Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Oj, będzie i to znacznie gorzej, ta choroba postępuje w zastraszającym tempie, na szczęcie zdrowiu nie zagraża jedynie kieszeń robi się coraz lżejsza ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu u Ciebie już tyle tulipanów kwitnie ;:oj u mnie w większości w pąkach tylko botaniczne szaleją aż miło. Ciurkadełko pięknie w biel przystrojone ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Pięknie Ci już tulipanki rozkwitły ;:138
A teściowa ma rację, jak się wpadnie w to zielono zakręcenie, to już odwrotu niema ;:224 co trochę coś nowego wpada w oko i koniecznie musimy to mieć, nie ważne czy jest jeszcze miejsce ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ale ślicznie u Ciebie ;:333
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Aniu - Te Hosty rosną w dużej drewnianej donicy już od chyba 4 lat na pewno jak nie 5.
To była chyba pierwsza roślina jaką posadziłam w zielony zakątku , początkowo się bałam że przemarzną w zimie bez okrywania tej donicy ale moje obawy były bezpodstawne , co roku szybko startuje i cieszy moje oczy ;:173
W bliźniaczej donicy rośnie jakiś iglak , nie wiem jaki bo przywiózł go mąż od ludzi którym się już znudził ;:224
Formuję go troszkę na Bonsaia , też nie przemarzł dotychczas a już z 3 sezony jest w tej donicy.
Za szybkiego wzrostu to on nie ma , myślę że będę musiała mu coś podsypać . Gdyż nigdy niczym nie sypałam zero nawozów a jednak roślinki troszkę papu potrzebują , jakoś się bałam ale czas w tym roku to zmienić zobaczymy czy rezultat będzie lepszy ???

Marto -
Tak , Taki widok poprawia nasz nastrój błyskawicznie !!! Tulipanki tak posadziłam aby wykończyć rabatę głównie liliową , o tej porze jest taka jeszcze pusta więc tulipanki teraz grają pierwsze skrzypce , po przekwitnięciu Tulipanów przyjdzie i kolej na Lilie na które z niecierpliwością czekam :tan

Ilono - Oj postępuje , postępuje ;:oj W zastraszającym tempie ;:306
Dzisiaj nasza kieszeń też nieco lżejsza , ale jak to wszystko cieszy. Zwłaszcza kiedy już kwitnie i jest tak pięknie jak w zaczarowanym ogrodzie.
A w domku czasem się zastanawiam czy nie za dużo tych bibelotów , czy nie będzie wyglądało jak w sklepie typu Art Deco.
Ale mi się to tak podoba ;:170

Aniu - Tulipanki u mnie również w większości jeszcze w pąkach , a te które teraz kwitną to niskie Kaufmanna. Są śliczne ale jednak zdecydowanie ładniejsze są te które dopiero zakwitną ;:108 Botaniczne też już kwitną ja ich mam nie wiele , będzie trzeba na jesień troszkę dokupić.
Ciurkadełko dopiero jest obsadzane , nie mogę się doczekać efektu końcowego jak już kwatuchy się rozrosną . Wiem że w tym roku jeszcze nie osiągnę oczekiwanego efektu ale w kolejnych latach , mam nadzieje że będzie pięknie :heja

Teresko -
Tak wiem , że jak się wpadnie to już kaplica ;:306 Dzisiaj też poszalałam , ale jeszcze się jakieś miejsce znajdzie ;:333

Dorotko - Dziękuję ci bardzo ;:196

Dzisiaj od rana wybraliśmy się z mężem i dzieciakami na giełdę ogrodniczą. Byłam tam po raz pierwszy , ale wyjść nie mogłam. Najpierw poszliśmy na hale dekoracyjną , jakie tam piękności ;:oj Oczywiście z pustymi rękami nie wyszłam latarenka , nowa konewka , i wiklinowe serduszko do ogrodu.
Jak już doszliśmy na kwiaty cięte i doniczkowe to już się wszystko zwijało , ale nie dałam za wygraną biegałam i kupowałam z wózków odjeżdżających do chłodni.
Mąż się śmiał , kupiłam Hiacynty , Azalie która póki co będzie w domku przez czas świąt a potem zobaczy się , bluszcze jeszcze do obsadzenia ciurkadełka i tymianek cytrynowy o ile nazwę dobrze pamiętam , bo kobieta sprzedawała mi normalnie w locie ;:224
A na sam koniec zbierałam śmieci ;:306 to znaczy bukiety kwiatów ciętych które dla sprzedających to już po giełdzie śmieci.
I teraz mam mnóstwo ciętych kwiatków w wazonach , zresztą i teściowej się dostało i babci też ;:173
Potem OBI i nowe nabytki winogronka białe i dwa rodzaje Petuni biała zwykła i jakaś zwisająca ale koloru nie znam bo jeszcze nie kwitnące.
Jak wróciłam do domu to nóg nie czułam , zdjęcia tylko zrobiłam w domku i to też nie wiele. Z ogrodu postaram się zrealizować jutro.
A tym czasem kilka zdjęć nowych dekoracji i uciekam spać , może jutro będzie dzień bardziej produktywny w zakresie porządków i prac działkowych :wit

