Hacjenda Anego cz.2
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
O Any tulipan już Tobie zakwitł - Jesteś uprzywilejowany jak to Any - Wiosna,wiosna życzymy 

- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
dzięki Krzyśku i Basiu - jutro będzie ... tulipanowo, bo było dużo pączków
dzisiaj nie zaglądałem, bo byliśmy na wycieczce

dzisiaj nie zaglądałem, bo byliśmy na wycieczce

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niestety moja sasanka dalej w pąkach
, ale może do niedzieli zobaczę jej kwiaty .Fan fan tulipan też pokazał swój kwiat nawet niezapominajka nie zapomniała o pokazaniu kwiatu szt 1
.U mnie też mnóstwo pojedynczych tulipanowych liści .Od czego to zależy nie wiem może trzeba je każdego roku wymieniać na nowe .Nawet dzisiaj sie nad tym zastanawialiśmy

- any57
Jadziu - my też na ogrodach rozmawialiśmy o pustych tulipanach ...
moja wersja jest taka - zima była łagodna i cebulki nie miały okresu przemrożenia (uśpienia) przez to nie nabrały mocy do kwitnienia i wydania nasion (teoria przetrwania gatunku)
to samo mają kaktusy - gdy mają ciepłe życie to ... nie kwitną - gdy zimują w chłodzie i bez wody to ... szybko kwitną by się rozmnożyć
a teraz ... sprawozdanie z wiosennej wycieczki
w końcu wybraliśmy się do Goczałkowic do Kapiasa i ... jesteśmy zauroczeni - pojedziemy jeszcze w porze kwitnienia Rh (gdzieś w maju), w czerwcu na wszystkie kolory róż i we wrześniu na pozostałe kolorki
kącik dla Jadzi - Różanej Królewny

dla Tosi bo ona ma zaczarowany ogród

dla Bogusi - bo ona ma szpaler brzozowy

dla Was wszystkich - dom dla owadów, by nam zapylały roślinki i tępiły szkodniki

więcej zdjęć znajdziecie w 'Mój ciekawy ogród" - "Podróże do ciekawych miejsc" na str 64
moja wersja jest taka - zima była łagodna i cebulki nie miały okresu przemrożenia (uśpienia) przez to nie nabrały mocy do kwitnienia i wydania nasion (teoria przetrwania gatunku)
to samo mają kaktusy - gdy mają ciepłe życie to ... nie kwitną - gdy zimują w chłodzie i bez wody to ... szybko kwitną by się rozmnożyć

a teraz ... sprawozdanie z wiosennej wycieczki

w końcu wybraliśmy się do Goczałkowic do Kapiasa i ... jesteśmy zauroczeni - pojedziemy jeszcze w porze kwitnienia Rh (gdzieś w maju), w czerwcu na wszystkie kolory róż i we wrześniu na pozostałe kolorki

kącik dla Jadzi - Różanej Królewny
dla Tosi bo ona ma zaczarowany ogród
dla Bogusi - bo ona ma szpaler brzozowy
dla Was wszystkich - dom dla owadów, by nam zapylały roślinki i tępiły szkodniki
więcej zdjęć znajdziecie w 'Mój ciekawy ogród" - "Podróże do ciekawych miejsc" na str 64
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
Andrzeju jaka ja tam królowa
.Mieliście fajną wycieczkę, a czy do łapek się coś przykleiło
albo z pustym koszykiem wyszedłeś .Może masz racje z tymi tulipanami ,ale niektóre mają pąki, więc nie na każdy gatunek to działa .Zakwitła wreszcie i u mnie sasanka 

- any57
z pustymi łapkami się nie daJAKUCH pisze:a czy do łapek się coś przykleiło, albo z pustym koszykiem wyszedłeś

chociaż uciekłem jak najszybciej to ... brakło mi kasiorki - Mirka płaciła

przybyło pięć różaneczników i azalii i w końcu biała sasanka ...
- JAKUCH
No to nieźle sie obłowiliście
.Białe sasanki jakoś słabo rosną, bo tez ją mam ,ale może u Ciebie będzie rosła lepiej .To sie nazywają zakupy, a nie tylko 1 róża jak ja

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Pięknie
czekam na zdjęcia w maju 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!...z niedowierzaniem patrzyłam na strony...przegapiłam...tak dawno tu nie byłam.
Najważniejsze , ze jesteś już zdrowy...dobrze dbała żonka
Piękna już wiosna u Ciebie, a sasanka ... powala na kolana. W ubiegłym roku kupiłam odmianę Red Shades... ale jeszcze w pąkach . Dziękuje serdecznie...za foteczkę z brzozami ...mój szpaler tez mnie zachwyca...choć ostatnio myślałam,ze bez głębszego przemyślenia znalazły swoją miejscówkę. Musi być ...jak jest. Goczałkowice....muszę wziąć pod uwagę w swoich planach wyjazdowych
Pozdrawiam serdecznie
Najważniejsze , ze jesteś już zdrowy...dobrze dbała żonka

Pozdrawiam serdecznie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
Asiu - też czekam na maj
Bogusiu - gdy już zawitasz w te strony, to i ... Pisarzowice po drodze w Beskidy (tam cudne ogrody japońskie i prześliczne azalie
no i dużo bardziej uboga .... hacjenda Anego

Bogusiu - gdy już zawitasz w te strony, to i ... Pisarzowice po drodze w Beskidy (tam cudne ogrody japońskie i prześliczne azalie
no i dużo bardziej uboga .... hacjenda Anego

- any57
Witajcie!
Dzień dzisiejszy - odpoczynek
na ogrodzie pięknie kolorowo - krokusów już nie ma, ale następne kolory się pojawiły

przesadzałem jesienią sasanki i ... jedna za głęboko wsadzona (ciemno fioletowa) - ale za to zakwitnie jak już te pierwsze przekwitną

zakwitła morela, lada dzień zakwitnie brzoskwinia, niedługo jabłonie i grusza, kwitną jagody kamczackie i poziomki - na ogrodzie słychać tylko szum i bzykanie pszczół i trzmieli

nacieszyłem oczy wiosną, teraz mogę się wziąć za dalsze majsterkowanie (w tajemnicy powiem
mam "nowego pomysła") no i naostrzyć nóż w kosiarce - trawa już do strzyżenia ....
Dzień dzisiejszy - odpoczynek

na ogrodzie pięknie kolorowo - krokusów już nie ma, ale następne kolory się pojawiły

przesadzałem jesienią sasanki i ... jedna za głęboko wsadzona (ciemno fioletowa) - ale za to zakwitnie jak już te pierwsze przekwitną

zakwitła morela, lada dzień zakwitnie brzoskwinia, niedługo jabłonie i grusza, kwitną jagody kamczackie i poziomki - na ogrodzie słychać tylko szum i bzykanie pszczół i trzmieli

nacieszyłem oczy wiosną, teraz mogę się wziąć za dalsze majsterkowanie (w tajemnicy powiem

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jak pięknie i kolorowo
U mnie tulipanki się na razie czają
A gdzie zdjęcie wygrzewającego się w słonku brzusia???

A gdzie zdjęcie wygrzewającego się w słonku brzusia???
- any57
tak mnie słonko rozleniwiło, że .... leżałem w fotelu w błogim nicnierobieniu - pierwszy raz do słońca wystawione ciałko, wyglądałoby na fotce ... niaapetycznie - bladosweety pisze: A gdzie zdjęcie wygrzewającego się w słonku brzusia???

musi koloru nabrać

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Lenistwo to jest to co kocham - brawo Any