30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Kochana moi rodzice mieszkaja 30 km od Zamoscia ,ja pochodze z Lublina , ale Twoje strony to i moje ,całe dzieciństwo tam spedziłąm ;:173 A i potem z dzieciakami ciągneło mnie do Zwierzyńca nad Stawy Echo....strasznie kocham wschód...tam sa jacys inni ludzie ;:4 bardzo mi bliscy
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu miło mi, że tak piszesz :oops: Po forumowym odwyku ciężko znów wejść w te trybiki wątków i postów... Prawie dwa najgorętsze letnie miesiące forumowych wiadomości i fotorelacji mnie ominęło... ale pocieszam się, że nacieszyłam swoje oczy na żywo dziką lub prawie dziką ( jak na dzisiejsze czasy...) przyrodą :wink:

Dorotko Zwierzyniec też bardzo lubię, zwłaszcza Bukową Górę i oczywiście Echo ;:167 Wiele jest pięknym miejsc na Roztoczu, na szczęście jeszcze nie tak obleganych jak inne Parki Narodowe. A ludzie... prości, pracowici, gościnni i o wielkim sercu.

Pamiętacie jeszcze moją liliową piękną ostróżkę? Rozsiała się i zakwitła, ale niestety nie powtórzyła swojej piękności... Właśnie zakwitła niebieska ostróżka, niepodobna niestety do matecznej :? Pozostaje więc tylko podział starej rośliny na wiosnę...

Obrazek

Wierzba straciła wszystkie liście podczas mojej nieobecności... Co roku w sierpniu tak ma, jakaś rdza ją dopada i koniec... Teraz znów wypuszcza zdrowe listki, ale już nie będzie tak zielona i gęsta jak wcześniej... Nie mogę jej niczym pryskać, ponieważ rośnie nad oczkiem... Szkoda mi Albrechta czyli mojego karasia :wink:

Obrazek

Canny w gruncie już przekwitają i tworzą malutkie kasztanki:) Te, które posadziłam w donicy nie zakwitły wcale...

Obrazek Obrazek

Załapałam się jeszcze na kilka mieczyków... większość wylądowała w wazonie :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Bożka, nareszcie fotki maleństwa! Brakowało mi ich.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bożenko moja wierzba też tak miała, a teraz jest zdrowa. Spryskaj ją wiosną miedzianem ;:108
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ciekawe zdjęcie oryginalnych kasztanków canny,mieczyki równie urodne.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, gdzie wsiąkłaś? :lol: Co nowego w mini? ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No właśnie, coś z tą Bożenką się stało dziwnego, że ostatnio jakoś nie bywa...
Nie lubi już nas :(
bozunia
1000p
1000p

Post »

Bardzo Was lubię!!! Ostatnio mało czasu mam na siedzenie na forum, zaglądam ukradkiem, ale nie udzielam się niestety... Mam tyle zaległości w waszych wątkach, że do wiosny chyba nie nadrobię :wink: A w maleństwie już się robi jesiennie, jak u każdego. Obcinam przekwitłe kwiaty, zbieram opadające powoli listki i zerkam na nie już najczęściej przez okno, bo zimno przeszywa kości... I jak co roku planuję przesadzanie na wiosnę, może nawet teraz coś mi się uda, chociaż czasu brak... Długie wakacje miałam, więc w końcu trzeba było się wziąć do roboty...

A! I jeszcze się pochwalę :oops: Zdałam egzamin zawodowy na technika architektury krajobrazu. Kolejny level zaliczony! I kolejny zawód wyuczony :wink:

Kasiu zerkałam co u Ciebie i jestem zachwycona nowościami, obiecuję dać upust swoim zachwytom w Twoim wątku, bo niewątpliwie się należy za kawał dobrej roboty :)

Wandziu wierzby nie pryskałam miedzianem, bo jest nad samym mini oczkiem z rybką, nie chcę jej zatruć... Obciachałam sporo i jakoś odżyła, rdzy nie widać. Na wiosnę ją potraktuję miedzianem, będę uważać.

Arkadius Mieczyki i canny już przekwitły, teraz czekam na usychanie liści i "wykopki" :wink:
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Bożko mi ta ostróżka się bardzo podoba
u mnie już tylko floksy kończą kwitnienie i marcinki szykują się na kwitnięcie
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj Bożka, zdałaś? no to wielkie gratulacje ;:138 ;:138 ;:196 ;:168
jesiennie się robi to prawda i ta pogoda taaaka zdradliwa....łatwo o przeziębienie lub inne wredne choróbsko :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożuniu, gratuluję ;:138
Jesteś teraz dyplomowanym fachowcem ;:oj Tym bardziej będzie mi miło wysłuchać Twojego komentarza po zmianach u mnie, spójrz krytycznym okiem i podpowiedz co jeszcze zmienić :D
Może jaką jesienną odsłonę mini pokażesz? :wit
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Przemku floksów nie mam... tylko te szydlaste, ale to zupełnie inne floksiki :wink:

Dzięki Dziewczyny! Byłam chwilę u Asi i widziałam zdjęcia ze spotkania, nie wpisałam się, bo muszę kiedyś usiąść i nadrobić wątku, ale widziałam, że prawie randkę miałyście :D Dobrze, że nie padało... Ja żałuję, że nie mogłam być, ale kiedyś to wszystko nadrobię, mam nadzieję.

Wrzucam kilka zdjęć, na szybko pstrykniętych, żeby nie było, że Was nie lubię :wink: Właściwie to nie ma już czego pokazywać w moim ogródku, prawie nic już nie kwitnie, jest mało kolorowo i na pierwszy plan wychodzą u mnie teraz żurawki, wrzosy i trawki.

Ujęcia szczegółowe, takie jak lubie :wink: Chryzantema i koleus w koszyczkach,które dostałam od Kasi Robaczka

Obrazek Obrazek

Hortenska 'Limelight' i pierwiosnek - walka jesieni z wiosną :wink:

Obrazek Obrazek

Pęcherznica 'Diabolo' - pienna
Czerwona Dipladenia i róża w doniczce ( nieznana) dopiero szykuje się do ponownego kwitnienia

Obrazek Obrazek

Pajęczyna - tego mam teraz najwięcej w ogródku :;230
Kwiat w/w róży.

Obrazek Obrazek

Fuksja. No i obowiązkowo wrzosy...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Bożenko pęcherznica super ;:138
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Bożka gratuluję ogromnie ;:4 to fachurka teraz jesteś , nasz forumowy śpecu ;:333
Jesień tez piękna jak zwykle u Ciebie , a ten koleusik w Robaczkowym koszyczku extra ,mam nadzieje ,że uda Ci sie go przechować , ładniusi :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko, jak ładnie zagospodarowałaś koszyczki :D
Pięknie wyglądają w nich kwiatuszki ;:333 Wracaj do forumowego życia, trzeba jesienią jakieś spotkanie zmontować! Może ognisko? ;:224
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”