Nowa Latarenka w towarzystwie jednego z bukietów Różano - goździkowy

Obrazek

Obrazek

Azalia

Obrazek

Na koniec bluszczyk w nowej wiklinowej osłonce , której tutaj nie bardzo widać

Obrazek

Ale tutaj i owszem

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ozdoby masz urocze-gratuluję gustu
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu zawsze zachwycam się Twoimi domowymi bibelotami..... pięknie stroisz swój świat..... nowa latarenka cudo ;:167
A i bukiet z różyczek i goździków cudny....azalia również :D
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Dorotko - Oj jak ja lubię te cudeńka , staram się teraz te dekoracyjne akcenty przenosić do zielonego zakątka.
Chcę aby to był taki salon na świeżym powietrzu , w którym można przysiąść i podziwiać kolorowe kwitnienia. Odpocząć i nabrać sił na dłubanie w ziemi ;:170

Aguś - Dziękuję Kochana z całego serducha ;:167 Cieszę się że się podoba ;:196
Takich migawek u mnie ci pod dostatkiem , ale to forum działkowe i muszę się pilnować. Planuję na zimę założenie wątku dla którego tytuł już jest Sweet Home
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu fajny pomysł na wątek :D ale myślę, że i tu domowe migawki nikomu nie będę przeszkadzać, przecież ogród i dom to jedna całość.... a u Ciebie w domku morze kwiecia pomiędzy dekoracjami :D A i w ogrodach mamy różne dekoracje nieroślinne, które upiększają naszą przestrzeń :D
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Aguś masz rację , póki co nie dam rady prowadzenia dwóch wątków jednocześnie w zasadzie trzech. Bo przepiśnikowy też stoi w martwym punkcie ;:145
Ale co tam poczeka , w zasadzie nie ma innego wyjścia ;:306
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Beatko - Oj doktor to nie jestem ;:306 Biel bardzo lubię a że w domu większość mebli koloru ciemny orzech albo jak kto woli Wenge , musiałam to wszystko rozjaśnić jasnymi dodatkami myślę że połączenie bardzo trafne.
A że i w ogrodzie mi się to połączenie spodobało więc póki co biel króluje. Wiadomo trendy się zmieniają i z bielą pewnie też tak będzie.
Dlatego postawiłam na ciemne meble , dodatki zawsze prościej wymienić niż wszystkie meble.
A teraz na przykład biała kuchnia to po prostu istny szał a co jak biel utonie tak jak kiedyś teraz tandetny piasek albo pomarańcz ;:224
Ale każdy ma swój indywidualny gust jak ktoś lubi pomarańcz niech i tak będzie u mnie tolerancja na pierwszym miejscu ;:173
A co do huśtawki no fakt z jednej i drugiej strony są rabaty , ale gdyby nie to że właśnie tam są , miejsca na roślinki prawie by nie było.
Z czasem się zobaczy , ale nie sądzę aby tak szybko przegniły gdyż nogi które są w ziemi zalane są betonem a wcześniej solidnie zainpregnowane.
Ale się rozpisałam ;:306 Cieplutko pozdrawiam !!!
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Beatko specjalnie dla ciebie , bardziej kolorowa odsłona mojego zielonego świata.
Żeby nie było że to u mnie smętnie , nudno i monotonnie ;:306

Moja niedziela nad wyraz dziś leniwa ;:223 ale może czasem trzeba zwolnić , zastanawiam się tylko dlaczego właśnie przed świętami ???
Ale co tam na pewno zdążę jeszcze cały tydzień przede mną :uszy
Ale coś tam fotek zrobiłam ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Ale U Ciebie już ładnie kwitną tulipanki. JA ciągle czekam na rozwinięcie pączków
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Beatko - Również ściskam

Agnieszko - Doczekasz się z pewnością , i będzie pięknie jestem tego pewna.
Moje jedne z pierwszych już kwitną jednak na kwitnienie najpiękniejszych jeszcze troszkę będę musiała poczekać ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ale masz cudnie,kolorowo tulipankowo ;:215