Mój fijoł 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 12

Post »

Kocica wygląda na wścibską babę ;:306 Przetacznik Icycle interesujący ;:224 Czy ma biały kolor,
czy też blado różowy ?
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łasica to milutka kotka, taka przylepna :wink: Chyba mi się nie pomyliły Twoje kotki :D .
Ale bujnęła Ci ta Theresa :shock: , swoją chyba przesadzę, bo nie rośnie ;:222 .
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Narine :wit Koty są na szczęście całoroczne :D Eden ma jeszcze kilka pączków, więc liczę na to, że zdąży zakwitnąć.
Kasia, aparat wrócił, wieczorem pokażę zdjęcia :D Przetacznikom się wcale nie spieszy :? Ten niebieski też jeszcze nie kwitnie, a Christa ma mączniaka :evil:
Filip, koty nie bardzo szkodzą :D Kora młodych drzew może cierpieć, a w świeżo kopanej ziemi można znaleźć "niespodzianki", poza tym koty nie patrzą pod nogi i zdarzyło się, że połamały kiełki liliom-uważam jednak, że posiadanie kotów to przyjemność większa niż te straty :D Przypomniało mi się, że koty lubią podgryzać liście traw ozdobnych, moim smakuje najbardziej Stipa.
Justyna, ryję zawzięcie :D
Ewa, róża zdążyła przekwitnąć w czasie problemów z aparatem :( Ale pojawi się wiosną :D
Gosia, ten niebieski to był eksperyment-inne przetaczniki przycinam pod przekwitłym kwiatostanem i powtarzają, choć mniejszymi kitkami.
Grażyna, aparat już wrócił i wieczorem pewnie pokażę coś wrześniowego :D Pająków jak dotąd wyjątkowo mało :shock: Może zimne noce zmusiły je do pochowania się-widzę tylko pojedyncze sztuki (i niech tak zostanie :wink:). W niedzielę pojawiło się pierwsze 0 stopni :( Krótko, zniszczeń nie ma, ale sąsiad szyby ze szronu skrobał...Dziś pada, noc była wyraźnie cieplejsza, bo kot Hamlet zamiast wleźć pod kołdrę wybrał wycieczkę na podwórko.
Elżbieta-teraz to rządzicielka :D A ja myślałam, że po zabiegu złagodnieje. Przetacznik jest całkiem biały.
Kasia-dla ludzi przyjemna, a koty ściga :D Teresa rośnie jak szalona, może u Ciebie potrzebuje więcej światła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, ja także obserwuję porównując z ubiegłym rokiem, że zwierząt w sieci jest mniej. Jakże inaczej się funkcjonuje! Bez permanentnego stresu.
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia :)
A
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moje paszczaki tez zra trawe ozdobna, najlepiej smakuje im proso :wink: Stoja Kolo kepy i pasa sie jak krowy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja z przetacznikami dopiero zaczynam przygodę..... ten Twój Ewuni jest prześliczny :D
Łasica urocza.... ale w oczkach ma ukrytego psotnika 8-) :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przetacznik po ścięciu zakwitł mi od nowa i jest bujniejszy ale jak ja go przycięłam???? ;:7 :oops: Christę przycięłam i przesadziłam...ale gdzie ???? :oops: Dzisiaj będę jej szukać! ;:7

Ewciu - pozdrawiam! :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wpadłam luknąć na fotki a tu nic na razie nie ma....... ;:174
.......więc lecę dalej. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, więcej zwierząt sieciowych widziałam na początku sierpnia, teraz na razie luzik :D
Jule, kotom proso także bardzo smakuje :D Miskantów nie lubią.
Agness, przetaczniki nieźle się sprawują, ale (podobnie jak pysznogłówki czy floksy) łapią czasem mączniaka.
Maryniu, na pewno znajdziesz :D
Grażyna, znów zaglądam tylko na chwilę :oops: Ale fotki obiecałam, więc pokażę-z wczoraj :wink:

Rozplenica zakwitła, szalenie mi się podoba :D
Obrazek

Obrazek

Trzcinnik nadal mi się podoba.
Obrazek

Trochę trawy.
Obrazek

Awakening.
Obrazek

Kathleen Harrop.
Obrazek

Blossomtime.
Obrazek

Nn od Jule ;:196
Obrazek

Artemis i nieprzerwanie kwitnąca od czerwca Arabella.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Artemisa pokazujesz tak często, że coraz częściej myślę, ze powinnam go mieć - podoba mi się bez dwóch zdań.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, nie aż tak często, jak bym chciała, bo ta róża ma widoczną przerwę w kwitnieniu :D Podobają mi się okrągłe kwiaty.

Marie Pavie. Mały krzaczek, drobne kwiaty, ale różyczka wdzięczna i na razie niekłopotliwa. Zobaczymy po zimie.
Obrazek

Albina Plena powtarza, ale nie jest to ten sam biały szał jak w kwietniu :wink:
Obrazek

Brother Cadfael. Jestem z tej róży zadowolona. Plamy na liściach widoczne we wrześniu jakoś mnie nie przerażają.
Obrazek

Perowskia.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewciu nadrobiłam zaległości, poczytałam trochę Twego marudzenia .... całkiem znośne :;230
Teraz pochwalę róże bo moich prawie nie widać , liście od zarazy skruszały a ja już na nie machnęłam ręką wtedy część pędów odbiła wysoko i kwitnie az miło się patrzy. Widać taka (nie)opieka pasuje im.
Ciągły brak czasu zaczyna mi dokuczać i powoli marzę o zimie ... dostanie mi się za to ale to prawda. Ogród, zaprawy, domowe obowiązki i tak w kółko, nie wiadomo kiedy mija doba a plan nie wykonany - Ty też tak masz?
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, szczera prawda :D Obiecuję sobie, że zimą wreszcie nadrobię wszystkie forumowe zaległości. Wcale za nią nie tęsknię, ale wtedy na pewno będę miała więcej czasu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie Arabella tez kwitnie na okraglo - jestem zachwycona tym powojnikiem. A Artemisa wlasnie dostalam od Ewy ... juz 2 lata za mna chodzi ale jakos tak zawsze o nim nie pamietalam przy zakupach - no i wkoncu zamowilam. Mowisz ze ma dluzsza przerwe, to juz pare razy czytalam - no trudno ale ladniutka jest.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, w porównaniu z urodą kwiatów i obfitością kwitnienia jest to przerwa, którą da się znieść :D Mam nadzieję, że zima nie zrobi tej róży krzywdy. Zaczyna powtórkę jeden z moich ulubionych powojników-Maidwell Hall, będzie niebiesko :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”