Stokrotkania - moja arkadia cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Stokrotkania - moja arkadia cz.3

Post »

Widzisz-super sobie poradziłaś ;:oj ;:303 ;:303 ;:303 .Jestem z Ciebie dumna ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu poczekamy na sesję, kwiaty nie uciekną przecież :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Baterie naładowane ;:333
Tylko teraz jeszcze sesja.. :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stokrotkaniu, dobrze, że wreszcie zajrzałam na FO, bo u ciebie tyle zmian, ze głowa mała. :shock:
Przede wszystkim mocno spóźnione, ale serdeczne gratulacje obrony pracy magisterskiej. ;:63
Natomiast adopcja dwójki dzieci to już po prostu wielki wielki szacun ( młodzieżowy język odmładza 8-) ;:306 ) dla ciebie. ;:196 Z tego, co napisałaś, wnioskuję, że chłopiec jest chyba w wielu zbliżonym do mojego młodego, który w sierpniu 2012 skończył 4 lata. W sumie to ładnie świadczy o osobach decydujących, że nie zgodziły się na rozdzielenie rodzeństwa, choć dziwię się, że nie poinformowano was od razu o tym fakcie, no ale widać tak miało być. To, że masz chwile załamania to normalne, nie martw się, a co do sprzątania, to musisz sobie odróżnić dwie rzeczy: brud i bałagan. Brud niestety nie jest mile widziany, zwłaszcza przy dzieciach, no bo wiadomo higiena przede wszystkim, ale bałagan to z kolei norma, a jeśli umyjesz podłogę i dzieci z miejsca porozrzucają na niej zabawki, to się nie przejmuj, każda matka ci to powie. Wieczorem to nieraz nie chce się nawet ich nogą odgarnąć, co niestety jest konieczne, bo slalomu w nocy nie polecam ;:222
Co do kładzenia dzieci o 19, to zazdroszczę, bo nasz młody to po ojcu nocny Marek przeważnie buszuje do 23, a w Sylwestra poszedł spać o 1 w nocy :shock: Całe szczęście, ze za to da pospać w wolne dni, bo nie budzi się wcześniej niż o 9, a i o 10 potrafi się obudzić. ;:108
Rozumiem doskonale, że w obecnej chwili rośliny i ich sesje muszą zejść na raczej odległy plan.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

I znowu mnie troszkę nie było, najpierw awaria komputera, która trwa do dzisiaj. Obecnie mam wszystkie pomięcie przenośne zapchane tym wszystkim co miałam na kompie ( włącznie z kartą od aparatu ). Myślałam, że jak go oczyszczę to będzie jakoś działał, niestety albo wcale nie chce się włączyć, albo w trakcie pracy nagle się wyłącza. W najbliższym czasie zaniosę komputer do naprawy, więc znowu jakiś czas mnie nie będzie.
Miedzy czasie również zmarła mi babcia ;( i choć wiedzieliśmy, że prędzej czy później do nastąpi, babcia już nas nie pamiętała, kroplówki dodawały Jej jeszcze sił, to jednak straciłam bliską osobę i było mi ciężko.

Wcześniej zdążyłam zrobić małą sesje, której jeszcze nie miałam okazji pokazać.

Taki mam widok jak siedzę przy komputerze
Obrazek

Pierwszy raz kwitnie u mnie kalanchoe
Obrazek

Szeflera
Obrazek

Skrzydłokwiat i dracena
Obrazek

Śpiące storczyki
Obrazek

Zroślicha i zamiokulkas
Obrazek

Pictus
Obrazek

Ficus pnący veriegata
Obrazek
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ładniutki widok przy komputerze :wink: moje rośliny zimą nie wyglądają tak ładnie :( zimowy klimat w domu im nie służy, ale już dzień robi się dłuższy zatem i zielone odżyją - mam nadzieję ;:173
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aniu współczuję straty ;:168
A kwiatuszki rosną ładnie, więc widoki masz przyjemne. ;:303
Chwalę szczególnie Fikusa pumilę. ;:138
Bardzo go lubię, ale jak na razie pierwsze moje do niego podejście zakończyło się wysłaniem go do ;:118
Pewnie jeszcze kiedyś z nim spróbuję tylko muszę lepiej poznac jego wymagania. Twój jest naprawdę ładny.
No i gratuluję kwiatuszków na Kalanchoe. ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

iebie wygladajania - moja arkadia cz.3

Post »

Mimo zimy rośliny u Ciebie przepięknie wyglądają wcale nie widać przestoju :)
AleksandraBdg

Post »

Pięknie zagospodarowany kwietnik!
Zamioculus lśniący! Piękne kwiaty!
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Piękny widok masz siedząc przed komputerem ;:303 Szkoda tylko że ja nie mam miejsca jak na razie na takie piętrowe kwietniczki ;:223 ;:174
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Stokrotka ja tam tylko o Twoich dzieciach myślę ;:167 . Proszę wstaw fotkę choćby z tyłu. ;:oj .
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ale Masz ładny widok "przy komputerze".
Pictus, fikus i zroślicha -ukradłabym je, piękne są ;:167
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Aniu!
Długo mnie tu nie było, ale często zastanawiałam się jak sprawy dzieciątka się potoczyły i po powrocie tu wpadłam najpierw do Ciebie. I co ja tu widzę? Dwójeczka! Bardzo się cieszę i gratuluję. Wiek podobny do moich szkrabów (5 w marcu, 3.5 i roczek w marcu). na pewno czasami będzie trudno i ciężko, zwłaszcza beczeć się chce gdy
sprawiają problemy wychowawcze. Bądż dzielna i pamiętaj, że ani dziecięcych ani matczynych ideałów nie ma. O porządku zapomnij, obrusy zastąp ceratkami, do zabawek przygotuj wielkie plastikowe pudła, uśmiech na buzi i do przodu. Jesteś wspaniała za to, co już zrobiłaś, cokolwiek będzie się działo dalej.
Gratuluję mgr, a jednocześnie przykro powodu babci.
Trzymaj się ciepło i nie trać zbyt wiele czasu na Fo. Przynajmniej na razie. Musisz się wysypiać by mieć siłę i energie by z uśmiechem witać dzień :) Dasz radę!
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Stokrotkaniu, podpisuje się dwiema rękami pod postem Basi. ;:108
Podziwiam twój widok z okolic komputera. Ja od kiedy mam laptopa to tez mam widok na swój kwietnik, choć niestety nie mam takich pięknych okazów jak twoje. Pogodziłam się z myślą, że w mojej norze wszystko rośnie powoli i nie jest ani barwne, ani okazałe, więc nie spędza mi to snu z powiek. :wink: Gorzej się czuję z moimi błędami w pielęgnacji i mogę tylko żałować, że tyle roślin mi padło z różnego rodzaju paprociami i bluszczami na czele.
Wyrazy współczucia z powodu straty.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Przeuroczy kwietniczek;)Miło na nim swe oczy na chwilę zawiesić;) :wit .
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”