msk83 pisze:Czy Karina nie jest cierpka w smaku? Wojtek to podobno najsłodsza z Kamczackich.
Wyciągnij jedną z ziemi i zobacz czy korzenie ruszyły czy dalej masz kształt zbitej doniczkiMrPomO pisze:czy u Was liście na krzaczkach robią się brązowe i zaczynają usychać ?
podejrzewam że to może być grzyb bo sporo deszczu u mnie było chyba że znacie przyczyne tego ?
obawiam się że będzie tak jak w zeszłym roku wszystkie liście zaczną opadać w czerwcu i będą gołe krzaczki
Tylko że to może potrwać latami a osobiście wolałbym dożyć smacznych zbiorów .. Kupiłem odmianę Atut i szukam innej odpowiedniej jako zapylacz.Darko52 pisze:Kolego, kupuj jak najwięcej odmian,
Co roku dokupuj inne, te które ci nie smakują , wyrzucaj.
W ciągu kilku lat wyselekcjonujesz te najsmaczniejsze.
Czytasz przecież, że co do tej samej odmiany każdy ma inne zdanie.
Pozdrawiam. Darek.
Korzenie u nasady są zbite ale końce korzeni są rozwinięte nie skręcone jak w doniczce ale czy efekt doniczkowypelikano11 pisze:Wyciągnij jedną z ziemi i zobacz czy korzenie ruszyły czy dalej masz kształt zbitej doniczkiMrPomO pisze:czy u Was liście na krzaczkach robią się brązowe i zaczynają usychać ?
podejrzewam że to może być grzyb bo sporo deszczu u mnie było chyba że znacie przyczyne tego ?
obawiam się że będzie tak jak w zeszłym roku wszystkie liście zaczną opadać w czerwcu i będą gołe krzaczki