Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

U nas dziś było najnormalniej zimno - co to jest 9 stopni???
A w pracy męcząco - nawiedził nas szef szefów ;:oj
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aguś, powiem tak: mnie rozchodniki okazałe (jeszcze) jakoś nie kręcą. Jeśli chodzi o małe (niskie), to tak. Chociaż te bordowe, muszę przyznać, nawet jakoś ostatnio zaczynają mi się podobać :lol: Także nie bierz sobie tego do serca, bo ja po pierwsze jestem jeszcze raczkującym żuczkiem, a po drugie wiesz, zawsze na opak 8-) :lol:

A rozplenica taka rozrośnięta i wypasiona bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że doczekam się takiego okazu, tylko wizja rycia w celu odmłodzenia mnie przeraża trochę. Asia mówiła, że chciała odrąbać kawałek i jej się nie udało :roll: No ale one są takie piękne, że trudno im się oprzeć, pewnie też dosadzę w końcu :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aguniada pisze:pracujemy nad innym źródłem

Tak, Aguniu, słyszałam, ale tu już chyba wchodzą a grę jakieś bandyckie pieniądze, więc będę musiała siąść na d... , znaczy na ławce i przystopować.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aniu, no to trawa była malowana na zielono ;-) skąd ja to znam... u mnie szef szefów będzie za miesiąc z okładem... może mu przekażę, żeby bez Circusów się nie pokazywał?? ;-)))
9 stopni to stanowczo za zimno!
Małgosiu, cen jeszcze nie znamy, bo źródło jest duńskie i niestety mało rozmowne :roll:
Dominiś, ja też jestem nieco przewrotna, bo opinii innych słucham z wielką ochotą i zainteresowaniem, a na końcu i tak robię z nich mix i działam po swojemu... powinnam być Bliźniakiem albo... Panną? :)
Na nowej rabacie nie chcę przesadzić... ona ma być elegancka ;-) więc chcę się skupić na jednej odmianie hortensji (Limelight to już pewniak), a problemem są nogi... roztańczone ;) Raczej wylądują tam rozplenice właśnie i rozchodniki (mocno bordowe).

Mam dobrą wiadomość dla samej siebie... kolejny kret dziś się złapał w pułapkę... spryciarz niesamowity; ale oszczędzę szczegółów wrażliwszym ;-)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

aguniada pisze:źródło jest duńskie i niestety mało rozmowne
Ale że co? Po chińsku chcą negocjować?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu ślicznie rozchodniki Ci się wybarwiły. ;:108
A co to za kwiaty na pierwszej fotce?
U nas cały dzień siąpi deszcz w końcu i nie zważam na to, że jest bardzo zimno.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, kto wie... na maile nie odpisują, telefonów nie odbierają... a tak na serio, to podejrzewamy że obsługują tylko hurtowników.
Tereniu, witam Cię ciepło w ten jesienny wieczór... Mój M. się śmieje, że to pora kiedy najczęściej widzi mnie przy kominku, z kieliszkiem czerwonego wytrawnego ;-) Kwiatuszki na pierwszym zdjęciu to wilczomlecz Diamond Frost - żelazny i niezawodny wypełniacz (jednoroczny...). Miłego!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu dziękuję za odpowiedź, gdyż ciekawość mnie zżerała. :D
Nigdy nie widziałam tej roślinki.
Szkoda, że jednoroczna. :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A ja nie jestem wrażliwa, zwłaszcza, jeśli chodzi o krety :lol: Jestem tak wściekła, że jak bym dorwała takiego, to nie wiem, czy nie lepiej dla niego, żeby trafił na pułapkę :? Nelka (kocica) wczoraj nasłuchiwała nad agromatą, chyba tam rył, ale biedaczka nie może się tam dostać, a ja maty nie zdejmę, bo w tydzień miała bym taki busz, że bym nie wiedziała, gdzie co rośnie ;:185

No widzisz, przewrotność jest fajna, nie? :lol: Jak rozchodniki niższe i w dodatku bordowe, to się zgadzam :lol: :lol:

Hurtowników milczków zapytaj, ile trzeba zamówić, żeby się odezwali :mrgreen:
x-ag-a
---

Post »

Teresko, małą sadzonkę kupuję w kwietniu i poza tym że rozrasta się w cudowną kępę, to niezmiennie kwitnie, do mrozów... to naprawdę fantastyczna roślina, zwłaszcza do donic :) Miałam kiedyś posadzony wilczomlecz z granatową szałwią omączoną - wyglądało to bosko, gdyż obie rośliny kwitły non-stop.
Dominiś, kret to przeurocze zwierzątko, w czeskiej bajce... niestety w ogrodzie robi okropne szkody - mam wrażenie że połowa trawnika jest u mnie pozapadana... od zeszłego września mieliśmy chyba z 10 wściekle ryjących bestii :/
Dziękuję za akceptację rozchodników :lol:
A do Duńczyków zawsze mogę polecieć, jak mnie zdenerwują ;-)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oj, też bym zasiadła przy kominku... gdybym go tylko miała :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko trochę staram się gonić zaprzyjaźnione wątki, ale u Ciebie jest chba najciężej. Udało mi się wysłać coś tam do Ciebie. Dobrze, że miałam numer tel do Joli, a ona dała mi do Ciebie.
Nie podpowiem nic do rabaty, bo tęższe głowy już podpowiadały. Urlop mnie wyczerpuje, ale z chęcią przystaję na takie męczarnie, tym bardziej, że syn do przedszkola, a ja robię co chcę w ogrodzie.
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, wierz mi że Ci zazdroszczę dnia spędzonego w taki właśnie sposób... praca fizyczna - mimo oczywistego zmęczenia - daje poczucie satysfakcji; oczywiście mówię o przypadku zapaleńców ogrodowych... ja ostatnio padam na twarz i marzę o emeryturze... pracuję już ponad 20 lat, cały czas intensywnie, w korporacjach, i to już się daje we znaki... Marzenko, bardzo Ci raz jeszcze nie dziękuję ;:196
Aneczko, kominek dobra rzecz! :)
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Witaj Aga :wit Wreszcie udało mi się nadrobić forumowe zaległości, U Ciebie jak zwykle pięknie.Super wyglądają te nowe rabaty,
Widzę, że lato było pracowite,ale efekty są powalające ;:138
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, popieram ostatnia koncepcje rabaty. Bedzie wyglądała naprawdę elegancko.
Ale ja przerotnie zapytam, czy nie bardziej pasowałaby tam Hakonackloe?
Jakoś te koćki mi nie pasują u rozplenicy do tej rabaty. Tylko, czy tam nie jest cały czas słońce?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”