Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Witaj Robercie
Lubię ten liliowiec,bo pierwszy,bo takie słoneczko w ogrodzie :D
I prosze juz masz aksamitki kwitnbące( no tak,kupione) A moje jeszcze siane,maleństwa. :roll:
Ale dużo innego kwiecia jest to i cieszy to co jest ;:108
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

becia123 Wilce co roku sieję i co roku bardzo ładnie wychodzą i szybciutko bo za kilka dni już je widać. W porze ch kwitnienia bardzo ładnie kwitną. Warto posiadać. Aksamitki uwielbiam, a najbardziej to, iż kwitną do późnego czasu.

Tajka Dzięki. To dopiero pierwszy liliowiec kwitnący, miniaturka i zawsze najwcześniejszy. Oczywiście ten łan aksamitek jest nie mój, tylko Zbyszka. Sam bym tak ładnie zagospodarowany terenik tymi kwiatami chciał mieć. ;:108

piortkowice Dzięki bardzo. Już pewnie jutro zakwitnie kolejny z irysków, na którego czekam niecierpliwie, myslę jaka odmiana może to być, nie wykluczam Thornbirda. :wink:

Anna55 Dobra lektura, ale nawet nie na deszczowy wieczór, tylko na zwykły nudnawy wieczór, kiedy się nie ma nic do roboty. ;:108 iryski to są świetne kwiaty, planuję obsadzić nimi dużo terenu, opłaca się. ;:224

anabuko1 Co roku jakoś przyzwyczaiłem się już sadzić kupne aksamitki, nigdy nie siałem. Muszę za rok zasiać trochę ich i przekonać się jak długo się na nie czeka, a gdy zakwitną jaką radość przynoszą. Liliowiec to jeden z pierwszych, bardzo wcześnych roślinek ze wszystkich z jego odmiany. Nie przekwitnie tak szybko u mnie, jest pąków multum. Czekam też oczywiście na resztę tych liliowców, aż się doczekać nie mogę kiedy ujrzę te wielkie kwiaty ich i barwne. ;:224

Trochę ostatnimi czasy zaniedbałem forum, wszystko mi się myli, gdyż nie mam czasu. Dużo nauki, zaliczeń i popraw mam teraz na ten koniec, więc forum troszkę ucierpiało, ogród niekoniecznie aż tak bardzo, aczkolwiek pewnie też w jakiś sposób oberwał. Będę starał się jednak niekiedy odpisać i sprawdzić co się dzieje w waszych cudownych wątkach ogrodowych, ale tylko kiedy mi na to czas pozwoli, więc najprędzej w każdy weekend, kiedy można nie do końca oczywiście, ale odpocząć od nauki. Jakieś zdjęcia też umieszczę, dziś lub jutro.

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj :wit Robercie Piękna aksamitka sobie rośnie :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Paulii Cześć. :wit
Jest ich troszkę więcej, ale wiadomo, też nie wiadomo ile nie nasadziłem, bo i nie mam gdzie. ;:224

Dziś byłem w ogrodzie i zauważyłem, iż chyba ognisty irys Solar Fire zakwitnie, gdyż ma strasznie pogrubione u dołu, wyczuwalny jest tak jakby kłos. Ależ się cieszę. :tan ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robert, witaj!
Masz piękne odmiany irysów! Casual Elegance, ContemporaryArt, Wadowiczanin - super! O tym ostatnim musiałem sobie więcej poczytać, bo polskie odmiany to niezła gratka ;:333
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

W zeszłym roku ładnie mi kwitły wilce w tym może za szybko posiałam bo zaraz po świętach do gruntu może zmarzły.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

OO Kolejny Irysek będzie kwitł :heja
Czekam z niecierpliwością aż zakwitnie Ci Irysek Solar Fire ;:65 i czy faktycznie będzie taki ognisty jak nazwa wskazuje :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

JacekP Dzięki bardzo. Wszystkie iryski przepiękne, ale z kupnem tak ładnego irysa jak Wadowiczanin miałem sporo problemów. Jest to irys amerykański, lecz wyhodowany został w Grudziądzu. Irys bardzo ładny, morelowy, ale musiałem go mieć ze względu na nazwę, która wiele mówi.

becia123 Ja zawsze sieję wilce na początku maja i zaraz wychodzą. ;:108
Możliwe, że zmarzły, ale nie jest to powiedziane.

Paulii Tak samo ja na niego czekam, dosyć późno wychodzi, o ile wychodzi.
Kolor jest niesamowity, u każdego jak widzę tego irysa, to robi się aż ciepło. Kolor jest bardzo ognisty. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Lucia
200p
200p
Od: 17 paź 2011, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trafiłam przypadkiem i się zachwyciłam widokami. Irysy robią ogromne wrażenie. szkoda, że ich czas kwitnienia jest tak krótki.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Cześć Lucia :wit
Iryski zgodzę się, robią ogromne wrażenie. Czy tak krótko kwitną, nie aż tak bardzo. Można się nimi pozachwycać dłuższy czas, a jest dużo pąków, więc troszkę kwitną. ;:108
Zapraszam częściej do wątku. :wink:

Zdjęcia dodam w południe. Warzywniaczek i troszkę z ogrodu. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Nadrobiłem trochę zaległości, lecz zostało mi wkleić trochę zdjęć z ogrodu i warzywniaka. No to lecimy... ;:224

Obrazek --- Dalia z marketu pomarańczowa. Trochę mała, ale już pączki widać.

Obrazek --- U żółtej róży też widać już duże pąki.

Obrazek --- Znalezione siewki malw na sklaniaku.

Obrazek --- Kabaczki.

Obrazek --- Sałata.

Obrazek --- Cebulki.

Obrazek --- Kapusta 'czerwona'.

Obrazek --- Seler.

Obrazek --- Ogórki.

Obrazek --- Słoneczniki.

Obrazek --- Pomidorki.

:wit
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Robert, te malwy w tej donicy zamierzasz trzymać? Myślę, że powinieneś przesadzić do gruntu.
Każde warzywka chętnie oglądam i...jadam :D Cebulę masz z siewu?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

PEPSI Co roku mam siewki malw, co roku zostawiałem w gruncie i usychały w pewnym momencie. W tym roku chciałem zobaczyć jak to będzie, gdyby przeczekać z ich przesadzaniem gdy naprawdę będą już większe. Jeszcze trochę czasu poczekam z przesadzeniem, ale liczę się też z tym, iż liście moga im opadnąć, bo malwy chyba źle znosza przenoszenie.
Co do warzywka to dużo go mam, a cebulkę to ja malutką kupiłem w siateczce na rynku gotową do wsadzania już dawno temu. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Dalia już spora ;:oj Jestem pod wrażeniem jak wyrośnięte masz już warzywa ;:138 Moje ogórki dopiero kiełkują bo niestety dość późno były wysiane ;:14
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Cześć Aniu. :wit
U mnie ogórki były w sam raz mi się wydaje siane, spore też nie są, gdyż widziałem i większe. :wink:
Co do dalii, to też mam wrażenie o niej nijakie, że tak napiszę.
Nie ma się co po niej spodziewać, skoro z marketu brana, no ale malutka jest, a już pąk ma, boje się, że to będzie malutka roślinka. :roll:
Jak tak u Ciebie canna? ;:224
Pozdrawiam, Robert.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”