Tesiu super ten nowy płotek Wszystko Ci kwitnie na potęgę i nowe zakupu bardzo mrrrr Byłam wczoraj w casto... gdzie widziałam płotek moich marzeń... wierzbową plecionkę... ale cena 36zł/m mnie skutecznie zniechęciła jak M wyliczył ile ja mam metrów obrzeży Dziś jest słoneczny dzionek więc ruszam zaraz na ogród sadzić wczorajsze dwa krzaczyska malin i paczkę tulipanów
Anetko, może kiedyś spotkasz tańszy, albo w totka wygrasz Elu, niestety masz rację Helenko, fotki będą jutro bo teraz dopiero wróciłam z odwiedzin do domku
Ostatnie dwa dni spędziłam u naszej forumowej koleżanki Kasi-KubasiByło super jak zawsze Kasieńko wielkie dzięki za gościnę Oczywiście nie puściła mnie z pustymi rękoma
Dostałam od niej dalie i kilka bylin, między innymi tą budleję i paprotkę
Jutro trzeba będzie prezenty posadzić
Ostatnio trochę poszalałam zakupowo i przez to szaleństwo przybyło mi trochę roślinek
Część roślin dostała już docelowe miejscówki
Część zakupionych roślin została zadołowana, jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie je posadzić
No i jest kilka które czekają na decyzję o przyznaniu miejscówki
Nie musisz się Tereniu bać - musisz się z tym pogodzić ,ze tak będzie . Przeszłam to w zeszłym roku - Zimą odwalało to zamawiałam ,a latem wszystko wydalam. W tym roku nie zamierzam nic kupować
Ależ profesjonalne sadzenie. Super! Muszę wreszcie też się zmobilizować do oznaczania roślin, szczególnie bylin, bo po zimie niczego nie mogę rozróżnić i skutki bywają opłakane.
Tesiu - chciejstwa zakupowe to rzecz normalna, tylko nie sadź za gęsto, bo efekt bywa odwrotny do zamierzonego.
Helenko, te tabliczki to nie przejaw profesjonalizm tylko sklerozy wiosną bez nich nie będę wiedziała gdzie co mam
A co do sadzenia, to na pewno wiele błędów popełnię i nie raz będę przesadzać zanim osiągnę zadowalający efekt. Muszę się jeszcze wiele o ogrodzie nauczyć Elu, ja też coś czasem na allegro kupuję, ale wolę takie bezpośrednio ze szkółki zakupy