Witam wieczorkiem
Rabatka pod różyczki przygotowana przekopana z dawką obornika teraz pozostaje tylko czekać na przesyłkę
Oj jak miło jest tak popracować
Ewuniu - a dasz rade wytrwać do soboty

Również pozdrawiam
Jadziu - witam cie mnie też was brakowało

ja dziś miałam do południa mgłę a potem piękne

więc złapałam szpadel i pierwsze prace wykonane
Aniu - śnieżek jeszcze troszkę zalega ale jest go coraz mniej
Dario - bardzo ci dziękuje za

przydało się
Grażynko - miło tu powrócić do was od razu weselej i wiosenniej
Ewuniu - mam nadzieję że po tej długiej zimie pozostaną nam tylko już wspomnienia i zdjęcia
Aguś - moja córcia też w trzeciej gimnazjum ale ona z ostatniego grudnia więc najmłodsza, przepis na paszteciki zaraz podam, jak twoja mama? Tobie też życzę spokojnej reszty tygodnia i dużo
PASZTECIKI
Składniki :
1 kg mąki , 5 dkg drożdzy, 2 kostki margaryny, 2 szkl. kwaśnej śmietany , 4-5 całych jajek , sól, 1 żółtko .
Wykonanie:
Mąkę posiekać z margarynami i pokruszonymi drożdżami , dodać jajka, posolić, dodać śmietanę i zagnieść ciasto .
Zostawić w chłodnym miejscu na 8 - 10 godzin. Po schłodzeniu wywałkować kilka razy. Pociąć w paski około 5 cm szerokości. Posmarować białkiem nałożyć farsz zwinąć na zakładkę posmarować jajkiem, pociąć na kawałki na skos około 7 - 10 cm. Piec w gorącym piekarniku.
FARSZ:
1 kg mięsa wołowego, 1 kg chudego boczku, 2 kg kiszonej kapusty, 15 dkg tłuszczu , 15 dkg cebuli
WYKONANIE:
Mięso + boczek gotujemy zimne mielimy, dodajemy ugotowaną odciśniętą i zmieloną kapustę kiszoną. Na tłuszczu podsmażamy cebulkę drobno pokrojoną dodajemy farsz - zasmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem oraz zieloną pietruszką, dodajemy całe jajko i dokładnie mieszamy , jeszcze chwilkę podsmażamy.
Wart było czekać na takie słodkości pszczółki latały jak szalone wokół tych kilku krokusów
Dobrej nocki wam życzę i jutro dużo słoneczka