Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
A co to za lilijka, że wciąż ukwiecona?? 

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka, mamy podobnie, u mnie Flammantanz wydała jednego kwiatka a Pashmina za to całe dwa. Swojej Pashminy nawet nie sfotografowałam bo jak widzę ukwiecone krzaczki u innych...
Jak Ci się sprawuje Larissa? U mnie w tym roku dużo gorzej niż w ubiegłym, kwitnie słabo ale nie choruje.
Jak Ci się sprawuje Larissa? U mnie w tym roku dużo gorzej niż w ubiegłym, kwitnie słabo ale nie choruje.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu to jest lilia Speciosum Album, ciągle ten ostatni kwiat utrzymuje się już tak długo. Kwitnie nieprzerwanie od 27 sierpnia i ciągle cieszy moje oczy.
Anetko ja fotografuję wszystko co kwitnie lub nie kwitnie bo ledwo żyje, mam przynajmniej dowód jak rośnie lub jak umiera.
Swoją Pashminę dość mocno przerzedziłam w sierpniu po głównym kwitnieniu i teraz widzę że będzie jeszcze ładnie kwitła bo ma dwa ładne nowe pędy zakończone pąkami.
Larissa to młódka od jesieni i powoli sobie rośnie, bez szaleństw i to mnie cieszy że nie wypuszcza długaśnych pędów jak to robią inne róże. Ma za to jeden z dużą ilością pączków na których widać już kolor. Nawet za bardzo nie choruje ale ja stosowałam profilaktykę więc powinna być w miarę zdrowa. Najgorzej chyba wygląda Saint Exupery - jeden lichy badylek całkiem bez liści, jak dożyje wiosny to będzie dobrze.

Anetko ja fotografuję wszystko co kwitnie lub nie kwitnie bo ledwo żyje, mam przynajmniej dowód jak rośnie lub jak umiera.
Swoją Pashminę dość mocno przerzedziłam w sierpniu po głównym kwitnieniu i teraz widzę że będzie jeszcze ładnie kwitła bo ma dwa ładne nowe pędy zakończone pąkami.
Larissa to młódka od jesieni i powoli sobie rośnie, bez szaleństw i to mnie cieszy że nie wypuszcza długaśnych pędów jak to robią inne róże. Ma za to jeden z dużą ilością pączków na których widać już kolor. Nawet za bardzo nie choruje ale ja stosowałam profilaktykę więc powinna być w miarę zdrowa. Najgorzej chyba wygląda Saint Exupery - jeden lichy badylek całkiem bez liści, jak dożyje wiosny to będzie dobrze.

-
Trochę pozwiedzałam Wasze ogrody, popodziwiałam róże i hortensje i zachciało mi się pochwalić się moją hortensją którą dostałam jako maleńką sadzonkę wczesną wiosną od Irenki. Teraz kwitnie w najlepsze już przeszło miesiąc. Nikt nie wie co to za cudo żeby takie maleństwo tak cudnie kwitło.

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Maju nie masz pojęcia jak bardzo się ciesze.Podziwiam Cię, masz siłę i wytirwałosć ,opeka nad małym dzieckiem męczy ja tak mam , Ja opiekuje się dorywczo wnuczkiem, wtedy mam czas tylko dla niego,A to bo boje się źeby nic się nie stało, Wiktor ma 4 lata ,Mikołaj 1,5 roku 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Majka dawno nie zaglądałam do wątków .Dużo sie zmieniło w Twoim domu -doszły maluszki
wiem jak to jest .Nie ma czasu na nic tylko one są na 1 miejscu
a potem człowiek jest wykończony .Dziwię się ,że masz jeszcze siłę robić w ogródku .Dobrze ,że moje są już odchowane bo nie wyobrażam sobie teraz takich maluchów .Saint Exupery i Golden Wings z tymi pięknymi pylnikami, a także ta udająca rugosę .Niedawno przejeżdżałam niedaleko Twojego domu wjeżdżając na A4 i widać już jesienne przebarwienie na zielonym domu .Może wpadlibyśmy z Tosia na sekundkę we wtorek jadąc do Irenki 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sonneroschen - co za ciekawa różyczka 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
cudny ogród 

-
Monia Sonnenroschen miała być malutką różą a rośnie bez opamiętania, już parę razy obcinałam jej długaśne pędy a ona dalej rośnie w boczne bez miary. Strasznie jestem ciekawa jak przezimuje.
Jadziu muszę mieć czas bo nikt inny nic za mnie nie zrobi. Dobrze że M. wykosił trawę, obiecał jeszcze pomalować słupki z płotku i pergole, ale kopać i sadzić to nie będzie.
Widać coraz bardziej oznaki jesieni, najlepiej czuć ja na własnych kościach wcześnie rano jak termometr pokazuje 4 st.
Troszkę jesieni.

-- 23 wrz 2012, o 20:14 --

Jadziu muszę mieć czas bo nikt inny nic za mnie nie zrobi. Dobrze że M. wykosił trawę, obiecał jeszcze pomalować słupki z płotku i pergole, ale kopać i sadzić to nie będzie.

Troszkę jesieni.
-- 23 wrz 2012, o 20:14 --
Wielkie dzięki Krystian.Kriss1515 pisze:cudny ogród

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Pierwsza fotka niesamowita

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
zgadzam się z vertigo to marcinki ? 

-
Tak to marcinek, jeden z kilku kolorów ale ten najobficiej kwitnie. Uwielbiam je bo dodają jesiennemu ogrodowi kolorów innych niż żółte liście. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jesień w Twoim ogrodzie wygląda bardzo ładnie. Czekam aż zacznie się czerwienić winobluszcz. To będzie dopiero widok.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Mimo jesieni jeszcze u ciebie kolorowo. Czerwona NN (chyba) rosą skroplona, wygląda jakby srebrem posypana. Dzisiaj rano też mi się udało zrobić taką fotkę.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Jednak masz rację noce coraz zimniejsze.

Przetacznik po ścięciu ma maleńkie kwiatuszki, ale do nasionek to mu daleko.
Obiecałam Ci je zebrać ale nie mam co