No to jestem ogrodnikiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: No to jestem ogrodnikiem

Post »

Edytko lista róż imponująca ;:108 Kociaki masz przecudowne,czy to rasówki?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pozwolę się wtrącić :oops: Ja też mam pecherznice na "nodze" - i nie pletłam jej, tylko wybrałam własnie taką jedną prostą gałąź, obciachałam resztę gałęzi z krzaka i pozwalałam jej przyrastac tylko na końcu tej pozostawionej gałęzi - po latach z cienkiej gałązki zrobił się grubachny pień z gęstą koroną. I mam drzewkową pęcherznicę.
a czy mogłabyś mi wysłać fotkę na pw? Czy w dalszym ciągu odrastają od korzenia nowe przyrosty?

Edytko, kociaki cudne ;:167 Pewnie dorównują szaleństwom moim łobuzom :;230 Czasami można się nieźle uchachać obserwując je.
Lista różankowa super, same fajne wybrałaś, Ładnie będą się przeplatać kolorami ;:215
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

To może wstaw na FO bo ja bym też chętnie zobaczę :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a prosze bardzo - jest u nas na Forum wątek o roslinkach formowanych na drzewko...
moja pecherznica jest na str 3, a zapleciony dereń na str 5 :)

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 9&start=28
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Rewelacyjna ta Twoja pęcherznica :)
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witam miłych gości wieczorową porą :wit Dzień dziś bardzo pracowity w końcu chwila wolna ;:138 Kolejny raz osy upodobały sobie naszą popitkę i dziś walka . U was też z nimi jest problem ;:131 . Co roku demolujemy podbitkę aby dobrać się o gniazd . W zeszłym roku były dwa ale takiej wielkości to ja jeszcze nie widziałam ;:202 wielkości około metra w obwodzie i ich tysiące ;:134 Straż nas olała i walczyliśmy sami i dziś powtórka tyle , że mniejsze jak główka kapusty.

Po robocie relaksik z aparatem ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Edytko, zwabił mnie zapach lawendy z lawendowej ścieżki (swoją drogą bardzo ładne ujęcie na zdjęciu) i przybiegłam się przywitać.
Możesz napisać jak dbasz o swoją lawendę? Przede wszystkim chodzi mi o cięcie. Jest tak wiele opinii na temat terminów cięcia, że już zgłupiałam ;:oj
A Twoje krzaczki są takie kształtne. Od dawna je masz?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko, zacznę od zachwytow nad lampeczkami ;:167, chyba nowe? Pięknie sie prezentują. Fantastyczne ujęcia roslinek.
Współczuje os. One niesty tak łatwo nie odpuszczaja i pewnie jeszcze bedą wracały. U mnie rok temu zaczęły wlatywac pod parapet, bo sie rozszczelnilo na kawałku. Wlalam tam wody i zaczęły uciekać, a ja razem z nimi :;230 . Potem szczeliny zatkalam papierem, a one z uporem maniaka wracają do dnia dzisiejszego, tylko, ze nie maja wejścia i odlatuja. Inteligentne bestie.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit EDYTKO
Ależ Ty masz kolekcję clematisów!!!
Po prostu mowę mi odjęło. Edytko może masz jakąś radę na zasychające liście od dołu. Niektóre moje clemki wyglądają jakoś tak mizernie. Zasilam je nawet ostatnio do kwitnących, ale są marne. Nie ma tez większego znaczenia miejsce, bo np. DANUTA rośnie obok pnia drzewa i daje radę ale już GUERNSEY CREAM i NELLY MOSER tak sobie. Mają mało przyrostów i tak jakby stały w miejscu. Prawdą jest że nie skaczę przy nich i te zabiegi wykonuję rzadko i niesystematycznie. Może udzielisz mi jakieś rady, bo boję się że nie przezimują.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Piękna prezentacja twoich piękności a lista klemków normalnie oszałamiająca. Pięknie to wszystko urządzasz ;:63
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Edytko,pięknie u Ciebie ,tak kolorowo...oj dzieje się dzieje...kiedy ruszasz z różami? Ja póki co troszkę spauzowałam,ale ochota powraca wraz z powrotem na forum :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Edytko, ja rowniez przyłączam się do zachwytów - lampeczki super ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Hej dziewczymy :wit ja już po urlopie ;:145 wypadłam z rytmu forumowego ale nadrabiam :tan

W ogrodzie lipa prawie wszystkie Clemki mają mączniaka pryskane dwa razy ale urody im to nie wróci ;:185

Bieszczady zaczynają kwitnąć ale przynam , że mnie rozczarowały kolor taki sobie, kolorem przypominają Hagley hybryd liczyłam na bardziej intensywny a w połączeniu z Purpurea Plena Elegans nie powala ;:185

Z rabaty przy tarasie muszę wywalić bukietówki nie dają rady na patelni , zdecydowanie za gorąco i co tam posadzić ;:131 może róże ...

Macie jakieś faworytki na bardzo słoneczne i gorące miejsce a może coś innego co się sprawdza ;:180

Rabata róża powstaje powoli teraz po upałach może M się spręży ;:215

M mnie zaskoczyło ;:oj o mało nie padłam sam zaproponował nową rabatkę ;:131 dziwne ;:204 . Na końcu ogrodu zabierzemy ok metra i powstanie rabata hortensjowa na całej długości . Wylądują tam wszystkie hortensje co im źle na obecnych miejscach i dokupiłam już ( długo nie trzeba mi mówić :;230 )

Piękny karłowy Berberys ATROPURPUREA NANA
Hortensja ŚNIEŻNOBIAŁA PHANTOM
Hortensja odmiana HAYES STARBURST
Hortensja AVELROZ Dolmy
Hortensja GRANDIFLORA
Karłowy Berberys Admiration
Hortensja Early Sensation
Hortensja bukietowa GREAT STAR LE
Buddleja White Profusion

Cieszę się , że nowe lampki przypadły wam do gustu świecą zupełnie inaczej niz pozostałe latarenki jak płomień świecy delikatnie mienią się, moje dziecko pokusiło się o opinie , że jak na cmentarzu :;230 Kupiłam tylko trzy na jedną rabatę :uszy
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ślicznie urządzony ogród, a kotki - przecudne ;:138
Moje clematisy na szczęscie zdrowe, ale juz drżę, bo wszyscy mówią jak nie o maczniaku, to o uwiądzie...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba panowie łapią jesiennego bakcyla ogrodowego, moj tez rzuca propozycjami :;230 Rabata na środku, pod drzewkiem to tez jego pomysł..mało mi oczy nie wylecialy jak sypnął tematem.
Pięknie bedą wyglądały hortensje w rzadku. Przykro mi z powodu klemkow, u mnie tylko Hagley H cierpi na uwiad, ale już taki chorasny dojechal ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”