo nauki, zaliczeń i popraw mam teraz na ten koniec, więc forum troszkę ucierpiało, ogród niekoniecznie aż tak bardzo, aczkolwiek pewnie też w jakiś sposób oberwał. Będę starał się jednak niekiedy odpisać i sprawdzić co się dzieje w waszych cudownych wątkach ogrodowych, ale tylko kiedy mi na to czas pozwoli, więc najprędzej w każdy weekend, kiedy można nie do końca oczywiście, ale odpocząć od nauki. Jakieś zdjęcia też umieszczę, dziś lub jutro.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Robert.