Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Ewo - twoje hiacynty - po prostu nieporównywalne do moich. Mnie się nawet nie chce moim zdjęcia zrobić :(
Natomiast cebulki są żywe i rześkie, mają też zdrowe korzenie, więc jak tylko ziemia rozmarznie - to wylądują na którejś rabatce.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewo kiedy są te warsztaty? bo ja w sobotę i niedzielę do M. Etnograficznego na plecenie koszyków z wikliny ;:65
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Z bielą witam Masko
Obrazek
Warsztaty wyplatania koszyków w MEK są 16.03. od 13.00,a 17.03 od18.00(weekendowa cena 90zł),warsztaty sadzenia rosnących wierzbowych ławek w Ogrodzie Botanicznym w sobotę 11-13.00 i druga grupa 14-16.00.Brak wolnych miejsc mimo zapowiadanych ujemnych temperatur.W niedzielę ogród dostępny bezpłatnie,prelekcja Stefan Gawroński(Instytut Botaniki UJ) Kraków-miasto-ogród w południe.

Ambo-będę miała pomidorki czereśniowe,oby zdrowo dotrwały,przetrwały pikowanie itd,na pewno sadzonkami muszę się podzielić,nie mogę hodować na oknie więcej niż jednego pomidora,ukazała się też bazylia sałatowa.A zimno konserwuje,generałowa Zajączkowa okładała się co noc lodem i dożyła powyżej setki w kwitnącym stanie.
Obrazek
Evluk tak wygląda amarylis ogrodowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo dziękuję za wyczerpujące informacje; na warsztaty wyplatania koszyków jestem już zapisana, bo dostałam informację przez FB, a o ławkach nie wiedziałam - wszystkiego nie da się oblecieć ;:223 . Na koszyki miała chęć moja córka i idziemy razem. Może uda Ci się zrobić jakieś zdjęcia z ławkowych warsztatów?
Biało jak w B. ale teraz już śnieg nie pada i jest -3.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko-toż samo temperaturowo,ale sypać sypie.Może mniejsze płatki,mniej roztańczone i rzadziej?Jak będzie lodownia to nie pójdziemy.A info naturalnie od kolegów z MEK i przez fb.

Obrazek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

EwkaEs pisze:Priamie,bardzo to miłe,dzięki.Szałwia Salome wściekle ruda już w drodze.
Jak miło ;:167
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Amarylis ogrodowy ;:oj no proszę , czegoż to oni nie wymyślą :lol:
Ewa w tym kubeczku masz pomidorka ? żadna ze mnie znawczyni ale ...czemu one tak nisko wysiany?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija- to było zdjęcie z góry,już wystają poza rant,bo rosną jak szalone.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Ewuś, piszesz, że zimno konserwuje, zaczęłam robić parapetowy ogródek. Ładnie mi wzeszła rukola, pietruszka kędzierzawa, szczypiorek i majeranek, czy mam je teraz przestawić na zimniejszy parapet ? w drugim pokoju nie mam pieca i ciepło tam dochodzi tylko przez otwarte drzwi z mojego pokoju, syn wyjechał do pracy więc na razie mam do dyspozycji jego parapet :) Posiałam również koralika od Pati, ale nic nie wzeszło, siać na nowo czy czekać ? Siałam go 09.02.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Beatrice ja też siałam koralika od Pati i po 3 dniach był na wierzchu teraz rośnie jak szalony oby tak dalej :tan
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Ewo śpieszę zameldować, że Szałwia Salome dotarła ;) Dopiero co odczytałem, że mi ją wysłałaś a tu już jest w moim domu ;:167 W najbliższych dniach przystępuję do siania!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozo 333 i Priamie-cieszę się,że najbliższa skrzynka pocztowa na drewnianym słupku,a naprawdę opróżniana dwa razy dziennie,do Justyny wczoraj kopertę nr dwa wrzuciłam do skrzynki naprzeciw zamku królewskiego na Wawelu,a dziś pójdzie koperta nr 3.
Beatrice-swego czasu,już po doktoracie ukończyłam kurs ogrodnika warzywnika.Z tegorocznych wysiewów pomidory czereśniowe wzeszły po 4 dniach,bazylia pierwsza po pięciu,a na truskawki czekam(mam jeszcze nasiona),urodziwe na rysunku były,opinię mają gorszą.
Ja bym pomidory wysiała drugi raz i na wszelki wypadek do kolejnej doniczki do ziemi z włóknem kokosowym,wysiej płytko,weź szczyptę ziemi tak jak bierzesz sól i rozkrusz delikatnie nad nasionami.Jeżeli jest taka możliwość to przenieś po wzejściu na chłodniejsze miejsce,rozsadę trzeba hartować.
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi,ale wczoraj miałam do wieczora zajęcia a jak tylko przyszłam do domu w Watykanie ukazał się biały dym "czyniący papieżem" jak mówi znajomy benedyktyn tak więc siedziałam na fb mając obok włączony tv aż do "fratelli e sorelli buona sera".
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EwkaEs to ja dostanę od Ciebie 3 koperty ;:oj ale będę mieć radochę :tan wczoraj jedna już dotarła
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja uważam, że Poczta Polska powinna nam w ramach podziękowań fundować nam na wiosnę rośliny. Bez nas chyba byłaby w kiepskiej kondycji.
Jak wracałam autobusem do domu i kierowca kierowcy przekazał dobra nowinę, reszta informacji czekała na mnie w domu! Niewiedza dziennikarzy TVN 24 na temat argentyńskiego kardynała Jorge Mario Bergoglio żenująca, a tyle mielili wcześniej. Niestety akurat takiego informatora wybrał mój M. Coś mróz w dzień zamiast maleć rośnie :shock:
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu zgadzam się z Tobą co do poczty :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”