Różyczki u Ewki

Zablokowany
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczki u Ewki

Post »

ewka36jj pisze:Sylwio - masz już swój wątek? Chciałabym zobaczyć, co u Ciebie w trawie piszczy.
Jeszcze nie, nie wiem czy warto dla pojedynczych egzemplarzy, bo do pokazania w całości, to mój ogród-ek będzie się nadawał dopiero w przyszłym roku, jak wszystko poprzesadzam, uporządkuję i dosadzę. Czas mnie goni, bo planujemy rozbudowę domu, a duża część roślin jest w miejscu przyszłych wykopalisk.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Ewuniu, widzę że twój ogród też już jest obsypany różami i zamienia się powoli w prawdziwy raj ;:108 .
Nie pokazałaś jednak od czasu wsadzenia do gruntu jednej małej różyczki, która mi bardzo, ale to bardzo serce zmiękczyła - chodzi o Blue for You ;:167 . Pisałam, Ci wcześniej, że wpadła mi w oko, a teraz mam na nią nawet pomysł i decyzja jest już prawie prawie podjęta ;:oj . Proszę pokaż jak się sprawuje ;:180 . Wszystkie pączusie już rozkwitły? Jeśli tak, to zapach musi być wokół obłędny? Czy miała już możliwość spotkania się z ulewnym deszczem i co z tego wynikło? Czytałam o niej trochę na amerykańskich forach w kontekście jej tolerancji na upały i gorąco (bo u mnie jednak bywają tropiki) i piszą tam, że zdecydowanie lepiej zachowuje się w takim klimacie i na słońcu niż Rhapsody in Blue. Mam dla niej miejsce w lekkim półcieniu, ale słońca jednak też będzie miała niemało. Mam nadzieję, że da radę, bo chcę ją mieć ;:65 .
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo tak chwalisz Abrahamka a on u mnie po np wczorajszym i dzisiejszym dniu wygląda żałośnie ;:145 on tak ma ? Tak samo muszę go codziennie bardzo obficie podlewać bo więdnie w oczach !
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Kto ma takie cudowne Abrahamy i nie pochwalił się? Dzięki za sobotę i reszta zdjęć będzie dodana do katalogu na fb i zapraszam do mnie:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Sylwio - każdego roku przesadzam moje roślinki. Oczywiście nie wszystkie, nawet nie większość, ale jednak. Zawsze wydaje nam się, że może być lepiej. Ale często dobrze jest tak, jak jest. Nie daj się prosić.

To specjalnie dla Ciebie - nowinka zupełna Chery Lady. Mam dwa krzewy. Jeden kupiłam w szkółce, a drugi w Auchan pod nazwą czerwona rabatowa ;:138 . Obie w tym roku. Gdybym wcześniej wiedziała, że to takie same róże, rosłyby obok siebie, a tak - trzeba będzie je przesadzić, bo razem wyglądać będą zdecydowanie piękniej.

Obrazek

Obrazek

Beatrix - Sahara to róża o bardzo intensywnym pomarańczu, gdy przekwita zdecydowanie blednie i pojawia się róż. Wkleję do Ciebie kilka Sahar, spróbuj porównać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pedrowa - Blue for you już przekwitła. Powoli jednak pojawiają się nowe pączki. Pokażę Ci jednak, jaka była piękna i jak obficie kwitła. Myślę, że rozrośnie się, mimo że posadzona jest w półcieniu. Jak pojawią się kolejne kwiaty na pewno dam znać.

Obrazek

Mati - za nic nie pozbywaj się Abrahama! Za nic! Gosia wstawiła zdjęcia tego krzewu, a ja wkleję jeszcze kilka z dziś. Dodam, że w nocy padało i to całkiem mocno.
Na początek uśmiechnę się do wszystkich, którzy mają jakiekolwiek wątpliwości odnośnie tej róży.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w dodatku lubią ją pszczoły, a ja lubię potem miód :heja
Obrazek

Obrazek

A tu, żeby przekonać Cię Mateuszu ostatecznie

Obrazek

Gosiu - dziękuję za wklejenie fotek i słowa uznania o Abrahamie. Na fb wszystkie zdjęcia przeglądam i cieszę się jak dziecko, że miłośnikom róż i moje się podobają .
A to z dziś, myślę, że spodoba się Tobie.

Widoczek ogólny
Obrazek

Kronnenburg
Obrazek

Quenn Elizabeth
Obrazek
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Ewo może i masz rację, postaram się założyć osobny wątek w najbliższym czasie. W końcu na razie mogę wstawiać zbliżenia, w fotografowaniu jestem bardzo detaliczna :wink:

Twój Abraham jest olbrzymi i pięknie ukwiecony, od dawna rośnie w tym miejscu?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio - Mam je od 2013 roku, ale to 4 krzaki. Mają nie tylko olbrzymie kwiaty, ale też fantastyczne piękne , grube kolce.

Na Vanillę polowałam od dawna. W końcu zakupiona została na all, nie znalazłam innego miejsca, w którym mogłabym ją kupić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Ewuniu aż mi dech zaparło jak zobaczyłam Twojego Abrahama. ;:167 przyspiesza niesamowicie na takie widoki.
Cudowna róża ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewunia trudno podziwiać urodę róży skoro zza niej widać taki piękny uśmiech jej właścicielki ;:173
Ciekawa jestem czy mój Abraham osiągnie kiedyś takie rozmiary ;:224
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Abraham wart jest czekania.

Zaległe zdjęcia, które od dawna już czekają

Madam Anisette - ciągle czekam, aż zacznie pachnieć
Obrazek

Obrazek

Leonardo da Vinci
Obrazek

Nostalgie
Obrazek

Fisherman's Friend - jeżeli ktoś szuka bardzo mocno pachnącej , to polecam tę
Obrazek

Midsummer
Obrazek

Obrazek

I ogólnie
Obrazek

Obrazek

Od ubiegłego roku pytam: Co to za róża? Jak myślicie?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Piękny Midsummer - ja mam róże Kordesa - Gebruder Grimm - podobny kolorystycznie choć zapach mają inny.
Pięknie na stoku kwitną, a nie pomyślałaś o Elfe lub Artemisie?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Śliczna, ale niestety nie wiem co to za różyczka. Ewo masz takie dorodne krzaczki i takie piękne odmiany róż, widać, że dobrze im u Ciebie. ;:138 ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zobaczyłam tytuł twojego wątku w zaprzyjaźnionym ogrodzie i musiałam wpaść. Na razie zobaczyłam tylko pierwszą i ostatnią stronę, a już jestem zachwycona ;:60 Wpisuję się na szybko, żeby cię nie zgubić, jednak w wolnej chwili przejrzę dokładnie cały wątek :wit
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Leonardo da Vinci pokazuje swoj sliczny kolorek.
Podpisuje sie pod Deirde , ze Midsummer ma sliczny kolorek, tylko nie wiedzialam, ze ona pachnie.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

ewka36jj pisze:Obrazek
Ewuniu, boskie zdjęcie ;:173 . Widać na nim twoją duszę i to, że kochasz tę róże całym sercem, a ona Ciebie ;:108 . Zachwycające ;:167 .

Dziękuję Ci za fotkę Blue for You ;:196 . Bardzo mi się podoba i będzie idealnie pasowała w moim przedogródku (mam tam białe i fioletowo-niebieskie dzwonki w dużej ilości oraz białe i fioletowe powojniki, do tego biało-zielone trawy). Niecierpliwie będę czekać na rozwój kolejnych kwiatów tej piękności ;:65 .
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”