Gosia i róże
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gosia i róże
Gosiu pozdrawiam serdecznie.
U mnie też sypie, też na minusie. Wczoraj w nocy nasypało ponad pół metra śniegu....szkoda gadać. A moje róże już miały tyle pączków. A teraz to strach się bać co będzie dalej...Mam nadzieję, że róże przeżyją.
U mnie też sypie, też na minusie. Wczoraj w nocy nasypało ponad pół metra śniegu....szkoda gadać. A moje róże już miały tyle pączków. A teraz to strach się bać co będzie dalej...Mam nadzieję, że róże przeżyją.
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Gosiu - mam nadzieję że w końcu skończy się ta zimowa pogoda wiosną.
Asiu - nie martw się o pąki, one zatrzymają wegetacje i nic im się złego nie stanie. U mnie róże dostają liście pod włókniną i to mnie martwi bo z miejsca szczepienia wychodzą już nowe pędy.
U nas teraz jest na plusie - to co napadało zaczyna się już topić, w końcu popłyniemy - bardzo niebezpieczna to pogoda.
Asiu - nie martw się o pąki, one zatrzymają wegetacje i nic im się złego nie stanie. U mnie róże dostają liście pod włókniną i to mnie martwi bo z miejsca szczepienia wychodzą już nowe pędy.
U nas teraz jest na plusie - to co napadało zaczyna się już topić, w końcu popłyniemy - bardzo niebezpieczna to pogoda.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie się nie chce topić
Mimo wszystko jest przyjemnie, bo bez mrozu. Jest dokładnie 0' i posypuje drobny śnieżek
Jeszcze kilka max.kilkanaście dni - musimy dać radę 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie sypie, ale z dachu kapie woda. Okropnie mnie to drażni.
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie!
U mnie dzisiaj nasypało 20 cm sniegu, deszcz to potem trochę roztopił, a teraz znowu sypie. Mam przymusowe wolne, które chętnie wykorzystałabym w ogródku. Przekichane!
U mnie dzisiaj nasypało 20 cm sniegu, deszcz to potem trochę roztopił, a teraz znowu sypie. Mam przymusowe wolne, które chętnie wykorzystałabym w ogródku. Przekichane!

Marta
- Deirde
U nas jest ciepło - zapowiadali nawet -4 na noc, a było tylko -2 stopnie.
W dzień było na sporym plusie.
Róże już ruszyły pod włókniną. Śnieg się topi, na wierzch wyszły cebulice niebieskie i białe, widać wszystkie byliny zasypane - przebiśniegi, krokusy, przylaszczki.
Dzisiaj była u nas wiosna i to widać było.
W dzień było na sporym plusie.
Róże już ruszyły pod włókniną. Śnieg się topi, na wierzch wyszły cebulice niebieskie i białe, widać wszystkie byliny zasypane - przebiśniegi, krokusy, przylaszczki.
Dzisiaj była u nas wiosna i to widać było.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A u nas zza śniegu nie było nic widać
I znowu mam co najmniej kilka wysokich na 2 metry hałd śniegu 

-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Jak już narzekać to do końca! To śnieżysko jest tak mokre, ze przygięło mi 5 letniego jałowca do samej ziemi. Dobrze, że zauważyłam i odgięłam, przywiązałam do rosnącej za nim wiekowej tuji, jestem wściekła! :evil
Marta
- Deirde
Można ponarzekać do końca - róże pod włókniną mimo wietrzenia wypuszczają pędy z miejsca szczepienia - wszystko chce rosnąć i już żyć.
Na dodatek moje róże w donicach mają pąki kwiatowe - może za 3 tygodnie będą pierwsze kwiaty.
Na dodatek moje róże w donicach mają pąki kwiatowe - może za 3 tygodnie będą pierwsze kwiaty.
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
To chyba nie jest najlepiej,czy bedziesz(na wiosne)je normalnie ciac?Deirde pisze: .....Na dodatek moje róże w donicach mają pąki kwiatowe.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deirde
Niestety - muszę je niżej przyciąć po kwitnieniu. Mają strasznie żółte anemiczne liście, są wyciągnięte przez brak normalnego światła.
Na szczęście mają oczka śpiące.
Muszę się do czegoś przyznać - bez fb i Rosy nie przeżyłabym zimy - teraz z nią się już żegnamy w Wielkopolsce.
Wieczorem jeszcze padał śnieg ale od razu stopniał, a było tylko -0,5 stopnia w nocy.
Na szczęście mają oczka śpiące.
Muszę się do czegoś przyznać - bez fb i Rosy nie przeżyłabym zimy - teraz z nią się już żegnamy w Wielkopolsce.
Wieczorem jeszcze padał śnieg ale od razu stopniał, a było tylko -0,5 stopnia w nocy.
- Deirde
Aniu - teraz tylko róże do donic i czekać na zmianę pogody.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37